Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Szerintetek nem kéne visszafog...

Szerintetek nem kéne visszafoglalni Felvidéket? És Erdélyt?

Figyelt kérdés

Mert szerintem nagyon vissza kéne. És tenni valamit, mielőtt még ők tesznek. Magyarellenes törvények, magyargyűlölet. (Volt üldözés is.) Meddig kéne ezt tűrni? Azok jogosan voltak a mi területeink, és jogtalanul vették el tőlünk őket.

Normális válaszokat szeretnék, és nem olyanokat, hogy menjél oszt tegyél valamit, mert egyedül úgysem tudok...

2011. máj. 14. 19:42
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
88%

"Ha ez az egész térségben mindenkire igaz lenne, akkor az EU-n belül valóban nem lenne sok jelentőssége a tagállamok határainak. De sajnos az emberi természet nem ilyen."

Előző vagyok. Éppen erről van szó, az kellene, hogy az egész térségben mindenkire igaz legyen. Ehhez pedig a magyarországi gyűlöletet kellene megszüntetni. Hogy várjuk el, hogy szeressenek minket, ha mi is utáljuk őket. Engem ez a "utállak mert utálsz" mentalizmus idegesít. Valahol el kell kezdeni megszüntetni az utálatot. Egyébként a többség szlovákiában teljesen normális. Eddig akárhányszor jártam arra semmi gondom nem volt. És még egy közhely, de szerintem nagyon igaz: a gyűlölet csak gyűlöletet szül.

2011. jún. 17. 10:45
 42/55 anonim ***** válasza:

ja még valamit elfelejtettem:

"Ha minden így működne... "

Ezt a mondatodat nem értem, szerintem az unión belül igenis oda megyek ahova akarok, ergo a határok tényleg gyakorlatilag megszűntek. Innentől kezdve az egyetlen akadály az utazási költség, de az akkor is lenne, ha ezek a területek magyarországhoz csatolódnának.

2011. jún. 17. 10:49
 43/55 anonim ***** válasza:
Majd ha nem lesz jobb dolgunk, visszafoglaljuk.
2011. jún. 17. 10:53
 44/55 anonim ***** válasza:

"Éppen erről van szó, az kellene, hogy az egész térségben mindenkire igaz legyen."

Én lennék az, aki a legjobban örülne ennek. De ha ez szerinted megvalósítható, akkor, már bocsi, de elég naiv vagy. Nem mondom, hogy elképzelhetetlen, de a térség viszonyai és történelme miatt alapvető változás kéne hozzá, ami évszázadok kérdése is lehet.

"Ehhez pedig a magyarországi gyűlöletet kellene megszüntetni. Hogy várjuk el, hogy szeressenek minket, ha mi is utáljuk őket."

Ezt teljes mértékben osztom.

"Engem ez a "utállak mert utálsz" mentalizmus idegesít."

Dettó. Pláne azért, mert sokszor önkényes jellegű. Úgy értem, sokszor te jelented ki, hogy ő utál téged, pedig erről szó sincs. Tapasztalatból mondom.

"Egyébként a többség szlovákiában teljesen normális."

Romániában is. De sajnos mindenhol van egy szűkebb-kevésbé szűkebb elmebeteg réteg, akiket csak a sovinizmus mozgat. Náluk éppúgy, mint nálunk.

"Ezt a mondatodat nem értem, szerintem az unión belül igenis oda megyek ahova akarok"

Nem erre céloztam.

Arra akartam kilukadni, hogy ha minden úgy működne, hogy mindannyian az unióban vagyunk, tehát nincs különbség, akkor nem is lenne probléma. De sajnos nincs így. Szlovákia uniós tag, mégis folyamatosan megfélemlítik a magyarokat. A népszámláláskor megfenyegették őket, hogy bajok lesznek, ha magyarnak vallják magukat. Aztán ott van a nyelvtörvény is. És ezt sajnos nem csak az elvakult nacionalisták gondolják így. Románia is uniós tag, mégis megragadnak minden alkalmat, hogy a kolozsvári Mátyás-szoborral megalázzák a magyarságot. Attól, hogy egy ország belép egy nemzetközi szervezetbe, a mentalitás még nem változik meg. A határon könnyebben átjutsz. A kapcsolat gördülékenyebb azokkal a területekkel. Ez tény. De attól még az ottaniak ugyanúgy el lesznek nyomva.

"ergo a határok tényleg gyakorlatilag megszűntek. Innentől kezdve az egyetlen akadály az utazási költség, de az akkor is lenne, ha ezek a területek magyarországhoz csatolódnának."

Már megbocsáss, de marhára félreérted a helyzetet. A véres szájú revizionisták pont letojják, hogy mennyi idő alatt jutsz el oda. Ad abszurdum, nem is akarnak oda menni. Pusztán csak az mozgatja őket, hogy Magyarország presztizsét növeljék, a régi dicsőséget visszaállítsák, illetve a szociálisan valamivel érzékenyebbeket az, hogy az ott élő magyarokat "felszabadítsák". Ezek pedig a határok spiritualizálásával nem fognak megtörténni.

2011. jún. 17. 11:18
 45/55 anonim ***** válasza:

"Én lennék az, aki a legjobban örülne ennek. De ha ez szerinted megvalósítható, akkor, már bocsi, de elég naiv vagy. Nem mondom, hogy elképzelhetetlen, de a térség viszonyai és történelme miatt alapvető változás kéne hozzá, ami évszázadok kérdése is lehet."

Ha úgy állunk hozzá, hogy ez lehetetlen, és naiv gondolat, akkor tényleg az is lesz. Egyébként meg te is írtad, hogy a többség normális. Ergo a gyűlölködők vannak kevesebben, csak sajnos nagyon hangosak. Azoknak, akik az országok közötti viszonyt javítani akarják is hangosabbnak kéne lenniük.

