Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Régen a fiúknak tényleg nem...

Régen a fiúknak tényleg nem volt választásuk, és katonának kellett állniuk? Egyetértetek ezzel?

Figyelt kérdés
Ez mióta nincs így? És ti ezzel egyetértetek?
2009. jún. 23. 23:19
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
51%
13:48 Ezek szerint a 30 feletti nők isznak, drogoznak és nem tisztelnek senkit, mert ők nem voltak katonák? Mer ha a jó viselkedést csak ott nevelték az emberekbe, akkor a nőkre az nem érvényes.
2009. jún. 24. 14:00
 32/51 anonim ***** válasza:
62%

Biztos tizenéves suhancok irják azt hogy örülnek hogy eltörölték.

Ez jellemző rájuk hogy minden alól kibúvót keresnek.Semmit nem tudnak tisztességesen megcsnálni,amihez meg egy kis erő is kel azt végképp nem.

Más válaszolónak:mégiscsak többen élték tul mint akik öngyik lettek nem????:)))

2009. jún. 24. 14:45
 33/51 anonim ***** válasza:
53%

Többen élték túl, csak nem igaz, hogy mindenki túlélte.

Ha a szeretteid közül csak ketten halnának meg más miatt, akkor is azt mondanád, hogy nincs gond, többség túlélte?

Az barátaim nagy része utálta a katonaságot, és helyeselték az eltörlését. Nem csak a tizenévesek örülnek neki.

2009. jún. 24. 14:54
 34/51 anonim ***** válasza:
48%

nem csak a tizenévesek örülnek neki, de amit írt a tizenévesekről, h a mostaniak milyen egy trehány banda abban teljesen igaza van!

ne adja az Isten egyébként h valaha is háború legyen. egyrészt énsem szeretem a háborút, másrészt meg akkor végünk, finoman szólva.

már bocs, körülöttünk állig fegyverben mindenki, mi voltunk mindig csak olyan hülyék h magunk alatt vágjuk a fát (pl. a sorkatonaság eltörlésével is)...

tudom, erre most jönni fog h "jajj, nem lesz már több háború, béke lesz"...hát igen, khm, körülbelül erre egy hasonló példa az lenne h julius caesartól hitlerig szinte mindegyik uralkodó azt hitte h ezeréves lesz a birodalma és abban végig béke lesz...ugyh ennyit erről

2009. jún. 24. 15:17
 35/51 anonim ***** válasza:
57%

Hát ha már háború készülődne, én nyugodtabb lennék, ha sorkatonák helyett hivatásos zsoldosok védenének minket. És ezzel ex sorkatona haverjaim is egyetértenek. Személyiségük nagyon különböző, egyikükre se mondanám, hogy kifejezetten a sorkatonaság tette őket betonkemény tipikus macsóvá. Szerintem semmi hatással nem volt a személyiségükre, kisebb-nagyobb mértékben nyűg volt nekik az egész kaland, és személyiségfejlesztést nem, max. 1-2 humoeros sztorit hoztak magukkal.

Attól még lehet heteroszexuális, férfias, vonzó férfi valaki, hogy nem híve az erőszaknak, és nem akar kisfiú korától gyilkológép lenni. Akinek meg ez az álma, annak ott a lehetőség, hogy hivatásos katona legyen. Nagyon jól van ez így, ahogy most van. A tizenévesek meg milliófélék, nem lehet általánosítani.

2009. jún. 24. 15:22
 36/51 anonim ***** válasza:
82%

Egyetértek a 14:54-essel. Bár én picit kilógok a sorból, mert Erdélyben élek, és román sorkatonai szolgálatot kellett volna teljesítenem. Nem ismerem a magyarországi körülményeket, de az itteni sztorikat hallgatva, tényleg jó, hogy törölték. Csak a közvetlen környezetemben két olyan srácot is ismerek, akik összeroppantak a szivatások miatt.

Ha egy férfi azt mondja, hogy ő szívesen lett volna katona, azt természetesen elfogadom. De az bosszant kissé, amikor nők mondják, hogy legalább emberséget tanul, meg hasonlók. Eddig mindenki azt állította, hogy valakire rászálltak a csoportjukban, éjszaka leöntötték egy veder vízzel, azon kellett feküdnie hajnalig. Bakancsába lekvárt öntöttek, amiben gyalogolhatott egész nap, fokhagymával kenték be a párnáját, levágták a gombokat az ingéről, ami miatt sorakozónál szívott, ellopkodták a cuccait, mindezt a saját társai, akikből olyan szintű volt a felhozatal, hogy jelentős hányaduknak fogalma nem volt, hogyan kell használni a fogkefefét. Amikor meg elege lett és szembeszegült, akkor lepofozták a fejét. Miért jó ez? Örül egy anya, ha ez történik a gyerekével?

Én szerencsés voltam, és megúsztam, egy ideig iskolákkal, majd törölték. És láss csodát: egyáltalán nem vagyok meghunyászkodó, de tisztelem az idősebbeket, a feletteseimet, reggel rendberakom az ágyat, összefogom a ruháimat, kiszolgálom és teljesen ellátom magam, nem vagyok elkényelmesedve, és nem szorulok a párom segítségére. Igaz, fegyverrel nem tudok bánni, de van szakmám, amin belül lelkiismeretesen elvégzem a dolgom, és ha nagyon szükség, fel tudok öltözni 20 mp alatt. És még a fegyverhasználatot is megtanulhatnám, ha éppen kedvem tartaná, de nem érzem szükségét.

Úgy tartom, hogy azok a dolgok, amiket itt többen felsoroltak, és a katonaságtól várják el, hogy megtanulják a férfiak, alapvetően a családi mintából kellene megtanulniuk még gyerekként, nevelés kérdése.

