Mi az oka annak, hogy a nyugati tüzérség hatótávolsága sokkal-sokkal nagyobb, mint az oroszoké?
"Belefért volna a válaszod hosszába, ha nem a semmitmondó okoskodást nyomatod, te okoska törpike!"
Te teszel fel valamiről kérdést, és én legyek már olyan nagylelkű hogy kitaláljam mit akarsz tudni? Ennyi erővel te is pontosíthattad volna a kérdésed a személyeskedő megjegyzésed helyett.
"Szóval a kérdés hamis, mert te nem tudsz valamiről, tehát nem is létezhet"
Ha elolvastad volna amit írtam, akkor tudnád hogy még külön ki is emeltem, miszerint bizonyára létezik olyan tüzérség valamelyik nyugati országban, amelyik übereli az orosz típusokat. A kérdésedbe bújtatott állításodat pedig azért tartom hazugságnak, mert ebből a kevés esetből nem lehet arra következtetni, hogy általánosságban is nagyobb hatótávolságú lenne a nyugati tüzérség, ráadásul még mindig nem tudjuk azt sem, hogy egyáltalán milyen tüzérségre gondoltál. De ezeket érthetően leírtam a korábbi, #7-es válaszomban is. Ha ezt sem tudtad értelmezni, miért vársz el egy kisregényt az összes lehetséges válaszról?
"Ja nem lehet rá válaszolni, van 4-5 féle tüzérségi kategória"
De ha egyszer tudod, hogy a nyugati jobb mint az orosz, akkor azt is tudnod kell, hogy milyen típus az, amiből a nyugati jobb. Ha meg tudod, neked is 2 sor lenne ezt az információt közölni, és máris nem kellene 10 féle dolognak utánanéznünk, csak egynek. Mert ha hiszed, ha nem, mi is csak az interneten fellelhető adatokból tudunk neked válaszolni, egyikünk sem ismeri a fél világ tüzérségi típusainak tulajdonságait, azt meg főleg nem hogy az adott típusok éppen miért úgy készültek el, ahogy. És egy icipicit könnyebb lenne utánaolvasni a témának és választ keresni, ha egyáltalán tudnánk, hogy pontosan mire vagy kíváncsi. Azt csak tudod hogy pontosan mit szeretnél tudni, nem?
13.: Csak egy példa "van önjáró tarack, nyugati hatótáv 70km/ orosz 55km, rakétavetőknél nyugati 80km/ orosz 60km".
Simán lehetett volna erre válaszolni, persze ehhez némi jóindulat is szükséges lenni, ami láthatólag nincs meg bennetek, különben miért kreténeznétek le bárkit is...
"Simán lehetett volna erre válaszolni"
Az orosz 2S35-nek 80km-es hatótávja van az általad említett nyugati 70km-rel szemben.
A BM-30 rakétavetőnek 90km-es hatótávja van, az általad említett nyugati 80km-rel szemben.
Tehát a válasz a kérdésedre az, hogy nincs oka amiért a nyugati tüzérség hatótávolsága sokkal-sokkal nagyobb mint az oroszoké, mert a nyugati tüzérség hatótávolsága nem nagyobb az orosz tüzérség hatótávolságánál.
Értem, köszönöm szépen!
És a 155-ös howitzer standard lövedékének mennyi a maximális hatótávolsága a 152-es oroszhoz képest?
Tüzérségi rendszer függő, de azonos "kategóriájú" eszközök esetében az ok úgy nagy általánosságban: a pééééééééééénz. Nevezetesen a lőtávolság a lőelemképzéstől ÉS a csőhossztól függ. A nagyobb lőtávolsághoz erősebb lövegcső (jobb anyagminőség, drágább ötvözőanyagok, pontosabb illesztés) és hosszabb kell = sokkal drágább. Ugyanazon lövegátmérőnél hogy a lőtávolságot teszem fel +10%-kal megnöveld a löveg gyártási költségét nem 10%-kal, hanem 25%-kal dobja meg. A nyugatnak van erre pénze, az oroszok úgy voltak vele, hogy a tömegtermelés, a darabszám sokkal többet számít.
Nagy általánosságban ez az oka, kevesebb de drágább löveg vs. kicsit kisebb tudású, de olcsóbb (amiből többet tudsz gyártani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!