Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amikor még volt nálunk sorkato...

Amikor még volt nálunk sorkatonaság, akkor miért csak alibizéssel telt az idő, miért nem csináltak valami értelmeset is?

Figyelt kérdés
Például, amiért eredetileg az egészet létrehozták. Na abból ott nem nagyon tanult senki, ellenben italozni, csencselni, lopni - az ment nagyon. Ami ismeretet meg el kellett volna sajátítani, azt nem vette komolyan senki.
máj. 20. 10:46
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod az, amit itt leírtál?
máj. 20. 10:46
 2/33 anonim ***** válasza:
82%
Mert az alibizés sokkal kevesebbe került, mint ha valóban kiképzés folyt volna.
máj. 20. 10:52
 3/33 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező

A sorkatonaság drága. A kiképzéshez jól fizetett és jó tudású kiképzők kellenek, jó felszerelés, elég lőszer, sok eszköz és sok-sok pénz a sorkatonák ellátására.

Na most ebből kb. az összes hiányzott.

A kiképzést végző katonák fizetése nagyon alacsony volt, a hadsereg felszerelése elavult, szegényes és régi volt. A kiskatonákat úgy vezényelték ki néha lőgyakorlatra, hogy kaptak fejenként 2-3 darab lőszert hozzá.

Az értelmes és jó sorkatonai kiképzéshez, mint amit az izraeliek csinálnak vagy ami a finneknél van. Nagyon sok pénzbe kerül és maguk a sorkötelezett fiatalok is fontosnak tartják. Nálunk a sorkatonaságot pont amiatt szüntették meg mert nem működött a rendszer megfelelően, az értelmes célt, hogy a fiataloknak egyen képessége megvédenie az országot ha esetleg szükség lenne rá, azt nem szolgálta semennyire.

Az elmúlt évtizedben próbálták a magyar honvédséget újra felfejleszteni, erősíteni, de ez rengeteg pénzbe kerül és amúgy sincsen sok belőle. A sorkatonaságnak ebben az országban olyan módon nincs értelme, mint ami volt korábban, mi nem a finnek, nem az izraeliek vagyunk. Itt inkább egy rövidebb kiképzésnek lenne értelme maximum a fiataloknál és a tartalékos, önkéntes katonaság erősítése az ami jó út.

A kérdésedre a rövid válasz: nem volt hozzá elég pénz. Emiatt nem lenne jó az sem ha most visszahoznák ugyanazt a rendszert, mert most se lenne rá elegendő pénz.

máj. 20. 10:56
 4/33 anonim ***** válasza:
21%
Nemtudom hogy te melyik évekre gondolsz. Én 1975 ben vonúltam be és nagyon komoly kiképzést kaptam abban az időben. Sajnos a közelmúltban már csak ilyen tutyi-mutyi katonákat képeztek ki a hadseregbe akikre egy verebet sem lehetne rábízni.
máj. 20. 10:59
 5/33 anonim ***** válasza:
61%
#4 na megérkezett az “amikor én voltam katona” hero is. Mindannyian hallottunk ezer storyt, h milyen komoly kiképzésetek volt. Nem kell a kamu. Belőletek sem neveltek Rambokat. Lőttetek 2x1 töltényt valami lerohadt fegyverrel, ami itt maradt a 2. vh-ból, átcsúsztatok kötélen a szakadék felett és 86x pucoltatok járólapot fogkefével a laktanyában. Ja meg éjszakai őrségben majdnem lelőttétek a betolakodót, aki betévedt véletlenül a laktanya területére, de szerencséje volt, h nem lőttétek le, pedig volt tüzelési engedélyetek. Tudjuk. Minden alkesz ezeket meséli minden kocsmában.
máj. 20. 11:05
 6/33 anonim ***** válasza:
76%

#5 Már bocs, de honnan a tökömből tudod te, hogy mi volt amikor még meg se születtél.

Valaki, aki akkor volt katona, leírta neked a TÉNYT ami akkor volt. Legalább minimálisan próbáld már meg a leírtakat értelmezni mielőtt agyatlan hülyeséget köpködsz azonnal reakcióként, mert ez így nagyon szánalmas tőled!

máj. 20. 11:10
 7/33 anonim ***** válasza:
60%
#6 onnan “tudom”, mert 100 másik akkoriban volt katona is már elmondta ugyanazt a bullshitet. Nem tudtok újat mondani. Kamu katonák voltatok akármit gondolsz magadról.
máj. 20. 11:12
 8/33 anonim ***** válasza:
68%
Jókat nevetek ezeken az önjelölt együgyű történészeken aki elmondják nekem aki átéltem azt az időszakot hogy akkor mivolt. :)))))))
máj. 20. 11:14
 9/33 anonim ***** válasza:
0%
Te korodban már mit is tehetnél, mint hogy nevetsz?
máj. 20. 11:16
 10/33 anonim ***** válasza:
41%
Ezeknek az fáj hogy ők már nem kaptak ilyen embert próbáló kiképzést és nincs mire büszkének lenni, inkább szégyelni kell azt a semmirevaló tutyi-mutyi kiképzést amit ők kaptak. :)))))
máj. 20. 11:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!