Mennyibe kerülne Magyarország felfegyverzése?
Helló! Szerintem ez nem rossz kérdés.
Ha a mostani GDP-t számoljuk 2-3 éven keresztül évi 4% mellett valóban ütőképes, kis létszámú haderőnk lehetne.
1:Új karabély (HK416,M4,FN SCAR), de ehhez ugye NATO töltény kellene, szóval kellene gyár is + új pisztoly
2:Tankok cseréje. Leopárd 2-t lehetett hallani az osztrákoktól, hogy olcsón adnák, 50 db-t, a modul képzéshez. Szerintem annyi elég lenne, tartaléknak a modernizált Leopárd 1-es (ami százszámra áll raktáron Európában) jó lenne.
3:Új vadászgép, mert a 14 Grippen kevés. A norvégok, hollandok, amerikaiak le fogják cserélni az F-16-ost az F-35-re, szóval lesz dögivel.
4:Harci helikopter. Mondhatjuk az AH-64et. Csak a fegyverek nagyon drágák. Álmodjunk nagyot, hogy elég legyen kellene 16-20 db.
5:Szállító helikopter. A Mi-17/8 még jó, de ha cserélni kellene, akkor NH-90-re. Egész Európa rendeli. Legyen ez is 18-20 darab.
6:A katonák egyéni felszerelését kellene nagyon javítani. Nemrég olvastam, hogy éjszaka nem hadképes a Honvédség. Szóval sisak, éjjellátók, mellény, gránát stb.
7: Akkor már a rakétavetőt is cseréljük, az RPG-7 helyett AT-4 vagy Stringer.
Hát igen, ezek a vágyak. Nukleáris fegyver nem hiszem, hogy szükséges lenne.
"Hahó!Minden országnak államadósága van a világon.Azt sose lehet és nem is kell visszafizetni:Nem is azért van.Tehát ezzel nem kell foglalkozni"
a KEDVENCEM
holnap be is sétálok ezzel a bankomba és megmondom hogy ez nem járja .. ha ez így van valóban akkor azonnal befagyasztom a kifizetéseket. Nehogy már ne!
Szerintem vegyünk egy ufót. Vagy ne is! Egy Enterprice-ot! Sőt egy halálcsillagot! Csak javaslom addig ne vessük be amíg nem teljesen gömbölyű. Még jön valami idióta és belülről szétrobbantja.
Én végigolvastam az egészet, de az utolsón besírtam XDDDD
Rendeljünk egy Halálcsillagot Darth Vadertől :D
A kérdésre:
1, Mégis, mi a frásznak hadsereg? Senki nem akar háborúzni a környéken pár ultrajobboson kívül( köztük is érdekes módon csak azok, akik a kocsmáig jutnak el meg a kannásbor vedelésig). Én láttam II.vh-s képeket a frontról és papám szétlőtt térddel élte le az életét. Még a mostani helyzet is gazdag ahhoz képest, ami egy háború idején szokott lenni.
2, Való igaz, hogy az államadósság célja az, hogy ne lehessen visszafizetni mert akkor állandóan lehet lefölözni a kamatokat a befektetőknek(én ezt csinálnám), DE ettől még vissza kell fizetni. Holnap bemegyek a bankba és megmondom, hogy nem fizetek vissza hitelt, mert azt nem kell :DDD
3, Ébredj már fel, 21. században vagyunk. Ma már a háborúkat ésszel vívják és folyamatosak. Nem tankok kellenének, hanem pár tíz-száz fős, szervezetlenül de egymással szövetségesen dolgozó profi hacker és nincs az a hadsereg, amelyiket nem lehet legyőzni,amikor az atomerőművek,vadászgépek, tankok, irányítóközpontok is rá vannak kapcsolódva az internetre. Nem beszélve az emberek manipulálásáról. Egy idegen, kamuprofillal kirobbanthatsz egy távoli országban zavargásokat a facebookon és ki sem mozdultál a légkondis irodádból ;)
Hadsereg kell II. Hitler nem kell a kérdező személyében.
Nem tom őszintén mit akarsz egy olyan országgal ami 50 éven belül ott lessz mint Líbia. Én minél előbb el akarom hagyni ezt a nyomortelepet mert ebből az országból már nem lessz semmi. És őszintén ha én vezetném az országot a GDP 0% át költeném katonaság fejlesztésére mert csak a pénzt viszi értelme nincsen.Ha megtámadnak minket és a Nato nem segít úgy is beszopjuk mert amikor az ország még "jó" körülmények között volt akkor is elbaxták akkor most mit vársz. Csak egy olyan érdekel infot mondok ha nagyon felbaxnánk amerikát egy kibaxott rakétával vissza küldene minket a középkorba. Sőt lehet ezt csak én gondolom de szerintem USA hadereje csak egy % át mutatja szerintem lazán elintézné Európát úgy hogy észre se vennénk. Egy olyan ország ami képes saját álampolgárait felrobbantani csak azért hogy több pénzhez jusson szerinted nem tenné meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!