Németország jelenlegi Hadi eszközeivel képes lenne felvenni a versenyt az USA-ávakl ha mondjuk ugyan annyi dollárt költenének a hadiparra?
Nem lenne képes rá. Ennek oka német oldalon nem feltétlen a technikai szint hanem eszközök mennyisége, némelyek hiánya. Jelenleg 1:1 felállásban nincs olyan haderő amely fel tudná venni a versenyt az USA-val.
Néhány szám ami segít körvonalazni az arányokat. Haderőre költött pénz/év: USA 700 Mrd dollár/ Kína 90 Mrd/ Németország 41 Mrd.
Elméletben vázolt azonos anyagi lehetőségek esetén is további sok szempont befolyásolja az eredményt. Csak példaként a támadó félre nagyobb terhek nehezülnek. Garantált győzelemhez 3:1 az elfogadott arány amit persze számtalan egyéb tényező árnyal.
Nem feltételn "klasszikus" értelembe értem a támadást.
Itt csupán a hadieszközökön van a hangsúly.
De akár úgy is nézhetjük, hogy adott típusba a 2 oldalon(nyílván ami német oldalon is van) melyik országé jobb általános tekintetbe.
Amerika területét sosem támadta idegen hadsereg(Pealr,Hawai)
a lakosság csak a filmekben áll helyt ilyen dolgokban amerikában. Nem akarom szidni őket, tény hogy nem szeretem őket de tisztelem.
De szerintem eléggé jelentős sikereket érhetnének el amerikában,de ezek a sikerek kérész életűek lennének, a világon mára már nagyon kevés ország tudná kielégíteni egy offenzíva feltételeit,főleg a távolságok miatt.Európai országgal szemben könnyebb lenne ilyen véleményt formálni, mellesleg a német légierő nincs sorsdöntő hátrányban az amerikaival, viszont a tengeri fölény szerintem olyannyira elsöprő hogy a partra szállást már nem kéne vissza verni mivel még a tengeren legyőznék őket.
Az lenne mint az első 2 világháborúban.
Németország kikap és egy világ megsínylődi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!