Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A radar okozhat valamilyen...

A radar okozhat valamilyen károsodást a közelében élőknek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 22. 21:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Anno tanulmányi kereteken belül ellátogattam a Kossuth Rádió solti adóállomásához. Az adótoronytól 15 méterre a következő volt a tapasztalat:

- a tornyot fa kerítés vette körül, fém vasalatokkal és zsanérokkal. Ha ezekhez egy pénzzel hozzáértél, akkor szikrázott mint állat, és a szikra recsegéséből lehetett érteni a rádióműsort.

- ha puszta kézzel nyúltál oda, megégetett

- a karórám meghülyült

- az ott használt kamerák fókusza elmászott

Én nem nagyon laknék ilyen sz@rság 10 km-es körzetében...

2011. jan. 22. 22:49
 12/30 A kérdező kommentje:
Jézus. Egyszer azért megnéznék egy ilyet :)
2011. jan. 22. 23:17
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
Itt van egy álprobléma 15m-ről beszél aztán 10km-ről!100m-ről kell kipróbálni!Fogadjunk hogy van mobilja, azt használja de a feje fölé meg ne telepítsenek átjátszót, más fölé lehet.
2011. jan. 22. 23:38
 14/30 anonim ***** válasza:
90%
Miért kellene háborús helyzetben nagyobb teljesítménnyel üzemelnie? A gépeket most is látni kell akkor is!Van egy hatótávolság amit nem lehet növelni, ezért kell több állomás amit magyarország sikeresen szabotál.Más ország építhet mi nem!
2011. jan. 22. 23:42
 15/30 anonim ***** válasza:
84%

"Én nem nagyon laknék ilyen sz@rság 10 km-es körzetében."

Ezek a sz******k biztosítják hogy telefonálj netezz meg egyebek.

2011. jan. 22. 23:47
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
sztem semmilyen sugárzást vagy egyéb káros hatást nem eredményez,a föld belsejéből pl.nagyobb sugárzás-dózis éri az ember testét mint egy atomerőműben,ami védett ilyen célból
2011. jan. 23. 00:24
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

A távolságtól függ: a hatás a távolsággal négyzetesen gyengül.

- a 2W-os mobilod 1 cm-ről hosszú idő alatt okozhat problémákat.

- a 200W-os bázisállomás 10 méterről okozhat problémákat (de csak oldalra, mert lefelé szigetelt). Ha 1 méterre megközelíted, kiszárad a szemed és hosszabb idő alatt impotens is lehetsz.

- a 2 KW-os radar 50 méterről okozhat problémákat. Ha 1 méterre megközelíted, megfőz.

- a 2 MW-os lézerágyú okozhat problémákat... de azért egy űrhajó szétrombolásához percek kellenek neki. Pedig ez koncentrált sugárzás - az előzőkkel ellentétben, amelyek szórt sugárzást bocsátanak ki a tér minden irányába.

2011. jan. 23. 01:03
 18/30 anonim ***** válasza:

a mindennapos mobiltelefon használat sokkal 'károsabb' mint egy lokátor hatása. persze relatív, hogy káros... eddig még nem sikerült bizonyítani hogy a mikrohullám olyan nagyon káros lenne.

bizonyíthatóan csak a nagyon rövid hullámú és nagy frekvenciájú EM sugárzás káros pl: röntgen sugár, gamma sugár

2011. jan. 23. 01:09
 19/30 A kérdező kommentje:

"Miért kellene háborús helyzetben nagyobb teljesítménnyel üzemelnie? A gépeket most is látni kell akkor is!Van egy hatótávolság amit nem lehet növelni, ezért kell több állomás amit magyarország sikeresen szabotál.Más ország építhet mi nem!"

Mert hadiállapotban felpirickázzák, hogy messzebbre lásson. Ilyenkor békeidőben nem lát lófaxt se. És tudtad, hogy ahhoz hogy a hatótávolsága duplájára nőjőn a kisugárzott teljesítményt 16szorosára kell növelni? Hadiállapotban megsüti a tököd, ropogósra.

2011. jan. 23. 02:15
 20/30 A kérdező kommentje:

"Ezek a sz******k biztosítják hogy telefonálj netezz meg egyebek."

Mondjuk én még sosem telefonáltam lokátoron.

2011. jan. 23. 02:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!