Szerintetek nem kéne visszafoglalni Felvidéket? És Erdélyt?
Mert szerintem nagyon vissza kéne. És tenni valamit, mielőtt még ők tesznek. Magyarellenes törvények, magyargyűlölet. (Volt üldözés is.) Meddig kéne ezt tűrni? Azok jogosan voltak a mi területeink, és jogtalanul vették el tőlünk őket.
Normális válaszokat szeretnék, és nem olyanokat, hogy menjél oszt tegyél valamit, mert egyedül úgysem tudok...
Én nem utálom egyetlen környező szomszédunkat sem, mi csak a nyugatiak játékszere vagyunk.
Valahogy fel kellene fogni az összes kárpát medencei népnek (román, magyar, szlovák stb), hogy egységben az erő, össze kellene fogni, mert mindig a nagyhatalmak játékszerei maradunk.
Ami a határmódosítást illeti, gyereket kell szülni irdatlan mennyiségben, és akkor esetleg lehet rá idővel esély. De a demográfiai tendencia nem ezt mutatja.
Hát ha az akkori határokat nem is lenne mód visszaállítani, a mostani magyar többségű részt talán nem lenne hülyeség. Csak hát ez nem érdeke a "művelt nyugatnak"!
Nincs kizárva az autonómia sem, főleg ha a Katalánoknak is sikerült kiválniuk a Spanyoloktól akkor nem biztos, hogy pl a románok is megúsznák hiába nyavajognának.
Üdv!
Én székely vagyok, a székely határon kívül elő magyar nyelvűek közül a legradikálisabb. Vallásos vagyok (ezt ne fikázza senki, akinek nem tetszik, ne fűzzön ehhez véleményt) és az esti ima után mindig elmondom ezt a számunkra oly fontos imát: "Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország föltámadásában." Ez a mondta ugye a revíziópárti Horthy-kormány ideje alatt született, de én mondom nektek, beivódott a székelyek tudatába. Harcolunk, küzdünk az autonómiáért, de székelyföld bizonyos fokú függetlensége nem jelenti a teljes megoldást. A Partiumban, a Bánságban és Felvidéken rengeteg magyar él, akiket (fölég Szlovákiában) a neonáci kormány elnyom.
De most nézzük át az esélyeseket.
Mint olvastam, a kedves kérdező a katonai bevonulásra és harcra gondolt. Tegyük fel, hogy kitörne a harc.
A nyugat boldog és kövér, semmi érdeke sem a franciáknak, sem a németeknek vagy egyéb nyugati államoknak, hogy Kelet-Európában egy gazdaságilag vagy területileg rivális állam jöjjön létre. Emellett hozzánk hasonlóan Románia és Szlovákia is NATO tag, ami még nehezebbé tenné a dolgot. De tegyük fel, hogy a háború előtt egy csapásra megszűnik a NATO, így lehetőség nyílik Európai és Tengerentúli szövetségesek toborzására.
Tegyük fel, hogy régi barátaink, a lengyelek mellénk állnak majd és csak, hogy kiváltképp szerencsésnek érezzük magunkat, az oroszok eddigi szokásaikat félretéve semlegesek maradnak. Ha még rá akarunk tenni egy lapáttal minderre, akkor vegyük számításba, hogy az USA, csakhogy a Nyugat előnyeit is csorbítsa ezzel, szintén nem avatkozik be ellenünk. Viszont azt sem igazán remélhetjük, hogy a mi oldalunkon száll be, mert semmi érdekes, hogy kitörjön egy III. Világháború, aminek a kimenetele teljesen bizonytalan.
Sőt, még azt is hozzáteszem, hogy az Ázsiai országok közül egyik tekintélyesebb hadsereggel rendelkező sem száll majd be a harcba.
Így is, ugyan mennyi esélyünk lehet? A hadseregünk max annyira elég, hogy villámgyorsan lerohanjuk Erdélyt, míg a románok észbe kapnak. Addig Szlovákiát feltartják a lengyelek, ezzel persze csak annyit értek el, hogy a németek szépen lerohanják őket, mint 39-ben és számukra vége is a háborúnak. Persze mi így kétfrontos háborúra képtelenek vagyunk a kis lakosságunkkal és képzetlenségünkkel. Ha itt Erdélyben megszervezünk egy Székely Hadosztályt, hogy ideig-óráig tartsa fel a román túlerőt, úgyis max fél-háromnegyed évig tart az egész háború, mert viszonylag gyorsan összeroppannánk Nyugaton.
Hiába, a jelenlegi körülményeket tekintve a legszerencsésebb esetben is csak ennyire lennénk képesek. A háborúra még érnie kell a Világnak. Mert bizony, ha kettő volt, valamikor lesz harmadik is. Lehet, hogy nem a mi földi életünk alatt, lehet, hogy igen. De keservesen kell bevallanom, 2020-ban bizony emlékeznünk kell majd a Trianon 100 évfordulójára. Mert addig max. a Székely autonómia, ha létrejön.
De ha majd egyszer kitör a III. Világháború, reméljük, hogy a jó oldalra állunk és olyan jól teljesítünk, illetve a szomszédos románok és szlovákok olyannyira rosszul, hogy visszaítélik nekünk rég elvesztett területeinket. Talán majd a Bánságot is visszaszerezzük.
Mondom ezt úgy, hogy 14 éves vagyok és nem sokat tudok a világról. Véleményemet nem kell mérvadónak tekinteni. Csupán válaszoltam a kérdésre, leírtam, mit gondolok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!