Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Egy Magyar Szerb háború...

Orbán kérdése:

Egy Magyar Szerb háború melyik félnek van több esélye a győzelem re?

Figyelt kérdés

Ha a NATO nem szólna bele

Se az UNIO

Magyar győzelem esetén le vehetnénk a magyar lakta részeket

2012. jan. 28. 09:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

nem győz le mindig mindenki, sőt senki, mivel nincsen háború, de ha lenne, biztosan legyőznének, úgyhogy örülj hogy nincs

2012. jan. 28. 13:17
 12/19 anonim ***** válasza:
71%

..a szerbek nyernének még mindig 300 körüli harckocsijuk 250 hadra fogható kb 500 páncélozott személyszállitó töménytelen kézifegyver (jellemző hogy belgrádtol délre minden háztartásban akad egy kalasnjikov és az ujjszülötteknek pisztolyt vesznek első ajándékként :D )ezzel szemben Magyarország a 120 tankjával ebböl 30 hadálományban hasonló számu személyszállitóval mint a szerbek

szerbiában még nincs egy éve sem hogy megszűnt a sorkötelezetség, ez rengeteg fiatalt jelent akik kaptak valamilyen szintű katonai kiképzést.Ezzel szemben magyarországon már egy egész generáció nőtt fel ugy hogy nem ismeri a kézifegyver használatot.

Talán a légierőnek lenne esélye mivel a szerbeké igen elavult kb 40 darab repül, azt hiszem 12 mig29es kb 20 mig 21 a többi orao, super orao meg ilyen izék

szemben a magyarok 14 grippenjével (van még 28 db mig 29es de nem tudom mennyi hadrafogható ezekböl) és a nato álltal betelepitett radar és védelmi rendszerrel, mondjuk kizártnak tartom hogy egy háboru esetén ezeket ne használnák csak mert nem magyar.

A magyar lakta részekröl meg annyit hogy kb Ada magasságában meg is szűnik a magyar többség , ráadásul Szabadka se magyar ajkú már hála a betelepitett menekültek tömegének és a háború alatti elvándorlásnak, ráadásul nem is biztos hogy csatlakozni szeretnének Mo.hoz

2012. jan. 28. 15:19
 13/19 Alfred Stokes ***** válasza:
51%
Szerintem a Mongoloknak...
2012. jan. 28. 18:16
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Magyarország 120 tankjáról azt írja a Wiki, hogy "15 db

(43 db lekonzervált állapotban raktáron)"... A 14 Gripenhez (ami azért nem sok...) nem vásároltunk elegendő fegyverzetet.A helyzet siralmas, jelen állapotában a MH alkalmatlan önálló háború megvívására. Ráadásul a szerbek csináltak már ilyet (1999). Lehet, hogy nem győztek, de harcoltak, értékes tapasztalatokat szerezve. A mi szerepünk abban a háborúban kimerült a reptereink és légterünk felajánlásában. Így a NATO (amiben mi is tagok voltunk) innen is tudta bombázni Szerbiát,beleértve a határon túli magyar testvéreinket...

2012. jan. 29. 16:28
 15/19 mustafa33 ***** válasza:
100%
Mivelhogy MO-n a fegyverfrász népbetegség, még a hivatásos tisztek és rendőrök is szenvednek benne, azt sem tudná a magyar katona, hogy a géppisztoly csövébe melyik oldalról kel fújni. Azalatt a szerbek szrebrenyicaban tanult módon simán elvagdosnák a nyakunkat "sarajevó" bicskájukkal. És a legnagyobb nyugalommal.
2012. jan. 30. 22:36
 16/19 Valaki0702 ***** válasza:
Ha az Eu bele szól akkor Magyar o. ha nem akkor valószínüleg Szerbia de ha a Vajdasági autonóm tartomány komolyan beszáll akkor ismét Magyar o. lenne szerintem az esélyes.
2012. márc. 10. 18:49
 17/19 anonim ***** válasza:
47%
egyértelműen mi..ti magyarok nem tartatok össze,nincs hadseregetek,tapsztalatotok.Elavult a teknikátok bár nekünk is.nálunk van nemzeti öntudat,nálatok egyáltalán nincs.mi a cél érdekében össze tartunk,ti erre nem vagytok képesek.Vajdaság már tele van velünk,ha autonomiát is kapna mire menne 50 ezer magyar 350 ezer szerb mellett? tájékozatlanok vagytok. wikipédián minden témában vannak kint információk,olvasd el hogy ilyen balga kérdéseket ne kelljen kitenni.
2012. szept. 19. 07:31
 18/19 anonim ***** válasza:

17-esnek: azért vannak közös értékeink. Már nektek szerbeknek is van "trianonotok". Annak a 350ezer szerbnek mekkora része az, aki Koszovóból volt kénytelen a Vajdaságba költözni?

Üt-vág minket a Történelem, mi meg egymást...

Szomorú!

Emlékezzünk inkább 1456-ra, mikor Janko Szibinyáni vezetésével együtt vertük el II. Mohamed török hadait Nándorfehérvár...bocs Belgrád alatt! ;-)

"Most is vallják, egyre dallják

Szerbhon ifjai, leányi,

Guzlicájok hangja mellett:

Ki volt Janko Szibinyáni.

De a magyar ajakon is

Neve, híre általános:

Mert hisz él még... él örökké

A dicső Hunyadi János. "

2012. szept. 21. 18:17
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Arany János :-) én is olvastam az írásait,lassan már 15 éve nálatok élek. Írásom nem támadás a magyarság ellen,csupán kiismertelek benneteket,nyitott szemmel járok követem a politikai eseményeket.Amíg egy nemzett ennyire széthúz mint ti,esély sem lenne arra hogy egy háborút győztesen megvívjon. Mi foggal körömmel ragaszkodunk történelmi határainkhoz,kiállunk egy olyan ügyben is ahol a szerb fél a ludas,de csak a mi fiunk úgymond. a magyar nép az egyetlen aki könnyedén lemondott történelmi határairól,területi revíziót a kormányzótok óta sem kezdeményeztek.érthetetlen.vajdasághoz nem sok közünk bár ezt nagyon kevés szerb vallja,inkább csak a tanultabbja. amíg nem lesz egy olyan emberetek mint horty volt addig nem lesz összetartás és nemzeti öntudat.a romák és a környező országokból bevándorolt nemzetiségek 50 éven belül többen lesznek az országban mint ti.szerb vagyok,41-ben nagyapámat lelőtték a magyarok a háborúban.utáltunk titeket.de mikor kissé jobban utána néztem a történelemnek fény derült rá hogy az én nemzetem többet tett keresztbe a magyarnak az évszázadok alatt mint ti nekünk.nem kívánok háborút,volt egyben részem.aki háborút visel az egy idióta
2012. szept. 26. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!