Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » 1916-ban tényleg megnyertük a...

1916-ban tényleg megnyertük a háborút?

Figyelt kérdés

Benjamin H. Freedman beszédéből kifolyólag-ha van valóságalapja- 1916-ban megnyertük az I. világháborút.

Ha igaz az állítása, Trianont is a cionistáknak köszönhetjük?

Légyszíves kerüljétek a rasszistafasiszta megnyilvánulásokat.

Az értékelhető válaszokat előre is köszönöm!

2010. dec. 6. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
Hát nem! Maximum akkor meg a háború elején fölényben voltak a Központi Hatalmak, de a háborúnak csak annak a korszakában és akkor sem sokkal. A háborút sajnos elbuktuk mert csak akkor lehet győztesekről meg vesztesekről beszélni ha egy háborúnak vége és 16-ban egyáltalán nem volt vége.
2010. dec. 6. 14:32
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
sőőőt, még a vietnami háborúban is mi nyertünk!
2010. dec. 6. 14:33
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, de 1916 végére a Központi Hatalmak valóban kedvező pozíciókat foglaltak el a frontokon, így 1917 elején lehetett volna egy kompromisszumos békét kötni. A Monarchia szerette volna nagyon akkor befejezni a háborút. Meg is menekült volna vele.
2010. dec. 6. 14:52
 14/20 anonim ***** válasza:
78%

Történelemben nincsen HA.

Ilyen alapon 1914-15-16 győztünk, 17-döntetlen, 1918-vesztettünk. Így igen. Akkor több évben győztünk mint vesztetünk, tehát győztünk.

Egyetértenék én ezzel szívesen, de akkor egyel többen tévednénk...

2010. dec. 6. 16:23
 15/20 anonim ***** válasza:
52%

Na ,de hány világháború volt?

Először ezt tisztázzuk, elvtársak. :D

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..

2010. dec. 6. 16:57
 16/20 bumbi02 ***** válasza:
29%

Freedman beszédét egyszer unatkoztam, végig hallgattam.. hát nem kommentálnám túl hosszan.. de hogy valami az agyára ment szegénynek az biztos. a valósághoz nem igazán jár közel.

ha mi nyertük meg a háborut 1916ba kiváncsi lennék a vesztesekre...

2010. dec. 6. 19:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Te tudtad h a háború vége 18-ban volt?:)
2010. dec. 9. 21:45
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

A központi hatalmak egészen konkrétan már 1914 szeptemberében elvesztették a háborút (marne-i csata), onnantól a továbbiak élethalálharcként jellemezhetők.

Inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig húzták. Az 1916-os év pl. annyira katasztrofális év volt a központi hatalmaknak (ld. Bruszilov-offenzíva), hogy kész csoda, hogy akkor nem omlottak össze.

Benjamin H. Freedman pedig nem történész, csak egy kókler.

2010. dec. 10. 06:37
 19/20 anonim ***** válasza:
36%

Nem hallottam az említett személy beszédét, de az tény, hogy elvesztettük az első világháborút. 1916.-ban a Monarchia hadserege némi német segítséggel csitt - csatt legyőzte a román hadsereget, amely megtámadta Erdélyt, bevonult Bukarestbe, majd fegyverszünetet kötött a román vezetéssel akiknek más választásuk nem volt. A hivatalos békét 1918 - ban kötötték meg még a VH vége előtt. A többit mindenki tudja már...

Szóval, ha ezt a Románia Vs. Monarchia féle villámháborút a Vh - tól különállóként kezeljük, akkor igen nyertünk háborút 1916 - ban de az véletlenül se az első VH volt :) Viszont személy szerint én ezt a VH szerves részének tekintem. Döntse el mindenki maga...

2010. dec. 13. 21:19
 20/20 anonim ***** válasza:

tegnap 21:19

Csak hát a románok ügyetlen szurkálódása és aztán gyors veresége egy jelentéktelen epizód volt az 1916-os év eseményei között, melyek közül a Monarchia számára a keleti fronton elszenvedett katasztrofális vereség (1,5 milliós emberveszteség a Bruszilov-offenzívában félmillió orosszal szemben) volt meghatározó.

2010. dec. 14. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!