Szerintetek is ráférne az ellustult 18-20 éves gyerekekre a sorkötelezettség? Úgy értem aki a Counter Strike meg a Call of duty és hasonlókkal tengeti az idejét, gyakorlóban és surranóban ül a gép előtt, azt helyrewrázná min.8 hónap, nem?
Igen, szerintem 1 év elég lenne. Én az a korosztály vagyok, akik orvosi alkalmasságin még voltak, de be már nem vonultunk. Mondjuk ahogy elnézem a mostani 17-18 éveseket rájuk férne egy kis fizikai-szellemi "megdolgozás".
Nemrég értem haza egy szórakozóhelyről, hát amilyen formákkal ott találkoztam...
"Utólsó,szerintem ha jönne egy behívó,vagy valami papírka,amin a neved van ,meg az hogy ekkor és ott legyél,nem sokat számítana az hogy nem akarok katonásdit játszani,mondjuk nekem sem ez a rész a legvonzóbb...De katonának lenni nem csak arról szól hogy szivatnak meg vedelsz,ez hülyeség"
Igen, ha jönne egy papírka, hogy behívnak akkor természeten mennék, mert muszáj lenne. De lobbizni nem fogok azért, hogy egy éven keresztül szívassanak. Mint már mondtam, rengeteg emberrel beszéltem erről a témáról, és senki sem mondta közülük azt, hogy jó kedvvel vonult be. Pozitívumként pedig egyedül azt szokták felhozni, hogy barátokat szereztek ott. Nem értem, mi a fenéért lenne nekem jó, ha egy éven keresztül futtatnának a laktanya körül, sikálnám a wc-ket, mosnám a folyosókat, hámoznám a krumplit (apám szerint ez volt az egyetlen haszna, megtanult rendesen krumplit pucolni), és szívatnának az éjjeli őrségekkel. Hm?
És igen, kóstolgatlak, mert te is kóstolgatsz te hős katona. Lehet hogy nem voltam sorozott, de azt tudom, hogy lóf@sz képzés folyt ott a hivatásosokéhoz képest, szóval ne játszd a Rambót, mert elég röhejes.
Mi értelme lenne 1-2 millió kiképzett fiatalnak? Hogy majd ha kellünk a nato-nak legyen emberanyag? Magyarország csak vesztett az elmúlt 3 évszázadban...
Elöbb a gazdaságot kellene rendbeheozni, utána lehetne bírni anyagiakkal a sok ember szállásolását és etetését.
Szerintem a kérdezőre is ráférne pár év. De az észak-koreai hadseregben! Ott legalább tényleg tanulna néhány dolgot, azt hiszem.
Egyébként Európában talán ha öt országban van még sorkötelezettség. (Ausztria, Svájc, Norvégia, Finnország, Dánia; de már Ukrajnában és Szerbiában is eltörölték. De ide kellene, mi?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!