Szerbek, horvátok tudtak valamit kezdeni a T-72 tankokkal mi miért nem?
Itt a horvát részről a Degman M-95-re gondolok meg a Szerb M-48asokra mint pl M-48AS1
Tudnánk mi is valami más tankot csinálni ha nem stadionokra költenénk a pénzt meg Budapestre új felhőkarcolókra meg vasútra ami hangsúlyozom csak Budapestre korlátozódik eközben a vidék meg meghalt
Akkor legyen már egy jó hadseregünk NATO ide vagy oda
# 6-os
Én a T-72B-től sem vagyok elragadtatva ...
Mi nem gyártottunk soha 1 db T-72-est sem (nemhogy 200-at), mert nincs hozzá nehéziparunk. Vettük / kaptuk őket a ruszkiktól az orosz államadósság lebontása részeként. Önerőből felújítani sem tudjuk őket, mert nem gyártunk sem tűzvezető-rendszereket, sem ERA kazettákat sem egyéb szükséges alkatrészeket. Legfeljebb beszerelni tudnánk amit máshonnan megveszünk (amit pl. a csehek csinálnak nagyüzemben, de nekik megvolt hozzá az ipari háttér).
Minden alkatrészt vagy a ruszkiktól kellene venni, vagy a világ itt-ott elfekvő készleteiből vásárolgatni, vagy meghagyni az állomány egy részét alkatrész-kannibalizmusra. Egyszóval kiszolgáltatott helyzetbe kerülnénk.
A szerbeknek fognak szállítani az oroszok (eléggé orosz kötődésűek), a horvátok a "szabadpiaci" alkatrészekre alapoztak - csak éppen ami a szabadpiacon volt azt most a nyugat felhajtotta és kivitte az ukránoknak.
# 8-as
A T-72-es nem űrtechnika, érdekesmód a lengyelek, a csehek, és a szerbek tudják gyártani.
Akkor Mi miért nem ?
6-os
Persze értem, a T-72b se egy nagy eresztés de sajnos a lepukkant M, M1 meg van egy lebutított T72A meg kb 2 db T-72K ezeket sajnos nem lehet normális szintre felhozni ezeknél egy B tipus fényévekkel jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!