Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amíg volt sorkatonaság,...

Amíg volt sorkatonaság, mennyire volt gyakori, hogy híres zenekarok és előadók laktanyákban léptek fel?

Figyelt kérdés

Akár zenekarok, akár zenészek, akár humoristák.

Emlékszem, egy ismerősöm '97-ben volt Orosházán (civilként) egy Edda-koncerten, ami a helyi laktanyában volt tartva. Azt tudom, hogy a Tankcsapda az Irigy Hónaljmiriggyel közösen '98-ban csinált egy laktanyaturnét kifejezetten csak a katonáknak, egyik ismerősöm katonaként ott is volt az egyiken, azt hiszem Szabadszálláson.

Maksa Zoltánról tudom, hogy lépett fel laktanyákban is.

De általánosságban mennyire volt ez gyakori? Akik voltatok katonák, és a kérdést olvassátok, nálatok volt ilyen?

2023. okt. 7. 16:01
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

A Tankcsapda-Irigy Hónaljmirigy laktanyaturnéról sajnos nem sok mindent találni a neten. Avval az ismerősömmel, aki ott volt az egyik koncerten, összevesztem, már jó ideje nem tartjuk a kapcsolatot. Amikor mesélte, akkoriban még nem annyira érdekelt a dolog, így nem nagyon faggattam a részletekről.

Még a Beatricéről és a Herfli Davidsonról találtam ilyen infót, hogy volt laktanyaturnéjuk. De részletes beszámolóra sehol nem bukkantam.

Engem egyszerűen érdekelne, hogy ezek hogy zajlottak, a legjobb nyilván az lenne, ha valaki olyan katonaviselt tudna mesélni, aki személyesen ott volt egy ilyenen.

2023. okt. 8. 14:28
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
Tizenegy hónapig voltam katona, ez idő alatt semmi ilyen nem volt csak büdös fegyverolajos surranószag. A srác aki gitárt vitt be azt is el kellett fűrészelnie hogy elrejtse és csendben pötyögni tudjon rajta. Sz@r volt, jobb is hogy eltörölték ezt az egészet a pitsába. Semmi értelme nem volt.
2023. okt. 10. 01:34
 13/28 Salamon Bálint ***** válasza:
100%
Volt koncert, valami noname együttes lépett fel, rock dalokat dolgoztak fel.
2023. okt. 17. 01:30
 14/28 A kérdező kommentje:
13: És ez hogy zajlott? A katonák mennyire lazulhattak, fogyaszthattak alkoholt meg ilyesmi?
2023. okt. 17. 07:35
 15/28 HakapiszikMatyi ***** válasza:
100%

Nálunk Csütörtök volt a "Kultúrnap". Néha jött egy valamilyen színész, aki még a jó verseket is élvezhetetlenné tette. Vagy egy opera énekes zongoristával. (Ez még elment.)

De semmi ismert humorista, vagy zenekar...😒

2023. okt. 17. 15:08
 16/28 anonim ***** válasza:
72%
Ezt csak a Moho Sapiens csinálta a 90-es évek elején.
jan. 18. 22:15
 17/28 Alex Fly ***** válasza:
93%
1990-ben Tapolcán a hemóban játszott a Lord... Az~rt az nem egy kis, ismeretlen banda.
jan. 18. 23:29
 18/28 A kérdező kommentje:
16: Nem csak ők. Írtam példákat.
jan. 19. 07:31
 19/28 A kérdező kommentje:
17: Az a kár, hogy a youtubeon nem sok ilyen laktanyakoncertről találni felvételt.
jan. 19. 08:09
 20/28 anonim válasza:
77%
Semennyire. Azt sem mondhatjuk hogy sosem fordult elő, de nagyon ritka volt az ilyen.
máj. 9. 04:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!