Szerintetek nem kéne visszafoglalni Felvidéket? És Erdélyt?
Mert szerintem nagyon vissza kéne. És tenni valamit, mielőtt még ők tesznek. Magyarellenes törvények, magyargyűlölet. (Volt üldözés is.) Meddig kéne ezt tűrni? Azok jogosan voltak a mi területeink, és jogtalanul vették el tőlünk őket.
Normális válaszokat szeretnék, és nem olyanokat, hogy menjél oszt tegyél valamit, mert egyedül úgysem tudok...
Szerintem nem lehetne. Azonnal közbeszólnának a "nagy országok", és szerintem ez a kis Magyarország képtelen lenne rá. Senki sem állna mellénk szerintem.
Amúgy erről mindig is azt gondoltam, hogy miért nem erőszakoskodnak a határon túliak? Miért minekünk kell őértük erőszakoskodni? Mi van ha nem is akarják? Hiszen ők is már egy új generáció, ők azt tekintik hazájunknak, ott születtek. Meg kéne kérdezni őket hogy egyáltalán akarják-e. :)
"Aztán mit csináltok azzal a 10millió románnal és szlovákkal, ha nem vagyok indiszkrét? Vagy újra a magyar lesz a kisebbség?"
És ők mit csináltak azzal a rengeteg magyarral? Sőt ha teljesítették volna minden ország igényét, ma Magyarország akkora lenne, mint mondjuk Szlovénia, őket nem zavarták a szín magyar területek ellopása?
Attól függ, mit értesz visszafoglalás alatt.
Ha katonákat akarsz odaküldeni, hogy verjék szét a helyi erőket aztán vonuljanak be, akkor nagyon nem.
Ha minden diplomáciai eszköz bevetését érted, ami csak lehetséges, akkor természetesen igen.
"Meg kéne kérdezni őket hogy egyáltalán akarják-e. :)"
Már bocsi, de ez a kijelentésed úgy hülyeség, ahogy van. Ott ugyanúgy lenézik őket, mint itt pl. a cigányokat, és voltam Erdélyben egy táborban, még kötözködtek is.
El vannak nyomva.
Hogy mit csinálnánk velük? Gondolj bele, ők mit csináltak velünk...
Előző:
Jelenleg a katonákra gondoltam, de a másik még jobb lenne. Csak az úgy úgysem fog menni.
Nyugi kérdező, te is hülyeséget írsz. Magyar ellenes törvények? Nézd meg a magyar törvényeket, 1868 előtt, elég erős asszimilációs törvények voltak. Jogtalanul vették el tölünk? Nem volt jogtalan. Igazságtalan volt. Jogos volt, hiszen a trianoni békediktátum jóváhagyta a területek elszakadását/elcsatolását.
És normális választ adok: ha ennyire zavar, tegyél valamit. Nem egyedül. Gyüjts embereket, szerveződj. Írj tanulmányokat, amik kimutatják hogy hol vannak a békében a hibák, írj tanulmányokat, előadásokat, amikkel körbe lobbizod Európát. Jaaa.. akkor dolgozni kéne rajta, több évet is.
Anno voltak olyan magyar emberek akik ezt megtették. Nekik voltak részeredményeik, de azok se voltak időtállóak. Hőbörögj csak itt a neten.
Amúgy Szlovákiában 5 millió emberből, 500 000 a magyar... Ergo jönne velük 4,5 millió szlovák. Erdélyben 7,2 millióból, 1,4 millió a magyar, van mellette 5,5 millió román, és 250 000 roma. Ergo Magyarország így nézne ki
22 milliós lakosság
12 millió magyar (54%)
5,5 millió román (25%)
4,5 millió szlovák (20,5%)
Ha nektek ez kell, hogy aztán sírjatok a románok és szlovákok miatt, akkor jólvan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!