1916-ban tényleg megnyertük a háborút?
Benjamin H. Freedman beszédéből kifolyólag-ha van valóságalapja- 1916-ban megnyertük az I. világháborút.
Ha igaz az állítása, Trianont is a cionistáknak köszönhetjük?
Légyszíves kerüljétek a rasszistafasiszta megnyilvánulásokat.
Az értékelhető válaszokat előre is köszönöm!
Történelemben nincsen HA.
Ilyen alapon 1914-15-16 győztünk, 17-döntetlen, 1918-vesztettünk. Így igen. Akkor több évben győztünk mint vesztetünk, tehát győztünk.
Egyetértenék én ezzel szívesen, de akkor egyel többen tévednénk...
Na ,de hány világháború volt?
Először ezt tisztázzuk, elvtársak. :D
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
Freedman beszédét egyszer unatkoztam, végig hallgattam.. hát nem kommentálnám túl hosszan.. de hogy valami az agyára ment szegénynek az biztos. a valósághoz nem igazán jár közel.
ha mi nyertük meg a háborut 1916ba kiváncsi lennék a vesztesekre...
A központi hatalmak egészen konkrétan már 1914 szeptemberében elvesztették a háborút (marne-i csata), onnantól a továbbiak élethalálharcként jellemezhetők.
Inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig húzták. Az 1916-os év pl. annyira katasztrofális év volt a központi hatalmaknak (ld. Bruszilov-offenzíva), hogy kész csoda, hogy akkor nem omlottak össze.
Benjamin H. Freedman pedig nem történész, csak egy kókler.
Nem hallottam az említett személy beszédét, de az tény, hogy elvesztettük az első világháborút. 1916.-ban a Monarchia hadserege némi német segítséggel csitt - csatt legyőzte a román hadsereget, amely megtámadta Erdélyt, bevonult Bukarestbe, majd fegyverszünetet kötött a román vezetéssel akiknek más választásuk nem volt. A hivatalos békét 1918 - ban kötötték meg még a VH vége előtt. A többit mindenki tudja már...
Szóval, ha ezt a Románia Vs. Monarchia féle villámháborút a Vh - tól különállóként kezeljük, akkor igen nyertünk háborút 1916 - ban de az véletlenül se az első VH volt :) Viszont személy szerint én ezt a VH szerves részének tekintem. Döntse el mindenki maga...
tegnap 21:19
Csak hát a románok ügyetlen szurkálódása és aztán gyors veresége egy jelentéktelen epizód volt az 1916-os év eseményei között, melyek közül a Monarchia számára a keleti fronton elszenvedett katasztrofális vereség (1,5 milliós emberveszteség a Bruszilov-offenzívában félmillió orosszal szemben) volt meghatározó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!