Németország hadseregegénél mik azok az elnevezések amik a II. vh óta még a mai napig használatosak? (Luftwaffe, Wermacht ilyenekre gondolok)
Figyelt kérdés
2010. ápr. 1. 22:17
1/5 anonim válasza:
luftwaffe megmaradt
wermacht ból bundeswehr lett nekem a wehrmacht jobban tetszik
és a katonák rangját is megváltoztatták ha jól tudom
már nincs ilyen hogy
rottenfuhrer
vagy obersturmfuhrer
a tengeralattjáró járók elnevezése U-xxx megmaradt
a katona még mindig soldat
uh nem tudom hirtelen ennyi
2/5 anonim válasza:
Abban biztos vagyok, hogy a Luftwaffe Luftwaffe maradt. A Wehrmachtból viszont Bundeswehr lett.
3/5 anonim válasza:
Luftwaffe : megmaradt jelentése légierő
Wehrmacht : ma Bundeswehr jelentése hadsereg / 1933-ig reichswehr volt /
Kriegsmarine : ma Bundesmarine jelentése haditengerészet
U-bott : unterseeboot , tengeralattjáró
Waffen SS : fegyveres védosztag / SS - schutzstaffel /
rangok a führer végződésű rangokat csak az SS-ben használták pl. sturmbannführer , oberführer
4/5 A kérdező kommentje:
köszi szépen nektek
2010. ápr. 2. 18:09
5/5 Argenteum válasza:
Minden führer végű tisztség SS rang. Untersturm Obersturm stb. Ezt felszámolták az SS-el együtt egyből. A Wehrmacht rendfokozatai teljsen eltérnek Pl Untersturmführer a Wehrmachtban Leutnant néven van. A Wehrmacht már Bundeswehr néven megmardt az összes fokozat kivéve hogy az utolsó rangot A Generalfeldmarschall-t (Hermann Göring) eltörölték vele együtt sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!