Szerintetek nem kéne visszafoglalni Felvidéket? És Erdélyt?
Mert szerintem nagyon vissza kéne. És tenni valamit, mielőtt még ők tesznek. Magyarellenes törvények, magyargyűlölet. (Volt üldözés is.) Meddig kéne ezt tűrni? Azok jogosan voltak a mi területeink, és jogtalanul vették el tőlünk őket.
Normális válaszokat szeretnék, és nem olyanokat, hogy menjél oszt tegyél valamit, mert egyedül úgysem tudok...
erre vannak "puha" és "kemény" eszközök.
A kemény a katonai bevonulás lenne, de józan ésszel belátható, hogy nem működne.
A puha eszköz olyan gazdaság- és társadalompolitika lenne, amely lehetővé tenné, hogy a magyarság gazdasági és kulturális fölénybe kerüljön, valamint jobban szaporodjon a környező országokban. Ezzel meg az a nehézség, hogy ezt előbb itthon is meg kellene valósítani, de a sok baloldali és liberális magyarellenesnek ez nem érdeke, keresztbe tesznek, ahol csak tudnak. Ezért nincs egységes nemzetpolitika. Hosszú távon ugyebár azé az ország, aki teleszüli, és ezzel még itthon is súlyos problémáink vannak egyelőre.
Ha a katonákra gondolsz, akkor, már megbocsáss, de hülye vagy.
Nézd meg, mekkora a magyar hadsereg!
Aztán egy kicsit nézz utána a jelenlegi világpolitikának!
Tudod, létezik egy olyan szervezet, hogy NATO, aminek 2004 óta Szlovákia is tagja.
A NATO pedig egy olyan komisz szervezet, amely, ha bármely tagját megtámadják, azt megvédi.
Tehát ha Magyarország megtámadja Szlovákiát, akkor az összes NATO-tagországgal is szembe kell néznie.
Bár, kit érdekel. Hiszen csak az amerikai, a francia, a német és az angol hadsereget kell levernünk. Mi sem egyszerűbb.
Ezen kívül, a NATO-nak és az ENSZ-nek (egy másik komisz kis világszervezet) van egy olyan alapelve, hogy nem támogat semminemű határváltoztatást Európa területén, ami nem a módosításban érintett összes ország hozzájárulásával jött létre.
Vagyis, ha te egyoldalúan kijelented, hogy Magyarország határa mától Románia felé a Kárpátokban húzódik, és ennek, ne adj Isten, katonailag is érvényt szerzel, akkor kb. olyan leszel, mint Észak-Korea. Mindenki utálni fog, és ha nem is bombáznak le, nem számíthatsz semmi segítségre külföldről, ami Magyarország esetében azt jelentené, hogy albán színvonalra süllyedünk vissza.
Ezt pedig, gondolom, te sem akarod.
A diplomáciai lépéseket én is támogatnám. Sőt. Szükségesnek tartom. De ez nem így működik. Az, ha te egyik napról a másikra kijelented, hogy ezt és ezt a területet kérem, még úgy is blődség, ha jogod van a területre.
A diplomácia nem kívánságműsor.
El kell érni, hogy a világ szemében fontos legyen egy erős és nagy Magyarország. El kell érni, hogy mi többet érjünk mondjuk az USA szemében, mint Szlovákia és Románia.
Ehhez pl. olyan úri huncutságok kellenének, mint növekvő népesség, prosperáló gazdaság, erős hadsereg (amit persze nem kell bevetni, de jó ha van), nyugodt belpolitikai viszonyok stb.
Ha ez mind megvan. Akkor el lehet kezdeni óvatosan tapogatózni, hogy nem-e lehetne-e esetleg-e, és ha mégis, akkor mekkora mértékben, milyen feltételekkel.
Amíg pedig úgy állsz hozzá, hogy ők is elnyomják a magyarokat, nem érdekel mi lesz velük, szóba se fog állni veled senki.
Erdélyi vagyok!
