A 45M Árpád lehetett-e volna a II. Világháború legkiválóbb tankvadásza?
Összehasonlításul ->
SZU-100 tankvadász (Szovjet)
1) Súlya: 31 tonna
2) Páncélzata
Front: 75 mm
Oldal: 45 mm
Tető: 20 mm
3) Fegyverzet
100 mm-es D-10 ágyú
1000 méteren, 90 foknál, 185-214 mm-es átütés
4) Sebesség: 43 km/h
5) Hatótáv: 330 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 13 le/T
Jagdpanther tankvadász (Német)
1) Súlya: 45,5 tonna
2) Páncélzat:
Front: 80 mm
Lövegpajzs: 100 mm
Oldal: 45 mm
3) Fegyverzet:
88 mm-es Pak 43 L/71 ágyú
1000 méteren, 30 foknál, 193 mm-es átütés
4) Sebesség: 46 km/h
5) Hatótáv: 160 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 15,4 le/T
M36 Jackson tankvadász (USA)
1) Súlya: 29 tonna
2) Max páncélzat: 108 mm
3) Fegyverzet:
90 mm-es M3 ágyú
1000 méteren, 30 foknál, 195 mm-es átütés
4) Sebesség: 42 km/h
5) Hatótáv: 240 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 15,5 le/T
45M Árpád tankvadász (Magyar)
1) Súlya: 36-37 tonna
2) Páncélzat:
20-50-120 mm
3) Fegyverzet:
88 mm KwK 43 L/71 (a Királytigris ágyúja)
1000 méteren, 30 foknál, 215 mm-es átütés
4) Sebesség: 46 km/h
5) Hatótáv: kb. 220 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 14 le/T
Nos?
Semmi terelés nincs itt. Arról van szó, hogy feltettél egy buta kérdést, mert olyan hogy 45M Árpád nem létezik. De biztos leszakadna az ég ha elismernéd, hogy tévedtél.
Nem nekem fontos ez, hidd el, bánom is az egészet. Csak fogd már fel, hogy így nem lehet foglalkozni semmivel. de áh, úgyis süket fülekre talál amit mondok, mert voltam olyan szemét és ellent mertem neked mondani.
Dantes, az a helyzet, hogy te egy szánalmas kis provokátor vagy, aki itt éli ki magát, feljár ide veszekedni, beleköt az élő fába is, közben meg sorra leég az összes vitájában. Ellenvéleményekbe nem olvasol bele, kiforgatod a szavakat, csúsztatsz, terelsz, felületes vagy és hanyag. Neked nem lehet megfelelni, neked semmi nem elég hiteles, minden hibás, hamis, téves, stb, neked a kezedben a bölcsek köve. Offolsz, terelsz másfelé, lényeg, hogy vita legyen.
Ezért panaszkodik rád mindenki.
A Pedro nevű válaszoló:
"Látod, megint belemagyarázol mindenféle baromságot a szavaimba. Nem lehetne, hogy egyszer PONTOSAN azt értsd, amit írtam? :-)"
07-27 16:28
72%-os válaszoló:
"A T-34-nek döntött a páncélzata, amit az általad hülyének nézett vitapartnered oda is írt, a penetrációs értékeket pedig 60°-os dőlésszögre számította. Tehát el se olvasod rendesen a vitapartnered hozzászólását, csak mondod a magadét. Dicséretes dolog."
08-23 22:00
76%-os válaszoló:
"Dantes te saját magadra sem figyelsz."
09-13 00:32
61%-os válaszoló:
"Dantes, azért vagy primitív, mert ilyen megnyilvánulásaid vannak, és azért vagy buta mert nem látsz túl a beszűkült nézeteiden."
02-17 12:35
74%-os válaszoló:
"Dantes, nem vitatkozom veled tovább, elfogadom, hogy nem tudsz kilépni saját gondolatkörödből. Ezt az előbbi válaszra alapozom, amelynek hozzávetőleg sincs köze ahhoz, amire hivatkozol."
11-01 18:33
Ezért égsz le minden vitádban velem szemben.
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
Az a baj veled, hogy az arcod nagyobb, mint a tudásod. No de azért flegma vagy, pökhendi, arrogáns, és képmutató.
Dantes válasza:
"Megakasztottuk őket? Kiket? A mongolokat? Át jöttek rajtunk mint fos a libán."
11-01 19:38
Dantes válasza:
"Ezért, ha találkoznánk, én minden további nélkül orrba vágnálak. De tényleg. Semmi mellébeszélés, semmi duma, csak lazán lecsapnálak."
02-17 10:21
Többször hazudtál már nyíltan, visszakereshetően a viták során, amik teljesen aláásták a szavahihetőségedet. Ez a fölényeskedő magatartás semmire se jó, ha közben mindenki előtt elveszítetted minden becsületedet és emberségedet.
Aztán feltettél egy manipulatív, csúsztatott kérdést, hogy igazat adjanak neked, majd mikor felhívtam a válaszolók figyelmét, hogy azért a vitát olvassák el előtte, besértődtél:
"Ne szólj hozzám többé. Befejeztük a vitát."
- Pedig csak annyit mondtam, hogy olvassák el előtte az előzményeket. Vagy az már önmagában kínos rád nézve?...
Te nem azért vagy itt, hogy megválaszolj kérdéseket, hanem hogy vitákat generálj. Ezért nem foglalkozok veled, és ezért kérlek sokadszor, de most még utoljára így, elegánsan, hogy kímélj meg a további kommentjeidtől.
Szerintem nem rólam szól a kérdés. De nyiss rólam nyugodtan egyet, mit érdekel?
Csak érteném mi bajod van. Olyan hogy 45M Árpád nem létezik. Vagy bizonyítsd be hogy létezik, vagy ismerd el hogy tévedtél. Nem engem kell szidnod. Nehogy már én legyek a hibás a tárgyi tévedéseidért.
Nyugi oké? Támadlak én téged? Provokálás az hogy szóltam hogy nem létező járműről beszélsz? Ez provokálás?
Na jó, tudod mit? Úgyse ismered el hogy tévedtél. Fejezzük be. Nekem ennyi ebből elég volt. Örülj neki, a 45M Árpád( bár ilyen néven semmi sem létezett) lett volna a legjobb. Elégedett vagy?
"Csak érteném mi bajod van. Olyan hogy 45M Árpád nem létezik. Vagy bizonyítsd be hogy létezik, vagy ismerd el hogy tévedtél. Nem engem kell szidnod. Nehogy már én legyek a hibás a tárgyi tévedéseidért."
- Hoppá-hoppá, csak nem kissé kellemetlenné vált a helyzet?:)
Nos, hoztam fel forrást, a véleményed róla pedig nem érdekel, hogy neked mennyire felel meg, avagy sem.
Gratulálok a kérdezőnek :))
Ezt a birkát eddig még senki nem tudta lekapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!