2011. jún. 17. 11:36
 46/55 anonim ***** válasza:

"Ha úgy állunk hozzá, hogy ez lehetetlen, és naiv gondolat, akkor tényleg az is lesz"

Nem lehetetlen, és tenni is kell érte, hogy megvalósuljon, de ne várjunk csodákat! Hiába törjük magunkat, ez még az unokáink életében sem fog megvalósulni. Ezzel nem azt mondom, hogy nem is kell törekedni rá, de nem szabad csak erre építeni.

"Egyébként meg te is írtad, hogy a többség normális."

Ja. Csak az a baj, hogy a hülyék a hangosabbak és általában ők irányítanak. (Lásd: Fico, aki ugye nemrég még miniszterelnök volt)

"Azoknak, akik az országok közötti viszonyt javítani akarják is hangosabbnak kéne lenniük."

Ámen!

De továbbra is fenntartom, hogy ennek elérése évszázados folyamat.

2011. jún. 17. 12:27
 47/55 anonim ***** válasza:

Én sem úgy gondoltam, hogy most rögtön megtörténhet, de most kell elkezdeni munkálkodni rajta, hogy az az évszázad mihamarabb eljöjjön.

Egyébként több ilyen gondolkodású ember kéne mint mi...

Jó volt egy értelmes vitapartnert találni, kár hogy a politikusok nem ilyenek.

2011. jún. 17. 13:42
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

"most kell elkezdeni munkálkodni rajta, hogy az az évszázad mihamarabb eljöjjön."

Úgy legyen!

Én alapvetően úgy gondolom, hogy fontos a nemzeti hovatartozás. Fontos, hogy őrizzük gyökereinket, nyelvünket, kultúránkat, hagyományainkat, bárhol élünk is, viszont a legfontosabb a boldogulás és a békés egymás mellett élés.

Tehát egy sok nemzetiségű országban nem az a fontos, hogy az éppen az uralmat a kezében tartó nemzetiség elnyomja a többit és igyekezzen asszimilálni és a többinek se arra kell törekedni, hogy minél nagyobb önállóságot, kulturális, vagy területi autonómiát, esetleg függetlenséget vívjanak ki, hanem arra, hogy mindenkinek legyen lehetősége a hagyományait ápolni, szokásait gyakorolni, emellett viszont az adott állam keretein belül működjenek együtt, mint egy nagy nép.

Erre jó példák a németek, bár ott épp egy bajor és egy porosz között olyan nagy különbség nincs. Én egy ilyen föderális Európai Uniót tartanék kívánatosnak.

De amíg ez nem valósul meg, és nem is látszik, hogy a megvalósulása felé tartanánk, elérendőnek tartom a határ menti magyar többségű területek Magyarországhoz csatolását. Erre viszont csak a diplomáciai és más békés módszereket tartom elfogadhatónak.

2011. jún. 17. 14:21
 49/55 anonim válasza:

Jóvolna és szépvolna, viszont Magyarországnak nincs akkor gazdasága, hogy fenntartsa az egész országot, hiszen még igy is bajvan.

Erdélynek az lenne a legjobb, ha autonómiát kapna, igy végre szabadulnánk a román politikától.(Erdélyben élő magyar vagyok)

Felvidéknek nemtudom mi lenne a legjobb.

Igen, a románok törekednek, hogy tompitsák a magyar erőt, próbálják elnyomni bennünk a magyarságot.

2012. dec. 15. 22:08
 50/55 anonim ***** válasza:

Kellene, de nem lehet.

Egy kis történelemóra:

A török uralom és utána a Rákóczi szharc után annyira elnéptelenedett az ország, hogy csak betelepítésekkel, bevándorlással lehetett újra népesíteni. A 18. században (tudjátok a felvilágosult abszolutizmusban III. Károly, Mária Terézia, II. József alatt) így vált az ország soknemzetiségűvé. A magyarok aránya az országban 50% alá került.

Ez a jelenség először a reformkor végén, az 1848-as forr. és szh. idején vált problematikussá. A kisebbségek ekkor jelentkeztek először saját igényekkel, amiket nem teljesítettek a nagyjaink...

Később a kiegyezéskor lett volna lehetőség újra rendezni a nemzetiségi konfliktusokat. (Nagyjaink nem tették).

Nem kell tehát csodálkozni, hogy az I. világháborúban megalakult a Kisantant ellenünk és utána szétszaggatták a nagy nyertes Antant országok hazánkat és csináltak belőle máig (és még sokáig) tartó forrongó katlant.

Az első vh. után volt itt Vix jegyzék, meg Clemenceau jegyzék...visszafoglaltuk a Felvidéket, majd lemondtunk róla a Tiszántúlért (apropó, akár a Tiszánál is meghúzhatták volna a határt, ezt tudjátok?), mégis elfoglalták Budapestet a románok. Aztán jött Horthy fehér lovon hősként és maradt is, hogy aztán a II. vh felé közelegve a bécsi döntések értelmében visszaszerezze a Felvidéket és Erdélyt. Viszont ezért cserébe ismét vesztesekké tett minket a következő nagy világháborúban.

Na a szocializmus csak ezután következett. De innentől nincs megálllás és visszafordulás...

Pláne azután, hogy beléptünk a NATO-ba ezzel lemondva a saját haderőről (a laktanyáink őrzését biztonsági cégek végzik, van ennél lejjebb???) és egy szövetségbe kerültünk az érdekellentéttel bíró szomszédainkkal...

A történelemnek itt nincs vége. Magyarellenes törvények pont azért születnek, mert tudják, hogy még nincs vége, még igényt tartunk a régi területekre...

2012. dec. 16. 04:21
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!