Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Nálunk a sorkatonaság miért...

Nálunk a sorkatonaság miért arról szólt, hogy ki hogyan tudja a másikat minél jobban megszívatni?

Figyelt kérdés
Azért nem mondom, hogy az erősebb a gyengébbet, mert az nem erős, hanem egy idióta, aki a másikat megalázza. Az lenne az igazán férfias, aki a tőle láthatóan jobb fizikummal rendelkezővel próbálná meg felvenni a versenyt. Az csak egy hitvány puhány alak aki a nála gyengébbel kezd ki. Meg mikor többen mennek egy ártatlan ellen aki őket sose bántotta, na az már igazán szánalmas. De miért voltak mégis elfogadottak ezek a jelenségek ptt bent a laktanyában?
aug. 17. 14:56
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Ez, hogy az öreg azt hiszi, hogy a fiatallal ellentétben neki mindent lehet, amúgy nem csak a katonaságban jellemző. Hanem egyes munkahelyeken is, főleg az olyanokon, ahova csak minimálvégzettség kell, például gyár vagy segédmunka. Úgy vannak vele, hogy ők nyugodtan lazsálhatnak, meg félóránként elmehetnek rágyújtani, de a fiatalabb, új dolgozó ne merészelje, neki hajtania kell ezerrel. Tapasztalatból írom.

Ha valaki jó régóta ott van valahol, akkor az hajlamos alanyi jogon felsőbbrendűbbnek képzelni magát a frissen vagy nemrég odakerültnél.

aug. 21. 08:17
 32/37 anonim ***** válasza:

Ahol én szolgáltam, ott nem arról szólt.

A függelmi viszonyok érvényesítése magától értetődő egy parancsuralmi rendszerben.

Megcsináltad a dolgod normálisan.

Semmi "extra" - senkinek.

Senki nem piszkált.

Jártunk haza, mint a gép.

Letelt, leszereltünk.

Ennyi - és nem több!

okt. 9. 21:24
 33/37 A kérdező kommentje:

32-es akkor te jó helyen szolgáltál vagy szerencséd volt. Nem ez volt az általános. A függelmi viszonyok valóban mindennek az alapjai ott, de attól még hogy az öreg régebb óta van bent, nem felettese a kopasznak. Ilyen hagyomány egyszerűen nincs. Hacsak nem tisztes, akkor igen. De azon kívül mit brekeg az öreg, hogy pucolják ki neki a surranóját. Hát pucold ki te magad, nem vagy mozgássérült.

Letelt, leszereltetek. És volt valami haszna az életedben azon kívül hogy kidobott, elfecsérelt időszak?

okt. 10. 19:25
 34/37 anonim ***** válasza:
0%

Ha azt írom ide le, hogy a mai napig abból a képességemből élek meg, amit ott szereztem meg, akkor hitetlenkedve estek nekem itt, - pedig így van.

Olyan ismeretek alapjait sajátítottam el ott, amely ismeretek felhasználásából talán ha 30-an élnek összesen ebben az országban. 95 %-os bizonyossággal állíthatom, hogy jelenleg egyedül én oktatom ezt az ismeretet egyedül Magyarországon. Nem kell galaktikus megközelítésben gondolkodni, de ez attól még nagy bizonyossággal így van.

Szerintem nem kell senkinek megbotránkoznia azon, hogy van ilyen is, - hogy valakinek sikerült így lezárnia az életének egy olyan korszakát, (történetesen a sorkatonai szolgálatot,) - amelyből jól jött ki.

Akármit is reagáltok erre, van ilyen is!

okt. 11. 07:34
 35/37 anonim ***** válasza:
34: És mik ezek az ismeretek? Mert úgy nem igazán lehet bármit reagálni, ha nem írod le.
okt. 11. 07:41
 36/37 anonim ***** válasza:
0%
A kérdésre normálisan válaszoltam, több részletre nincs szükség!
okt. 11. 07:57
 37/37 anonim ***** válasza:
51%
36: Nem válaszoltál normálisan, mert így semmi normális cáfolatod nincs arra, hogy a sorkatonaság csak egy értelmetlen baromság volt, ami csak a szívatásról szólt.
okt. 11. 08:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!