A Szovjetunióban tényleg 5 év volt a sorkatonaság? Tényleg annyira kemény volt a kiképzés?
Figyelt kérdés
Hogyan változtatta meg az embert az az 5 év szolgálat? Az eggyel több év, mint a középiskola. Köztudott, hogy az ember élete során a középsuli van rá a legnagyobb hatással általában. Gondolom egy ilyen 5 éves tortúra 10-szeres hatással van az emberre.máj. 18. 19:03
2/6 hollófernyiges válasza:
Nem, 2 év volt, a flottánál 3.
3/6 MDaniel98 válasza:
2# Valóban, utánanéztem, vszeg keverem vmivel.
4/6 A kérdező kommentje:
3.: Ha nem vagy biztos valamiben, akkor miért válaszolsz?
máj. 18. 20:30
5/6 anonim válasza:
Bizony volt 5 év is!
“ 1955-ben a szolgálati időt a légierőnél, a parti őrségnél és a partvédelemnél négyről három évre, a haditengerészetnél pedig ötről négy évre csökkentették.”
6/6 BécsiFehér válasza:
Az biztos, hogy sokan egy részét külföldön töltötték, nálunk is lehetett látni szovjet sorkatonákat és laktanyákat is. Szerintem ők másképp fogták fel ezt az akkori világ kontextusában, mint te manapság. Egyébként, Mo.-on is volt 3 év a szolgálati idő, később 2 év, 1,5 év (ebbe estem én is), a végén már csak fél év, ami már csak bohóckodás volt, nem katonaság. (Mert milyen katonaság az, ahol a katona eldöntheti, hogy akar-e reggeli tornázni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!