A jugoszláv háború alatt miért lett volna érdeke a szerbeknek berángtni Magyarországot a konfliktusba? Miért akartak plusz egy ellenséget?
#2-nek:
"vissza kaptuk volna"
Soha sem volt a miénk!
3-as.
nézz meg egy 1940-es térkepet. délvidék magyarországé.
nézz meg egy 1500-as térképet. délvidék magyarországé
nézz megy egy 1000-es térképet. délvidék magyarországé.
még 900-ban is mi birtokoltuk a területet.
szóval ajánlok egy kis történelem ismétlést
#4-nek:
Veled ellentétben én tanultam történelmet, és szintén veled ellentétben én ne szoktam meggondolatlan kijelentésekkel nevetségessé tennem magam!
Csak üsd be a google-be: Magyar-Horvát királyság.
"Könyves Kálmánt 1102-ben koronázták Horvátország első magyar királyává, ezután 816 évig állt fenn a két ország szövetsége."
Horvátország MINDIG Horvátország volt, sosem volt Magyarország része.
#11:40
Keress már egy térképet pls ne csak ugass xddd
Az ideológiai és történelmi okok mellett a Jugoszlávia felszámolása során az etnikai nyomás és a politikai instabilitás miatti feszültségek jelentős szerepet játszottak. Az előző Jugoszláviában élő országok nem tudtak megegyezni az új államrendszer kialakításáról, és a szerb vezetés dominanciája miatt a nem szerb kisebbségek (például albánok, horvátok, bosnyákok stb.) éreztek nyomást és jogfosztottságot.
A szerbek először is azért akarták berántani Magyarországot a konfliktusba, mert a magyar kormány a szerb oldalra állt a konfliktusban. Emellett a magyar–szerb határ mentén élő magyarok, akik 1992-ben elváltak Jugoszláviától, szintén elősegítették az erős magyar-szerb együttműködést a két ország határain.
A másik ok azonban az lehetett, hogy Szerbia úgy érezte, hogy a nyugati országok a konfliktusban Koszovó miatt állnak ki az albán oldal mellett, és ez ellen a szerb kormány szerette volna felmutatni, hogy van valaki, aki az oldalukon áll. Ezen kívül, ha Magyarország beavatkozott volna a konfliktusba, talán segítséget nyújtottak volna a szerbeknek a nem szerb kisebbségek fölötti ellenőrzésük megtartásában.
#8-nak:
A szüleid tudják, hogy iskola helyett a gépet nyomkodod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!