Amíg volt sorkatonaság, mennyire volt gyakori, hogy híres zenekarok és előadók laktanyákban léptek fel?
Akár zenekarok, akár zenészek, akár humoristák.
Emlékszem, egy ismerősöm '97-ben volt Orosházán (civilként) egy Edda-koncerten, ami a helyi laktanyában volt tartva. Azt tudom, hogy a Tankcsapda az Irigy Hónaljmiriggyel közösen '98-ban csinált egy laktanyaturnét kifejezetten csak a katonáknak, egyik ismerősöm katonaként ott is volt az egyiken, azt hiszem Szabadszálláson.
Maksa Zoltánról tudom, hogy lépett fel laktanyákban is.
De általánosságban mennyire volt ez gyakori? Akik voltatok katonák, és a kérdést olvassátok, nálatok volt ilyen?
A Tankcsapda-Irigy Hónaljmirigy laktanyaturnéról sajnos nem sok mindent találni a neten. Avval az ismerősömmel, aki ott volt az egyik koncerten, összevesztem, már jó ideje nem tartjuk a kapcsolatot. Amikor mesélte, akkoriban még nem annyira érdekelt a dolog, így nem nagyon faggattam a részletekről.
Még a Beatricéről és a Herfli Davidsonról találtam ilyen infót, hogy volt laktanyaturnéjuk. De részletes beszámolóra sehol nem bukkantam.
Engem egyszerűen érdekelne, hogy ezek hogy zajlottak, a legjobb nyilván az lenne, ha valaki olyan katonaviselt tudna mesélni, aki személyesen ott volt egy ilyenen.
Nálunk Csütörtök volt a "Kultúrnap". Néha jött egy valamilyen színész, aki még a jó verseket is élvezhetetlenné tette. Vagy egy opera énekes zongoristával. (Ez még elment.)
De semmi ismert humorista, vagy zenekar...😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!