A radar okozhat valamilyen károsodást a közelében élőknek?
Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 21:43
21/30 A kérdező kommentje:
"sztem semmilyen sugárzást vagy egyéb káros hatást nem eredményez,a föld belsejéből pl.nagyobb sugárzás-dózis éri az ember testét mint egy atomerőműben,ami védett ilyen célból"
De ez mégiscsak egy nyílt antenna aminek épp az a célja, hogy a térbe szabadon sugározzon.
2011. jan. 23. 02:17
22/30 A kérdező kommentje:
Kösz 82es asszem kielégítettél :)
2011. jan. 23. 02:19
23/30 anonim válasza:
nyugi, mert ha magyarország hadiállapotba kerülne biztos vagyok benne, hogy az ellenség első dolga az lenne hogy kilövi a lokátorainkat... :D
24/30 A kérdező kommentje:
74 nem értetted meg a kérdést. A másik, meg hogy sok esélye nem lenne. Mindig könnyebb egy támadót a levegőben semlegesíteni, még ha az rakéta is, mint behatolni és szétlőni valamit. Márpedig ezek a lokátorok épp arra valók, hogy jelezzék ha bármi közeledik. De a kérdés nem ez volt. Káros a közelében élni vagy nem?
2011. jan. 23. 02:57
25/30 sanyi54 válasza:
Én minden nap ülök olyan berendezés előtt, mégpedig hobbicélból ami 1000Watt PEP energiát képes beletolni az antennába, nem érzek semmi különös elváltozást, pedig kisebb- nagyobb megszakításokkal több mint 30éve művelem.
26/30 anonim válasza:
Hát ha túl magas vagy, az a csík ami körbemegy megskalpol. :D
27/30 anonim válasza:
Erősen kétlem, hogy ilyen mértékű különbség lenne egy radar béke illetve háború beli teljesítménye között.
Emellett, a radarok általában nem a földet pásztázzák, úgyhogy ha nem tudsz repülni vagy nem vagy 50 méter magas nemhiszem, hogy nagyon elérne a sugárzás.
28/30 A kérdező kommentje:
Pedig kiszárad körülöttük a talaj.
2011. jan. 25. 18:03
29/30 anonim válasza:
"Pedig kiszárad körülöttük a talaj."
Erre tudnál nekem valami irodalmat vagy linket adni, mert még sosem hallottam erről a jelenségről és a google sem talál semmit.
30/30 anonim válasza:
Előszőr is tájékoztatatnám a szakértő úrakat hogy én tapasztalatból beszélek, lokátoros voltam a seregben, nállunk P-18,PRV-k, P-32, SZT-k voltak. A P-18 P-32 távolságot mér, a PRV-k magasságot mérnek, az újabb SZT-k már egyszerre mérik mindkettőt. Kb. ez a magyar felhozatal. És az igaz hogy békeidőben korlátozva van a kisugárzás teljesítménye. Az én lokátoromban is volt egy leplombált kapcsoló amit TILOS volt békeidőben használni! Volt egy kopasz aki sikeresen felkapcsolta egyszer, kb. 1perc múlva már csörgött a telefon a HÁP-ra (harcálláspont) hogy gebasz van. A nagy teljesítmény zavart okozhat a polgári frekveniciákban. Egyébként az antenna beállításától függ hogy hova sugároz. Egyszer ki akartuk próbálni egy hangyabolyon hogy milyen hatása van a sugárzásnak, antenna forgást lekapcsoltuk majd antennát leírányitottuk a földre de a tesztet nem sikerült befejezni mert jött a Pk. De oda állítottam az antennát ahova akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!