Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Annak idején a sorkatonai...

Annak idején a sorkatonai szolgálat hogy volt?

Figyelt kérdés

Már olyan szempontból kérdezem, hogy ha jól tudom a kiképzés akár több év is volt. Ez alatt az illetőnek járt fizetés? Vagy miből élt? Oké, hogy a laktanyában volt fűtés, kapott enni. De mi volt akkor ha az illetőnek volt háza, lakása. A közüzemi számlákat hogy fizette? Meg ha volt is rá pénze, akkor még nem utaltak mobilról, kapott kimenőt hogy a csekkjeit befizesse a postán. Vagy ezt hogy oldották meg?

Továbbá mi volt, ha az illetőnek volt családja, gyerekei? Őket hogy tartotta el, ha munkahelyen nem dolgozhatott?

Én már nem voltam katona. Apám, öregapám már nem él, akiket megkérdezhetnék erről.

jan. 22. 10:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Egyébként messze nem volt több év a kiképzés. Maga a kiképzés rész csak pár hónap volt össz-vissz.

Több éves kiképzése, csak elit alakulatoknak van.

jan. 22. 16:44
 12/14 A kérdező kommentje:

Ja, akkor itt biztos hazudnak...

[link]

jan. 22. 16:50
 13/14 anonim ***** válasza:
70%
Ez az oldal a szolgálati időről ír. A szolgálati idő hossza nem azonos a kiképzés hosszával...Az alapkiképzés a szolgálati idő első pár hónapját teszi ki.
jan. 22. 16:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Sejtettem, hogy a következő az lesz, hogy ezen lovagolsz...

Sajnálom, hogy nem voltam elég választékos és szakszerű. Akkor helyesbítek: arra az időtartamra gondoltam (ha a szövegkörnyezetből nem derült volna ki egyértelműen), amikortól bevonulsz, ameddig hazajöhetsz és leszerelsz. Csak így rövidebb volt. A többieknek valahogy leesett mire gondolok.

jan. 22. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!