A 45M Árpád lehetett-e volna a II. Világháború legkiválóbb tankvadásza?
Összehasonlításul ->
SZU-100 tankvadász (Szovjet)
1) Súlya: 31 tonna
2) Páncélzata
Front: 75 mm
Oldal: 45 mm
Tető: 20 mm
3) Fegyverzet
100 mm-es D-10 ágyú
1000 méteren, 90 foknál, 185-214 mm-es átütés
4) Sebesség: 43 km/h
5) Hatótáv: 330 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 13 le/T
Jagdpanther tankvadász (Német)
1) Súlya: 45,5 tonna
2) Páncélzat:
Front: 80 mm
Lövegpajzs: 100 mm
Oldal: 45 mm
3) Fegyverzet:
88 mm-es Pak 43 L/71 ágyú
1000 méteren, 30 foknál, 193 mm-es átütés
4) Sebesség: 46 km/h
5) Hatótáv: 160 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 15,4 le/T
M36 Jackson tankvadász (USA)
1) Súlya: 29 tonna
2) Max páncélzat: 108 mm
3) Fegyverzet:
90 mm-es M3 ágyú
1000 méteren, 30 foknál, 195 mm-es átütés
4) Sebesség: 42 km/h
5) Hatótáv: 240 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 15,5 le/T
45M Árpád tankvadász (Magyar)
1) Súlya: 36-37 tonna
2) Páncélzat:
20-50-120 mm
3) Fegyverzet:
88 mm KwK 43 L/71 (a Királytigris ágyúja)
1000 méteren, 30 foknál, 215 mm-es átütés
4) Sebesség: 46 km/h
5) Hatótáv: kb. 220 km úton
6) Fajlagos teljesítmény: 14 le/T
Nos?
"Tanuld meg, a normális vitához a normális hangnem is hozzátartozik."
- Na ez meg különösen viccesen hangzik tőled!:D
Dantes válasza:
"Megakasztottuk őket? Kiket? A mongolokat? Át jöttek rajtunk mint fos a libán."
11-01 19:38
Dantes válasza:
"Ezért, ha találkoznánk, én minden további nélkül orrba vágnálak. De tényleg. Semmi mellébeszélés, semmi duma, csak lazán lecsapnálak."
02-17 10:21
Vitakultúra.:) Az a baj, hogy annyira hiteltelenné váltál már mindenki előtt, de mégis annyira magabiztos és nagyképű vagy, hogy ez a párosítás már egy tragikomédiába illene.
,,Some sources mention 45M Arpad as the designation to be used with the tank destroyer being developed on the basis of the 44M Tas tank. In other sources this "45M Arpad" was simply named as 44M Tas Assault Gun"
Ez nem forrás. Tudod mi lenne az? Egy honlap. Egy szakcikk. Könyv.
Valami ilyesmi.
Ez semmi. Ilyet bárki be tud gépelni.
Ezek szerint, te aki nagy képűen leosztasz mindenkit aki nem ért veled egyet, és egyből bann-al fenyegetsz, nem tudod semmivel sem alátámasztani az állításodat.
Butaságot mondtál. Sokadszorra. Ahelyett hogy elismernéd, persze megint engem támadsz, és rám vagy dühös.
De ismételten elmondom:olyan hogy 45M Árpád nem létezik, és nem is létezett. Se tervben, se sehogy. Nem hívtak így semmit sem.
Amire te gondolsz, annak a hivatalos neve 44M TAS rohamlöveg. Pont. Ez tény, minden szakirodalomban így szerepel.
Tessék. Mindegyiken 44 Tas rohamlöveg.
Mindegyik téved talán? Vagy te tévedsz?
Amúgy a szöveget innen másoltad ki. [link]
Ez pedig nem éppen egy hivatalos honlap...csak egy fórum bejegyzés.
Nos? Nagyon kíváncsi vagyok. Elismered-e hogy mekkora butaságot mondtál? Vagy megint moderátorkkal fenyegetsz, esetleg személykedsz?
"Ezek szerint, te aki nagy képűen leosztasz mindenkit aki nem ért veled egyet, és egyből bann-al fenyegetsz"
- Ellenkezőleg, mint ahogy mondtam, egyik vitapartneremnél sem volt ilyen, de te nem vitázol, hanem trollkodsz, offolsz, provokálsz. Hány felhasználó panaszkodott már erre?... Ez a fórum pedig nem tolerálja az ilyet.
,,Megint elterelődik a kérdésről a figyelem... Felőlem nevezzük lencsefőzeléknek, lényegtelen, a kérdés nem ez."
Tehát nem ismered el, hogy butaságot beszélsz. Nem mindegy hogy minek nevezzük.
Ja, de válaszolok. Nem, a 45M Árpád nem lett volna jó tankvadász, mert ilyen nem létezett.
A 44M TAS rohamlöveg bizonyára elég sikeres lett volna.
Tudod kérdező: sokadjára bizonyítottad abszolút tudatlanságodat. Ez nem baj, én se vagyok szakértő, távolról sem. De én veszem a fáradtságot, és utána nézek. Te meg nem, ennek ellenére kérdéseket teszel fel, meg okoskodsz, meg kioktatsz...na ez a baj.
"Tudod kérdező: sokadjára bizonyítottad abszolút tudatlanságodat."
- Érdekes, hogy ezt mondod, mégis minden vitában te sültél fel...
,,Érdekes, hogy ezt mondod, mégis minden vitában te sültél fel..."
Már megbocsáss, de melyikünk tett fel kérdést egy nemlétező harcjárműről, te vagy én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!