Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az igaz, hogy a jenkik 50db...

Az igaz, hogy a jenkik 50db tankot ajánlottak fel ingyen, de a katonai vezetés papírmunkára hivatkozva nem fogadta el?

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 16:48
1 2 3 4 5
 31/41 Pro Patria ***** válasza:
15%
Bírom ezt a sok jobbikos turbómagyart.... Menjetek szemetet szedni, fát ültetni, ne tankok miatt siránkozzatok!
2010. nov. 5. 21:46
 32/41 A kérdező kommentje:
Birom ezt a sok SZDSZ-es turbólibsit. Menj inkább antiszemitázz más oldalon, nincs itt keresnivalód!
2010. nov. 6. 08:00
 33/41 anonim válasza:
66%
Halkan kérdem: Ér egyáltalán annyit a kérdés, hogy elinduljon a szájkarate? Csak azért mert a kérdezőnek sincs semmi konkrétum a kezébe. Milyen típusú, mennyi idős tankokról van szó? Mennyiért biztosítják hozzá az alkatrészeket, lőszereket ,fejlesztik-e még műszerezettségét stb. 50 db ingyen tankot, az összes magyar politikai párt saját pozíciójának megerősítésére felhasználta volna, hogy kamerák előtt vállon veregessék magukat. 50 db faló volt az, nem tank. Azért szartak be a HM-nél.
2010. nov. 6. 08:24
 34/41 anonim válasza:
100%
Tegyük helyre a dolgokat, a magyar hadsereg technikai szintje a béka segge alatt van. A román a szlovák haderő jóval felettünk van. Jelenleg mindenhol "demokratikus" kormány van. De ha jól tudom, nem is olyan rég szlovákiában megerősödött egy olyan erő ami nyiltan gyűlöletkeltő volt a magyarokkal szemben. Akkor, csak a vita kedvéért képzeljünk el egy olyan forgatókönyvet, hogy romániában és szlovákiában egyszerre erősödik a szélsőjobb. Történelmi bűntudatuk van a magyarokkal szemben, ha ez elég erős lesz ahhoz hogy összefogjanak ellenünk, akkor szted mi áll annak az útjában, hogy magyarország román fennhatóság alá kerüljön? Saját hadseregünk leépítve, ausztria semleges, akkor Ukrajna is az lesz, szerbia meg szintén csak szakítani akarna... Most mondhatod, hogy a Nato. Viccnek nem rossz, hiszen a Natonak, nincs igazán érdekében beavatkozni, nincs olaj, nem vagyunk ásványkincsekben sem gazdak, hiszen azokat a területeket már trianonnál megkapták az említett országok. Ha ez a két ország előzőleg biztosítja a lojalitásáról a Natot és az Eu-t , akkor mégkevésbé van. De ha ezek ellenére a Nato segítene, az is hosszú hetek kérdése, még egy frontvonalat sem tudnánk tartani, hisz nincs működőképes légierő, páncélos egység....stb. Kb órák kérdése lenne az egész... A semleges államok hadereje kerül a legtöbbe. Mi nem vagyunk semlegesek, ezért vannak bizonyos normák a NATO-nál, amiket rendszeresen nem tartunk be. A magyar hadvezetés ott veri át a NATO-t ahol tudja. Személyes érdekek miatt. Nem hiszem hogy különösebben kell magyarázni, hogy a honvédségi beszerzés mekkora üzlet egyeseknek, és mennyire korrupt a rendszer. Ezért is gáz hogy azt az 50 tankot nem fogadtuk el, hiszen ha eladjuk rögtön az egész hóbelebancot, akkor az iszapkárosultak, 100nm-es családi házakat kaphatnának, kulcsrakészen, bútorokkal, mercedes-sel a ház elött, csak hogy lássuk, hogy mennyi pénz folyt ki az ablakon.
2010. nov. 6. 08:58
 35/41 A kérdező kommentje:

Az utolsónak igaza van.

Sokan írják, hogy Mo. sokat költ honvédelemre.

Pont, hogy keveset.

1,1%-át a GDP-nek és MINIMUM 2%-ot kellene a NATO meghatározása szerint!

