Szent László miért volt kiemelkedő király?
Az Árpád-házi királyok szinte mindegyike háborúzott a Német-római Császárság, a Bizánci Birodalom ellen, többnyire sikerrel. A besenyő, kun, tatár betörések is végig megszokottak voltak a középkor alatt, ahogyan az ellenük való harc is.
Miért volt tehát Szent László különlegesebb, mint a többi király?
Nekem Szent László a kedvenc királyom.
Hogy miért?
1)Talán azért, mert valahol azt olvastam/hallottam, hogy egyszer a Német-Romai választófejedelmek felajánlották neki a Német-Romai koronát, de nem fogadta el, azt mondta, hogy Ő megmarad magyarnak.
2) Az idejében megégették a boszorkányokat.
3) A lopásért akasztás járt.
"2) Az idejében megégették a boszorkányokat."
de emiatt ő a kedvenc királyod? nem értem a logikát:)
Én ezért tisztelem Szent Lászlót. Uralma alatt volt a legkevesebb bűnözés Magyarországon.
Ez siker, és nem patkányság.
lol. akkor ennyi erővel sztálin is kiemelkedő vezető volt, mert az ő idejében sem jöhetett volna létre a hitgyüli.
de te akkor most az ország valószínűleg több, mint felét máglyára raknád. mert a többség nem katolikus.
"Az idejében megégették a boszorkányokat. "
Szóval azt hiszed a Kereszténység bármiben is különbözik a hitgyülitől. puff neki
"Miért volt tehát Szent László különlegesebb, mint a többi király?"
Mert magyar volt.
Szent László a legnagyobb királyunk.
Hős lovag, bölcs király.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!