Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Régen a fiúknak tényleg nem...

Régen a fiúknak tényleg nem volt választásuk, és katonának kellett állniuk? Egyetértetek ezzel?

Figyelt kérdés
Ez mióta nincs így? És ti ezzel egyetértetek?
2009. jún. 23. 23:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
93%

"Higgyétek el, ahogy az 1968-as generáció is levágatta a haját és apák és nagyapák lettek, úgy a mai tizenévesek is levágatják és leélik az életüket, mint a szüleik."

Olyat is tudok, aki nem vágatta le. 2 diplomát és 2 gyereket tud felmutatni. ;)

2009. jún. 25. 08:14
 42/51 anonim ***** válasza:
85%

"Az akkor 18 éves letrehányozott, semmire se jónak mondott, "mi lesz ezekből?" felkiáltásokkal bírált fiatalok ma nagyszülők.

Tényleg minden generáció továbbadja és 40-50 évesen elkezdi mondogatni, hogy "ezek a fiatalok" ilyen meg olyan rosszak?"

Igen, ez egy közhely. Legkorábbi dokumentált változata 2100 éves, egy i. e. I. századi római író írta le, hogy "ezek a mai fiatalok" már semmire se jók, "bezzeg mi még".

Én is szoktam használni, de viccesen van. MIvel van egy rakás nálam 15, sőt 20 évvel fiatalabb munkahelyi kollégám, időnként mondogatom: "ezek a mai fiatalok, azt sem tudják mi az a DOS operációs rendszer, meg mi az a modem, meg milyen szépen énekel a modem éjszaka".

12-éves kisebbik fiam a minap megkérdezte tőlem, hogy azt hallotta, hogy régebben voltak olyan számítógépek, melyek nem voltak az internethez csatlakoztatva, s igaz-e ez, mert szerinte ez hülyeség... :-) Amikor elmondtam, hogy bizony igaz, s hogy pl. 20 éve az egész környéken csak nekem volt számítógépem, senki másnak, s eleve csak a számítógépmániásoknak volt gépük, nagyon csodálkozott, hogy akkor az emberek hogyan élhettek számítógép nélkül. Aztán visszaemlékeztem magamra, hogy kisgyerek koromban képtelen voltam megérteni, hogy hogy a fenében boldogult nagymamám 1959 előtt, amikoris megvették első hűtőszekrényüket.

Egyébként aki ilyen hülyeségekben, mint "emberré nevelés" hisz, az higyjen más hasonlókban is, hogy pl. verni kell a gyereket meg a feleséget.

2009. jún. 25. 09:06
 43/51 A kérdező kommentje:
Szerintem meg igenis jó úgy ,ahogy van. Akiben nincs meg az az érzés, hogy katona akar lenni, és érzékenyebb is, abból úgy se tudnának jó katonát csinálni. És nem tudnák hasznát venni sem, ha épp úgy adódna a helyzet, utalva itt az előző pár hozzászólóra. Az menjen, aki akar, és ne korlátozzák az emberek döntéseit.
2009. jún. 25. 16:06
 44/51 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a férjem katona. Szerintem nagyon hiányzik a mai fiatalok életéből, hogy egy kicsit meg legyenek nevelve, de sajnos az a tapasztalatom, hogy hiába volt sorkatonaság, Magyarországon az semmit sem ért. A rokonaim, ismerőseim ugyanolyan lustán és tutyimutyin jöttek vissza. Szóval nem látom én sem értelmét. Az legyen katona, aki akar és aki rátermett.
2009. jún. 26. 00:18
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Aki a háborúra hivatkozva akarja a sorkatonaságot fenn tartani az üldözési mániás és el kell takarítani a beosztásából.Egyszerűbb lenne a problémát néhány politikus tarkón vágásával megoldani.(Iraki ,Afgán stb háborúkra sem került volna sor.Én 79-ben szereltem le,eü okból csak másfél évet húztam le értelmetlenül.Lőni "megtanultunk"25 db a másfél év alatt.tudok mosogatni,feltörölni,talicskát tolni.A többi alakulat is ilyen volt csak más a marketing.Komoly balhénál:A górék irány a bunker Józsi meg lövöldözhetne kívül mert az ajtó t bezárnák,ha meghalna a szülők kapnának egy 10ft-os medált meg egy sokszorosított nyomtatványt hogy"Sajnálattal...bla bla bla"egyáltalán nem értettem vele egyet hogy másfél év kiesett,az a néhány sztori nem érte meg,pedig alakulaton belül egész jó helyem volt.
2009. jún. 27. 06:47
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ez mennyire nem igaz, hogy aki katona az rendet tanul. Bátyám katona. Ott rendet tart. De amikor hazamegy egyáltalán nem. Barátom detto ugyanez. Na akkor? Senkit nem változtatna meg ez az egy év.

