Az orosz hadsereg az elavultsága és az elavult eszközállománya miatt nem bír elbánni Ukrajnával?
Van hogy második világháborús lövegekkel és kézifegyverekkel harcolnak (D1, D44 és Mosin Nagant) 60-70 éves tankokat vetnek be (T62, T54/55). Fejlett modern haditechnikájuk alig van és azt se nagyon vetik be (Szu57, T14 Armata, 2SZ35 Koalicija–SZV)
Stratégiájuk is a régi Szovjet időkre emlékeztet frontális gyalogsági roham golyózápor és ágyútűz ellenére is mint Bahmutnál, valamint frontális páncélosrohamok.
# 19
A lényeg kimaradt.
A legfontosabb vesztes orosz háborút elfelejtettem.
I. VILÁGHÁBORÚ, 1914-1918:
Oroszország megsemmisítő veresége és katonai-politikai-gazdasági összeomlása.
Tehát az oroszok még világháborút is veszítettek.
Ja én azt hittem,hogy az első világháborúban az oroszok a győztes(antant) oldalon voltak, ezek szerint mi győztünk! A Monarchia a Központi Hatalmak oldalán tudtommal az oroszok ellen is harcolt végig(!)Én úgy tanultam,hogy mi vesztettünk.
Nem értem...
# 22 # 23
Történelmet nem igazán tanultál. Megkapod az elégtelent.
Oroszország szovjet kormánya ugyanis az 1918. március 3-án megkötött breszt-litovszki békével kilépett az I. világháborúból. béké://hu.wikipedia.org/wiki/Breszt-litovszki_b%C3%A9ke
A vesztes Oroszország számára a központi hatalmak, Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia békefeltételei brutálisan súlyosak voltak, el kellet ismernie Ukrajna függetlenségét, amelyet rövidesen majdnem teljesen megszálltak a német és az osztrák-magyar csapatok, valamint elveszítette Litvániát, és az 1914-ben hozzá tartozó lengyel területek majdnem egészét, Varsóval együtt.
Orosz területi veszteségek, lásd a térképet: [link]
A központi hatalmak maximális előrenyomulása Oroszországban, 1918-ban:
Oroszország I. világháborúból való kilépése miatt az antant már 1918. január 2-án megkezdte oroszországi katonai intervencióját, azaz megtámadta a forradalmi, polgárháborúba sodródó Oroszországot.
# 22 # 23
Oroszország az alábbi területeket veszítette el az általa 1914-ben birtokoltakhoz képest az I. világháborús veresége következtében:
- Finnország
- Észtország
- Lettország
- Litvánia
- A lengyel tartománya (Varsóval, a mai Lengyelország jó 50%-a)
- Nyugat-Belorusszia
- Nyugat-Ukrajna
- Besszarábia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!