A hivatásos katonaság sokkal ésszerűbb választás, egy külön szakma, és aki azt választja, az tényleg akarja. Az a pár gyerek pedig, akik nem bírták ki, és még a közvélemény is járulékos veszteségként írja le őket, jól szemléltetik a köteles szolgálat profizmusát, sorozáson órákon keresztül vetettek alá mindenkit pszichológiai meg egyéb vizsgálatoknak, és még arra is azt mondták, hogy alkalmas, aki már egy tiszt láttán is szarta össze magát.

De hát az emberek nem látják a saját szemükkel, amikor az a csendes gyerek éjszaka maga alá pisil, és ordít, miközben elviszik az autón, otthon pedig évekig gyógyszereken él utána, a szülei meg beleőszülnek. De hát az ilyen történetek nem keringenek közszájon, így mégiscsak jót tesz a katonaság!

Méghogy a nők empatikusabbak mint a férfiak..

30/F voltam.

2009. jún. 24. 15:45
 37/51 anonim ***** válasza:
89%

Nekem lett öngyilkos katonatársam amikor őrségben voltunk.

Ő tényleg nem bírta lelkileg... Már öregek voltunk, tehát nem is szívatták, semmi ilyesmi. Egyszerűen nem bírta.

Egy nagyon értelmes érzékeny srác volt, jókat lehetett vele beszélgetni.

Ha voltak is előjelei, mi akkor tizen-huszonévesen nem tudhattuk, hogy azok előjelek.

Nagyon bántotta az egész századot a dolog, ám az egyik hivatásos tiszthelyettes első reakciója mi volt?

"Hadd hulljon a férgese!"

Milyen férfit is farag az ilyen rendszer, ami így gondolkodik, mint ez a hivatásos?

Tuti nem olyat, amilyen lenni szeretnék...

Hallottam én már - utólag, kikerülve onnan és megfelelő idő eltelte után - nagyon vicces és férfias börtön sztorikat is, mégse küldjük oda a fiúkat, hogy majd ott rendet és tisztességet tanulnak!!

A katonaság - ugyanúgy mint a börtön, csak nem olyan mértékben durván - az egyszerűbb és primitívebb emberek számára könnyebben emészthető, mint az érzékenyebbeknek.

Aki sértődöttségében - mert magára vagy a párjára veszi - lepontoz, tegye!

2009. jún. 24. 17:44
 38/51 anonim ***** válasza:
58%

A tizenéves suhancok a rossz neveltetés miatt olyanok amilyenek, de ez már egy másik téma.

annak aki azt írta, hogy biztos a fiatalok írták, én voltam az egyik, aki azt írta, hogy ez a sorkatonaság egy nagy hülyeség, és igaz, hogy csak 22 éves vagyok, de lány, rám nem vonatkozott volna. De ha a vőlegényemet elvinnék olyan hülye indokokkal, hogy tanuljon meg lőni, meg ágyat bevetni, hát biztos hülyét kapnék. Nem akarom, hogy bármilyen szinten bármi közöm legyen a háborúhoz se nekem, se az ismerőseimnek, és olyan szinten se, hogy csak egy kicsit katona.

Elfogadhatatlannak tartom azt, hogy valakit akaratán kívül képezzenek ki egy olyan értelmetlen dolog művelésére, mint a háború.

Ha az az egyetlen érv, hogy jajj de rendet tanulnak ott, akkor azt mondom, hogy inkább a leendő anyáknak tartsanak nevelés elméletet, mint hogy lövöldözni vigyék a vőlegényemet, vagy majd ha lesz a fiamat. Én amúgy is úgy érzem, hogy rendes embert tudok majd faragni a leendő saját gyermekemből, ebbe nem kell beleszólnia a honvédségnek, köszönöm.

2009. jún. 24. 18:01
 39/51 anonim ***** válasza:
95%

Van egy 1967-es film, az "Ezek a fiatalok".

Az akkor 18 éves letrehányozott, semmire se jónak mondott, "mi lesz ezekből?" felkiáltásokkal bírált fiatalok ma nagyszülők.

Tényleg minden generáció továbbadja és 40-50 évesen elkezdi mondogatni, hogy "ezek a fiatalok" ilyen meg olyan rosszak?

Akkor a hosszú haj volt a b@zis az idősebbek szerint, ma meg az emo vagy mi a fene...

Higgyétek el, ahogy az 1968-as generáció is levágatta a haját és apák és nagyapák lettek, úgy a mai tizenévesek is levágatják és leélik az életüket, mint a szüleik.

Aki meg nem tud beágyazni, annak az anyját és apját kéne felelősségre vonni, hogy miért nem tud, nem egy hülye álrend megtanulása végett bezsuppolni katonának sz@r körülmények közé minden fiút, hogy majd ott férfi lesz!

Akkor aki sosem volt katona bármilyen ok miatt, az nem is jogosult a férfi névre?

Vagy a férfivé nevelés a szívatást, a felmosást, az alja munkákat jelenti, meg azt, hogy kerülhetsz olyan századba, ahol az átlag iskolai évek száma kis túlzással alacsonyabb, mint az átlag javítóban vagy börtönben töltött évek száma?

2009. jún. 24. 18:41
 40/51 anonim ***** válasza:
72%
Tényleg nem volt sok választás,de legalább megtanultad az összetartást,egymásra utaltságot Pl.:Amikor a körletben az egyikkünk szekrénye nem volt rendben senki sem ment haza hétvégén.A mai fiatalokból ez hiányzik,s ezért tartunk itt.
2009. jún. 24. 21:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!