Aki lusta, ha kijön is lusta lesz, csak végre fellélegzik, hogy nem kell mozognia. Aki érzékeny volt, annak a katonaság csak kínszenvedés. És van aki élvezi, az meg ilyen tipus. A szülő nevelje a gyerekét és ne a honvédség.

2009. júl. 3. 00:48
 47/51 anonim válasza:
100%

Én egy évig voltam sorkatona. Sosem bántam meg.

A mostaniak csak lesnek amikor mesélem hogy hajtottam a 8 kerekű páncélossal, meg hogy lőttem ki a tárat a gépfegyveremből, dobtam gránátot, készítettem trotil robbanótöltetet. Fiatalon olyan dolgokat csinálhattam amiket most csak az akciófilmekben látnak. Mai napig tudom hogy kell megfogni egy gépfegyvert és lőni vele.

Persze az elején volt szívás, de ez van akinek használt. Bevonult hőbörögve hogy ő lesz a Jani aztán éjjelenként mosta fel a laktanyát. Megjavult. Még egyszer mondom nekem tetszett az az egy év, még akkor is ha volt részem néhány szívásban.

2009. szept. 6. 09:23
 48/51 anonim ***** válasza:

a sorkötelesség jó is meg rossz is volt

rossz volt mert az ember távol volt a családjátol

jó volt és hasznos mert a anyámaszony katonáibol EMBERT FARAGTAK

:)

én vissza hoznám

mert volt bent jó dolog is .

2009. szept. 6. 17:19
 49/51 anonim válasza:
Igen, igen, régen a fiúknak katonának kellett állniuk és kérdezz meg bárkit, aki még benne volt a rendszerben: tetszett nekik. De aztán eltörölték. És ahogy eltörölték, megjelentek az emo-k és a metroszexuálisok, mert nem volt senki, aki férfit csinált volna a fiúkból. Milyen kár. Ezért megyek én a Zrínyire. (hogy is kell ezt mondani, 17/L)
2010. ápr. 1. 19:11
 50/51 anonim ***** válasza:

Figyelj kérdező:

Régen azért volt kötelező katonaság, mert ha háború volt meg kellett védeni az országot. Főként gyalogos haderővel. És nagyon helyes volt akkoriban, hogy nem volt választás, lévén hatalmas egyéni szabadság ide, liberáció oda, ha jöttek a ruszkik akkor tartani kellett őket amíg tudták. Azért, hogy a CSALÁDOKAT, a gyerekeket, az asszonyokat védjék a férfiak.

Szerinted ki vonult volna be önként és dalolva a frontvonalra lelövetni magát, ha nem kötelező?

Na ezért volt szükség a katonaságra, mert az EGYÉN érdekét nem lehet a KÖZÖSSÉG érdeke elé helyezni.

Mostanság azért nincs már katonaság, mert majdhogynem felesleges, a komolytalan helyi háborúkról úgyis a nagyhatalmak döntenek, illetve ott már profin kiképzett, kis létszámú csapatmozgások vannak fejlett technológiával.

Egy globális háborúra meg nemigen kell már számolni gyalogsággal, mert ha repül a hidrogénbomba, a vegyifegyver és az atom akkor semmit sem ér a gyalogság.

2010. ápr. 26. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!