Mi történt a laktanyákkal a sorkatonaság eltörlése után?
Figyelt kérdés
Egy részük nyilván használatban maradt, és ott most hivatásosok vannak. De gondolom, hogy nem volt szükség mindre, hiszen a hivatásos katonaság nem termel akkora lélekszámot, mint a sorszolgálat. A laktanyák körülbelül hány százaléka maradt meg, és a többivel mi történt?máj. 18. 08:11
1/19 anonim válasza:
Elvesztették közp.. laktanya jellegüket.
2/19 A kérdező kommentje:
1: Az pontosabban mit takar?
máj. 18. 08:14
4/19 anonim válasza:
Az, hogy a legtöbbjük fenntartása, bár állami feladat lett volna, mára az enyészetté vált. A környékünkön egy olyan jó 50km-es körzetben 3 olyan épületkomlexus is van, ahol konkrétan zombis filmet lehetne forgatni, mert annyira lepusztultak.
5/19 A kérdező kommentje:
3: Igen, tudom, hogy vannak ilyenek is. A youtube-on láttam pár éve valami videót, ahol valaki szellemváros jellegű (elhagyatott) helyeket járt be Magyarországon, és egy néhai laktanyában is megfordult.
De gondolom, olyan is van, aminek a helyén most más működik.
máj. 18. 08:18
6/19 anonim válasza:
7/19 anonim válasza:
Ahol én voltam az most ha jól tudom paintball-terület.
8/19 anonim válasza:
Egy részük maradt működő laktanya.
Más részük átadásra került a helyi önkormányzatnak aki aztán vagy hagyta leromlani vagy hasznosította (ipartelep, bérlakások stb.)
Egy része maradt használaton kívüli honvédségi terület.
9/19 anonim válasza:
Ami nem maradt meg aktív állományban azt hagyták szétrohadni. A volt orosz laktanyákat eladogatták, mindenféle műhelyek, kereskedelmi lerakatok, raktárak vannak benne, de van számos olyan épület ami ugyanúgy rohad szét, meg olyan amit nem adtak el mert az önkormányzatnak/államnak "tervei" vannak vele (amelyek többsége persze nem valósult meg és az épület azóta is az enyészeté).
10/19 anonim válasza:
Rengeteg elhagyatott sokat megvettek magánszemélyek és Airsoft vagy paintball játékokat, motoroznak ott stbre használják
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!