Számítasz egy Orosz Nato nyílt fegyveres konfliktusra ?
# 8
IDÉZLEK: "Hallod, te valami szám-fétises autista vagy? :D
Annyiszor beégtél már a számolgatásos "jóslataiddal", de csak nem bírsz leállni :D"
Konkrét példát mondj már, amikor beégtem. Ja, nem tudsz! Köszönöm!
Tudod, mivel hadtörténet szakot végeztem az egyetemen, tudom, hogy az első lépés egy hadsereg erejének vizsgálatakor éppen a fegyverzet pontos számbavétele. Hoppá.
Mert én 2022 február óta folyamatosan azt mondtam, hogy az orosz hadsereg elavult és gyenge.
Ha nem tévedek, igazam volt.
En is csak abbol indulok ki, amit a podcastban elmondott: a talalkozasuk annyiban jelentos, hogy mindketten a beket szorgalmazzak (ahogy Kina is), de ezzel vilagosan az orosz erdekek menten cselekednek, azt kepviselik. Jelenleg egy megnyugtato bekekotesre semmi esely nincs, csak hamis bekere, ami rosszabb meg annal is, mintha folytatodnanak a harcok (bar az is rossz sajnos nagyon is, vagyis nincs igazan jo megoldas).
De meg rosszabb lenne egy hamis beke, mert azzal csak Oroszorszag kerulne pozicioba, es ujra meg tudnanak erosodni egy kesobbi, meg nagyobb tamadashoz. Ugyanis ez vilagos uzenet lenne szamukra, hogy mukodott az, amit csinaltak, nyugodtan lerohanhatnak orszagokat. Ez egy rendkivul veszelyes spiralt indithatna el.
Orban es Vucic hiaba hangsulyozza hogy beket akarnak, valojaban orosz erdekeket kepviselik, abban remenykedve, hogy vegul jol jonnek ki a vegen ebbol az egeszbol.
Persze vilaghaborut ok sem akarnak, de azert megis jatszanak a tuzzel. Es a tortenelem rossz oldalara allnak
" Mert én 2022 február óta folyamatosan azt mondtam, hogy az orosz hadsereg elavult és gyenge. "
Az USA-n, Izraelen, Franciaországon, Dél-Koreán, Japánon, és 1 - 2 általuk fegyverzett közel-keleti hadseregen kívül mindenki lepusztult, vagy hagytak tönkremenni sok képességet, csak a legminimálisabbakra költöttek, vagy egyáltalán nem is volt.
És még hülyén is álltak a dolgokhoz.
Adtak pénzt, hogy informátor meg besúgó hálózatot építsen ki az FSZB és társai, meg ahogy csak lehet, bomlasszák az ukrán államszervezetet, hogy egy háború esetén az Ukrán Hadsereg tényleg ne jelentsen semmilyen akadályt, de a valóságban azokat a pénzeket is elsíbolták, a kiszínezett jelentéseket ők is elkezdték gyártani az elvégzett munkáról, és meglepő módon mennyi oligarcha került ki az FSZB-ből és társaiból ...
És a valóság 2022. február 28-ra arcul csapott mindenkit.
Putyin teljesen alternatív valóságba kábította magát, hogy az FSZB maradéktalanul végezte el a munkáját, az Ukrán Hadsereg az mennyire felkészületlen, motiválatlan, és demoralizált, és egy olyan Zelenszkij képe élt a fejükben, aki ha meghallja, hogy orosz tankok jönnek Kijev felé elmenekül az olasz / izraeli nyaralójába, max interjúkat ad és a Nyugat lenyeli ezt.
Ha villámháborút kezdtek volna, az Ukrán Hadsereg tudatos leharcolásával kezdtek volna, erre a valóságban kényelmesen vonultak tömött konvojokban, mintha misszióba mentek volna, nem pedig háborúba ...
A lényeg, hogy hadvezetésileg, teljesen hülye haditervekkel rontották el, és az elmaradt modernizációk / átfegyverzések részletkérdés.
Bro.. a megnyilvánulásaidból tökéletesen látszik, hogy nem vagy épelméjű.
Úgy végeztél te hadtörténet szakot, ahogy Molnár F. Árpád volt titkosügynök.
Ezt úgy hívják orvosi szaknyelven, hogy konfabuláció.
Tényleg vizsgáltasd ki magad, mert ennek rossz vége lesz.
És még mielőtt elkezdenél őrjöngeni, és bizonygatni, hogy nem vagy őrült -
Az a nagy helyzet, hogy hadtörténet szak nincs.
Bölcsészkarokon a Történelem szakokon lehet specializálódni hadtörténelmi irányba, illetve az NKE-n van olyan tanszék, hogy Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszék, de Hadtörténet szak ott sincs.
Nem létezik ilyen.
Sajnálom, de be kell lásd, hogy beteg vagy.
# 28 # 29
Ja, hogy a képzés hivatalos nevét kellett volna ideírnom?
Történelem diszciplináris (tudományos) mesterképzés, hadtörténet specializáció.
Csakhogy ezt a "hivatalos" elnevezést még az egyetemen sem használta soha senki. Hoppá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!