Melyik ország rendelkezik a legnagyobb, legképzetebb hadsereggel? Melyik országnak lenne a legnagyobb esélye megnyerni 1 nagyobb háborút?
Létszám szerint: Kína
Felszerelés szerint: USA
Képzettség szerint (saját vélemény): Oroszország
Az, hogy ki nyerne meg egy nagyobb háborút nagyban függene attól, hogy hol vívják.
A legvalószínűbb, hogy mindenki veszítene, ha ezek egymásnak mennének, pláne atomfegyverekkel.
Igazából nem pontos a kérdés, mert a hadsereg létszámát lehet az összlakosság arányában, vagy abszolut értéken is mérni.
Másrészben a hadsereg létszámának már régen semmi köze az "ütőképességéhez".
A modern háborúkban pedig nincsenek sem győztesek, sem nyeretesek. (Lásd Irak, Afganisztán)
Napjainkban a végtelenül hosszúra nyúló, költséges "aszimetrikus" hadviselés korszaka van.
persze tudom,hogy ezt igy konkrétan nemlehet meghatározni, csak gondoltam megkérdem ,hogy ki mit gondol.
azt meg hogy ki a legerősebb,nem úgy gondoltam, hogy például szövetségesekkel,hanem 1vs1 , pl Amerika vs Oroszok Kina vs Anglia stbstb
14:29
Igen, és a hihetetlenül fegyelmezett tömeghadseregüket szétbombáznák pár nap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!