Egyetem mellett mennyire kivitelezhető az önkéntes katonai szolgálat?
Levelezőre járok egyetemen, így a péntekeket, szombatokat érinti a dolog, illetve a vizsgáim hétköznap vannak vizsgaidőszakban.
Ezután a szak után, amint elvégeztem szeretnék rögtön mást is tanulni, és az ÖKSZ-re kapnék plusz pontot. Ráadásul a jelenlegi munkám is elég tré, ezért nézegettem ezt az opciót. Küzdősportot tanultam már, illetve dolgoztam vagyonvédelemben pár évet, és polgárőr is voltam. Eredetileg hivatásos akartam lenni, de akkoriban a szememmel nem mentem volna át az alkalmasságin(tudtommal most már emelték a határt, ami ha igaz, akkor így már szerintem alkalmas lennék). Egyetemen jogot tanulok. Azt olvastam, hogy jár fix fizetés(tudom, nem sok de több, mint a semmi), és fix napi 8 óra a szolgálat. A féléves projekten gondolkodom(tudom, van egy éves is, amire több pont jár)
Mennyire lenne ez az egész gyakorlatban kivitelezhető szerintetek? Aki esetleg túlment ezen attól szívesen várok beszámolót is, hogy mit csinált ott, miket tanult ott, hogy volt az egész felépítve, stb. Maga a katonaság is érdekel egyébként, de nem tudom magamat hosszútávon elképzelni, mint katona, de ha adott minden lehetőség, akkor szívesen kipróbálnám(tudom, hogy nem lenne könnyű).
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!