2010. nov. 6. 09:19
 36/41 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
35%

A 2% nem minimum, hanem ajánlott, és sokan nem tartják be.

Ha el lehetne adni a hk-kat, akkor miért nem az adományozó adja el? Mert hülye? Vagy feltételekhez kötné az adományt? Ugye ugye...

Amúgy tényleg képzeljétek már el az üzembentartását, lesz-e kiképzett személyzete, karbantartó, javító állomány, miből veszünk hozzá alkatrészeket, stb.

Szerintem is kellene több és jobb harckocsi, de nem lehet ilyen hirtelen beleugrani semmibe.

2010. nov. 6. 10:49
 37/41 anonim ***** válasza:
50%

Miből???miből...??

Mondjuk egy pár Bkv végkielégítés,lehet segített volna.

Meg az egyéb ilyen pluszkiadások,amikre szükség,hogy őnagyságuknak a kényelme meglegyen.

2010. nov. 6. 10:53
 38/41 A kérdező kommentje:

Miből? Megemelik 2%-ra a hadi kiadásokat, és máris 620milliárd Ft lesz. Ha nem, akkor pedig a jelenlegi 325milliárdból is lehet bőven költekezni! (a mostani költekezéshez képest 2tank is megfelelő lenne)

Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....

Hát ebből!

2010. nov. 6. 12:06
 39/41 anonim ***** válasza:
86%
Na srácok! Nagyon szépet vitatkoztatok eddig, gondoltam, hozzászólok... A Honvédségnél dolgozom, nem akarom visszafoglalni Romániát, Olaszországból mind a 26 km2-t, Szlovákiát, Dalmáciát, stb. stb. stb. A Honvédség hangárjai konganak az ürességtől, a főnököm milliókat keres (nem azt mondom, megérdemli, mert beüt a ménkű, legyen milliárdos) Volt egy felvetés, amivel azonosulni tudok... Méghozzá az, hogy Trianonról sokan azt felejtik el, hogy gyakorlatilag elsöpörték Magyarországot katonailag. Meglep, hogy az elmúlt 100 évben egy Tádzsikisztán nem rohant le, mert azok is el tudták volna foglalni az országot... És messziről indultam, de itt vagyok a témánál... Régi sz.r szovjet tankjainkat (mondom, én ebben élek, tudom) havonta milliókért javítgatják, foltozgatják, mert egyszerűen nem tudunk úgy gyakorlatozni, egy tank le ne fulladna, be ne sülne, szét ne rohadna... Ezek a milliós kiadások egy kis város laktanyájának költségei. Ha az egész ország 50 tankot kapott volna bagóért (kapott volna, és egész kis ráfordítással pofás kis egység lehetett volna belőlük), talán ez a kis város el tudná tartani ezt az ötven tankot (tisztában vagyok a karbantartási, stb. költségekkel) az egész országnak. És nem azért kell, hogy lerohanjuk vele az Egyesült Államokat, hanem 1. A többi ország látná, hogy azért vannak ennek az országnak tartalékai. 2. Ha hadi helyzet lenne, olyan nevetségesen rossz állapotúak jelenlegi tankjaink, hogy nyilván be se indulnának, de ha mégis, a tankok minősége miatti alacsony szakmai felkélszültség miatt megintcsak nem lennének jó esélyeink. 3. Sokan írták, hogy csak azért, mert jó, ha van. Igazuk van.
2010. nov. 6. 20:32
 40/41 anonim válasza:

Szerintem Azért nem fogadták el azokat a tankokat,mert nem érezték szükségességét.

1. Azért mert nem birták volna őket fenn tartani.

2. Azért mert Magyarország a NATO-n belül logisztikai feladatokat lát el inkább szerintem.

Mikor katona voltam 99-ben,akkor volt a jugo válság. Győrben voltam katona. Ott légvédelem van.Harckészültség volt. A zászlóaljunkban volt 5 üteg,de csak egy harcképes üteget tudtak összevarázsolni.Mivel minden harckocsi szar volt.Tehát nem tudták azokat se fenntartani.

2010. nov. 7. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!