Vissza kellene-e állítani Magyarországon a sorkatonaságot?
Nem kell. Azt kell folytatni amit csinálnak, fejleszteni a szerződéses katonaságot, önkéntes alapon szervezni és növelni a tartalékos rendszert és ahogy tervezik, egy rövid kiképzést kellene biztosítani minden fiatal számára, amivel növelnék az esélyeiket az önvédelemre. Nem sok hónapig tartó sorkatonaként, hanem 2-3 hétig tartó, inkább túlélő táborhoz hasonló formában, amit szívesebben végigcsinálna mindenki és az életét amúgy nem zökkentené ki a normál menetéből.
Az egyetemeken amúgy is van kötelező, több hetes szakmai gyakorlat, a két fiamnak is 2-2 hónap pedig mást tanulnak. Ez elviszi a teljes nyarukat vagy egy félévvel hosszabb a tanulmányi idejük az államvizsga előtt. Pont így beleférne mindenki másnak is egy pár hetes ilyen felkészítő ha ez lenne a döntés. De maradhatunk ennek is az önkéntes változatánál, csak döntés kérdése.
" 2-3 hétig tartó, inkább túlélő táborhoz hasonló formában,"
Amit más ország esetében a fidesz sajtó úgy tálal, hogy ott is visszaállították a sorkatonaságot...
Vissza hát! Ráférne ezekre a mai siheder pávákra, ott aztán tiszteletet, fegyelmet és önállóságot tanulnának!
Csak hülyéskedtem!😀 Én se voltam, örülök, hogy sorozáskor alkalmatlannak találtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!