Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sokan miért úgy emlékeznek...

Sokan miért úgy emlékeznek vissza sorkatonai szolgálatukra, hogy milyen jó buli volt, miközben leginkább krumplit pucoltak vagy felmostak, ez lett volna olyan jó?

Figyelt kérdés
Vagy valami más értelmetlen látszattevékenységet végeztek hogy úgy tűnjön, valamit csináltak is.
dec. 27. 14:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Mert akkor voltak fiatalok. (Egyébként nem CSAK látszattevékenységek voltak, elég megeröltetö volt)
dec. 27. 14:41
 2/14 anonim ***** válasza:
13%
Te kitöltötted a szolgálati időd?
dec. 27. 15:03
 3/14 anonim ***** válasza:
39%

"Egyébként nem CSAK látszattevékenységek voltak"

Mért voltak látszattevé kenységek is?

dec. 27. 15:05
 4/14 anonim ***** válasza:
80%
Na jó de nem napi heti 24/7 időben krumpliztak meg takarítottak, volt rengeteg hülyéskedés, bulizás is.
dec. 27. 15:05
 5/14 anonim ***** válasza:
43%
Ezt azok kérdezik, akik leginkább csak azt tettek, amit kárhoztatnak. Bizonyos mértékig ott is érvényesült ám, hogy mindenkit arra használtak, amire képes volt.
dec. 27. 15:49
 6/14 anonim ***** válasza:
77%

Ahoz képest hogy civilben lehet hogy valami szoci gyárban robotoltak-1-2 év(az elején pár hónap megerőltető kiképzéssel)magukhoz hasonló korúakkal,"barátok között" lenni,jobb helyeken kaja,fűtés,stb.utólag is bulisnak nevezhető.

Én pl. egy városon kívüli laktanyában voltam,friss levegőn,fák között,madárfütty stb.Egy Zillel furikáztam,addig ügyködtem hogy mindenféle fuvarnál engem hívtak nem az ellátósokat,többször nem is a laktanyában aludtam hanem egy másikban ahová a fuvar szólt.Fuvar közben egy kis kanyarral a szüleimet is útba ejtettem,a munkahelyemre is benéztem stb.

Utólag visszanézve a naptáramat nem sokszor voltam eltávon,kimenőn összesen 1x,de nem is hiányzott én elfoglaltam magam.

Én is voltam konyhán kb.hetente 1-2x,őrségben is (őrkiképzés nélkül)ahol télen fáztam is-de csak a szépre emlékszem...:)

dec. 27. 16:15
 7/14 anonim ***** válasza:
45%

Mert ők még el tudják mondani magukról, mint az idősek, hogy:

"Én, egyedül én építettem fel a fél-, ha nem is az egész országot".

dec. 27. 17:36
 8/14 anonim ***** válasza:
72%

Ahogy fent is írják - mert akkor voltál fiatal! Ha úgy nézzük az iskola is szívás, bent ülsz a padban síri csendben odafigyelve, közben b.sztat a tanár házival, feleléssel, dolgozatírással - mégis csak a kellemes emlékek, az osztálykirándulások, első szerelmek, gyerekcsínyek maradnak meg leginkább utólag.

A sorkatonaság is ilyen - letudtad a kötelező szívást, de annál jobban megmaradtak benned a kimenőn történő berúgások, bulik, k.rvázások, a közösségi események, a társaság, a katonatársaid.

dec. 27. 17:46
 9/14 PMC Wagner ***** válasza:
80%
Ugyan azért amiért az egyetemi éveiről is az ember a bulikról meg vicces dolgokról szok mesélni. Nem pedig a tanulással töltött éjszakákról
dec. 27. 21:15
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

Mert voltak, akiknek - miután teljesítették a sorkatonai szolgálatukat, - kialakult annak teljesítését követően erről egy véleményük. Akik nem részesültek ebben, azoknak nem etikus erről "hiteles képet" alkotniuk - és azzal fárasztani másokat. Nem etikus elvitatni annak jogát ezektől az emberektől, hogy a saját megítélésük szerint emlékezzenek vissza a sorkatonaként eltöltött idejükre úgy, ahogyan az sem etikus, amikor sorkatonai szolgálatot soha le nem töltött emberek tesznek fel itt kifejezetten provokatív céllal "kérdéseket" állandóan visszatérő jelleggel! Más eset, ha voltál sorkatona és tudva azt, hogy neked milyen benyomásod volt a megéléséről, összehasonlítod mások véleményét, de csak azért, hogy sorkatonai szolgálatot soha életükben le nem tudott emberek itt provokáljanak, nem túlzottan sok értelmét látom.

Én voltam sorkatona! Nem volt választásom!

Adtam különböző ügyeleti jellegű szolgálatokat és hadtáp szolgálatot is.

Voltak negatív és pozitív élményeim, de túl lehetett élni egy első lépcsős légvédelmi alakulatnál, ahol tényleg nem cseszegették feleslegesen az embert, ha tette a dolgát és nem támogatták a korosztályok közötti látványosan dedós viselkedést.

Rám tett pozitív hatást a szolgálat - és nem érdekel, hogy ez kinek az "értékrendje" szerint bűn. Nem kell elhinnie senkinek, de a mai napig használom az ott kapott speciális képességemet a megélhetésemhez és tisztességesen megdolgozom a fizetésemért. Az sem érdekel, hogy ezt ki és miért kérdőjelezi meg, - én életem és talán én már csak tudom, hogy mi a valóság!

És te hogy vagy ezzel a egésszel, kérdező?

dec. 28. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!