Szívem vágya, hogy édes hazám Erdély ország újra független legyen, de nem azért, mert a románok gonoszul bánnak velem, mert mi is így bántunk velük több száz éven keresztül, hanem azért, mert Erdély magyar, de miért háborúval akarod?
A háború során meghal sok magyar, sok román, sok ember.
Akkor ki fogja felvenni a harcot a világ ellenségeivel?
UI.
A románok minket nem néznek le mint a cigányokat, igaz, hogy bántanak minket, meg lebozgoroznak, de ezek csak azok az ultranácik.
A románok nagyon jószívűek, ha éppen nem nácik, akkor ha van egy nyomorék palacsintájuk, akkor megkínálnak, nem úgy mint a németek.
A románok csak Erdélyt akarják, azért tettek meg mindent.
Én is bármit megtennék Erdélyért, bármelyik szövetségesemet elárulnám érte.
Üdv: Jotty
Most nyilván én leszek a magyarellenes - de úgy gondolom 15 év néptánccal többet tettem a magyar kultúráért, mint ezredmagatok - csak megkérdezném, hogy miért lenne jó ez nekünk? Gazdaságilag fejletlen területeket kapnánk, nem valami Ruhr-vidéket, másrészt meg a mostani ország gazdasági helyzete is egy szar, ezt sem tudjuk rendbe tenni, kapnánk rengeteg románt, szlovákot, pedig még egyetlen népcsoporttal, a cigányokkal se bírunk, de jó is lenne, ha még ezek is terrorizálnák a kelet-magyarországiakat (mondom úgy, hogy győri vagyok). Én is sajnálom azokat a magyarokat, akik kiszorultak, és tisztelem azokat, akik vállalják, hogy magyarok, nem pedig elkezdenek elrománosodni/elszlovákosodni. Megvan a lehetőségük a betelepülésre. Igen tudom, nem könnyű otthagyni az életed, mert végülis ott nőttek fel, a gyerekeik oda járnak iskolába, ott van minden rokonuk, ismerősük.
Szerintem inkább Erdély autonómiájáért kellene harcolni, aztán később szorosabbá fűzhetné a kapcsolatát a két ország, mint pl. Skócia és Anglia.
Az ottani magyarokat már megkérdeztétek? Egy totálisan új generációról beszélünk, akik oda születtek, ott nevelkedtek, ott szokták meg, az a hazájuk. Fenét akarnak azok visszajönni ide (ahol ugyanúgy lerománozzák, leszlovákozzák őket gúnyosan).
Hogy ezt honnan tudom? Meg szoktam kérdezni ezt mindegyik határon túli magyartól.
Szerintem nyaljátok ki a se.ggem.
Diplomácia úton lett volna esély rá pl rendszerváltáskor,de nem éltek vele.
Katonailag felesleges próbálkozni.
Ad egy:Kicsi a hadseregünk,ad kettő:a NATO ellenünk lépne fel.
"és jogtalanul vették el tőlünk őket."
Háborút vesztettünk.A győztesek dirigálnak,tehát jogos volt a darabolás.
Dehogynem.
Én már gyerek korom óta mindig azt játszottam,hogy Attila vagyok és vissza veszem a földjeimet.Mikkor 2. osztályban is ezt játszottam az iskolában akkor elküldtek pszichológushoz.Szerencsére nem sikerült átmosnia az agyamat és haza szerető gyermek maradtam.Szóval a válaszom az,hogy DE!
Nem vissza kéne hanem Vissza KELL!!!
Lenne tengerpartunk,faiparunk lenének só bányáink és lenne felvédéki kőbányáink is.Egyszerűen muszáj.
Ha a zsidók beperelhették a MÁV-ot azért,mert a WW II-ben ezek a vasutak vitték Auswitzba a zsidókat akkor mi is perelhetjük a Franciákat Trianonért.Magyarország akkor Német megszállás alatt volt és akkoriban aki nem teljesítette a parancsot az ment a rabszolgák köz.Vagy kapott egy fejlövést.(Nem volt Német megszállás csak nagyon bújtuk a seggüket.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!