Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha ti lennétek a Honvédség...

Ha ti lennétek a Honvédség főparancsnoka, melyik irányba mozdítanátok el a Hadsereg felszerelését, ha pénz bőség lenne?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy milyen haditechnikát vásárolnátok, keletit vagy nyugatit?

Én személy szerint előnyben részesíteném a T-90-es tankokat, továbbá a BMP-3-as APC-ket, vagy esetleg Strykereket. Légierőt pedig Mig-31-esekből építeném fel főként, de a helikoptereket inkább a nyugatiaktól rendelnék.

Továbbá mi alapján dől el, hogy milyen felszerelést vásárolnak?

A kérdéssel arra akarok kilyukadni, hogy szerintetek milyen lenne a Honvédség ideális felépítése, nem fegyverkezni... :D Arra, hogy szerintetek a nyugati vagy a keleti technológia a jobb?

Tank:

Tüzérség:

APC:

Rakétavetők:

Légvédelem:

Támadó helikopter:

Szállító helikopter:

Vadászgépek(támadó,bombázó,többfeladatú,felderítő):

Szállítógépek:

Illetve milyen gyalogsági egységek lennének a legmegfelelőbbek az országnak?

Ezzel a kérdéssel csak annyit szeretnék megtudni, hogy egy ilyen környezeti adottságú ország számára mi lenne a legjobb honvédelmi összetétel.

Ha baj van a kérdéssel, akkor persze lehet törölni...

2012. máj. 26. 14:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Íme itt az én válaszom :) nem vagyok szakértő csak szeretm a haditechnikát figyelgetni stb....ezért aztán ezek csak kedvelt technikák inkább, mint profi elgondolások...

a magyar honvédség felépítése a saját szemszögemből:

kézifegyverek

pisztoly: Walther P-9S vagy USP.45 (itt inkább az USP.45-re szavaznék)

gépkarabély: hát itt minden esetben az AK-63D felújított változatát választanám...tetszik a rendszer és az erő amit képvisel...ellátnám amirtizátoros váltámasszal és optikai irányzékkal

géppuska: PKM vagy M249...

kézifegyvereknél elmondható h támogatom a keleti technikát...viszont pisztoly témában a nyugatira szavaznék

tankok ügyében nagyon tetszik a Leopard II...nem tudom ti hogy vagytok vele...úgy gondolom a t-90-es rendszer karbantartása drágább is és nehezebb is

szállítójárműveknél elfogult vagyok a Rába-H14/15 -tel kapcsolatban..nagyon tetszik és magyar:)

apc: hát nálam nyert a BMP-80

szállító helikopik: hát itt sok jutott eszembe :)

NHI NH 90 vagy Mi17 vagy HH 606...ezk közül választanék...viszont itt kellene egy kis technika tudásháttér a választáshoz..szval ezt rátok bízom :)

harci helikopik: AH 1W vagy AH 64 D vagy Mi28....az orosz rendszert ismerem......bízom benne....az első kettőnél szintén kellen egy kis tecnikai háttér, szóval ezt is rátok bíznám inkább :)

rakétavetőnél nálam nyert a franci LRAC F1..tetszi ka rendszer és ahogy hallottam bevált

hát ez lenne az én válaszom......:) lehet taglalgatni :)

és amúgy tetszik a kérdés :)

2012. máj. 29. 15:57
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Utolsó! Neked külön köszönöm a válaszodat. :) Amúgy az BTR-80 és nem BMP-80. :P Onnan tudod megkülönböztetni, hogy a BTR-nek kereke van, a BMP pedig lánctalpas.

Szállítóhelikopternél én a Black Hawkot támogatnám, bár azt az amerikaiak nem szándékoznak kereskedelembe bocsátani úgy tudom... De akkor marad a Pavelow :)

2012. máj. 29. 16:18
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat rosszul írtam :) igazad van :)
2012. máj. 29. 16:45
 14/26 anonim ***** válasza:
76%

Na. Csapatszállítónak BTR–80?! Ezt maximum a rohamrendőrségnek adnám. Még a géppuska ellen sem nyújt védelmet, egy szenvedés a használata: [link]

Olvassatok róla.

Komolyan ennyire imádják az orosz haditechnikát? Már-már olyan kultusz lengi körül mint a németet, holott napjaink legmodernebb harcjárművei egyértelműen az USA fejlesztései. A kézifegyverek meg igazából az utolsók amiket cserélnék, nem ezek döntik el a háborút, annyira tök mindegy, hogy milyen van, hogy elképesztő. A legnagyobb veszteséget a mai háborúkban úgyis a légierő és a tankok okozzák.

2012. máj. 29. 16:55
 15/26 A kérdező kommentje:

Igen, a BTR családot nem háborúra találták ki, ezt én is tudom, de ezzel bőven elég volt megfékezni egy itthoni, vagy keleti blokkban történő zavargást, mert jóformán AK-47-esen kívül más nem lehetett a lázadóknak.

Én csapatszállítónak a páncélozott Humveekre, az MRAP-okra, esetleg a BMP-3-ra, vagy a M3 Bradleyre gondoltam.

Igen, a kézifegyver fölösleges...

Na de mi a véleményetek a MIG-29-ről? Lehet még használni őket valamire, vagy őket már az F-15-ösök is szétkapják?

2012. máj. 29. 19:53
 16/26 anonim ***** válasza:
52%
A MIG már nagyon lemaradt...
2012. máj. 29. 23:39
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 16:55

Tény, hogy a BTR-80 rendelkezik típushibákkal, de attól még lehet(ne) modernizálni. Az oroszok sem azt csinálják, hogy leselejtezik és kivonják a szolgálatból a több ezer BTR-80-ast, hanem modernizálják, és az új típusváltozat a BTR-82. Az új típusváltozat megerősített páncélzattal, nagyobb teljesítményű motorral, modern éjjellátó berendezéssel és navigációs rendszerrel van ellátva. Ha tudsz angolul, akkor ezen a linken bővebben is olvashatsz az új típusról: [link]

2012. máj. 30. 17:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Magyar linket is találtam a BTR-82-ről: [link]
2012. máj. 30. 17:58
 19/26 anonim ***** válasza:
52%

17:55

Akkor meg ennyi erővel jobban megérné új, modern csapatszállítókra beruházni... most attól, hogy egy vagyonból felújítják még az alapkonstrukció ugyan úgy elavult ami 10 év múlva még jobban ki fog ütközni.

2012. máj. 30. 22:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó

Miért talán a jenkik nem azt csinálják, hogy modernizálják a régi harci járműveiket? Dehogynem. Ott van például az Abrams, Bradley, M113, M109. Több ezer ilyen járművel rendelkezik a US Army, mégsem vonják ki őket a szolgálatból, és cserélik le őket új típusokra, hanem folyamatosan modernizálják őket!

2012. máj. 31. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!