Az igaz, hogy a jenkik 50db tankot ajánlottak fel ingyen, de a katonai vezetés papírmunkára hivatkozva nem fogadta el?
Az utolsónak igaza van.
Sokan írják, hogy Mo. sokat költ honvédelemre.
Pont, hogy keveset.
1,1%-át a GDP-nek és MINIMUM 2%-ot kellene a NATO meghatározása szerint!
A 2% nem minimum, hanem ajánlott, és sokan nem tartják be.
Ha el lehetne adni a hk-kat, akkor miért nem az adományozó adja el? Mert hülye? Vagy feltételekhez kötné az adományt? Ugye ugye...
Amúgy tényleg képzeljétek már el az üzembentartását, lesz-e kiképzett személyzete, karbantartó, javító állomány, miből veszünk hozzá alkatrészeket, stb.
Szerintem is kellene több és jobb harckocsi, de nem lehet ilyen hirtelen beleugrani semmibe.
Miből???miből...??
Mondjuk egy pár Bkv végkielégítés,lehet segített volna.
Meg az egyéb ilyen pluszkiadások,amikre szükség,hogy őnagyságuknak a kényelme meglegyen.
Miből? Megemelik 2%-ra a hadi kiadásokat, és máris 620milliárd Ft lesz. Ha nem, akkor pedig a jelenlegi 325milliárdból is lehet bőven költekezni! (a mostani költekezéshez képest 2tank is megfelelő lenne)
Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....Miből.....
Hát ebből!
Szerintem Azért nem fogadták el azokat a tankokat,mert nem érezték szükségességét.
1. Azért mert nem birták volna őket fenn tartani.
2. Azért mert Magyarország a NATO-n belül logisztikai feladatokat lát el inkább szerintem.
Mikor katona voltam 99-ben,akkor volt a jugo válság. Győrben voltam katona. Ott légvédelem van.Harckészültség volt. A zászlóaljunkban volt 5 üteg,de csak egy harcképes üteget tudtak összevarázsolni.Mivel minden harckocsi szar volt.Tehát nem tudták azokat se fenntartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!