Igazságos háború?
"A fegyveres erő alkalmazása nem okozhat súlyosabb kárt és zavart, mint maga a megszüntetendő rossz."
Szerintem ez tökéletes megfogalmazás a háború létjogosultsága ellenében. A háborút támogatóknak mi erről a véleménye?
Szóval, szerinted a háború Ukrajnában Ukrajnának, az Ukrajnában élő embereknek kisebb kárt okoz, mint az, ha (legrosszabb esetben) az oroszok megkapták volna a Donbaszt??? Ez azért szorul némi indoklásra ahhoz, hogy esetlegesen meggyőzz a vélt igazadról! (És akkor háború kiterjedésének veszélyét még nem is említettük.)
Azt pedig most hagyjuk, hogy "bárki" nevében te nem vagy jogosult nyilatkozni, csakis a saját nevedben. (Lásd a saját előző kommentbeli fogalmazásodat.)
Fogd már fel kérdező!
Aki háborút akar - bármiért is - az pont lesz@rja, hogy mekkora károkat okoz egyébként a háború másoknak.
Különösen, akinek komoly haszna van a háborúból...
Aki akarja a háborút, annak oka van: politikai, gazdasági, vallási, kulturális, vagy szimplán csak a hatalom megszerzése..... akármi!
Ezek nem kattognak ilyen baromságokon, hogy létjogosultság.
Ezért - egyébként - értelmetlen a kérdésed is...
25: szerintem az itt kommentelők egyike sem az, "akinek komoly haszna van a háborúból". Én pedig az ő indokaikra vagyok kíváncsi, pontosabban a háborúpárti gyakoris kommentelőknek az indokaira. Hogy nekik mi a véleményük arról, miért kell háborúzni, ha a háború maga károsabb, mint az ok, amiért kitört. (Vagy ők is "pont lesz@rják, hogy mekkora károkat okoz egyébként a háború másoknak?")
26: szívesen feltenném ezt a fent megfogalmazott kérdésemet az uniós politikusoktól is, csak hát, ugye, erre nincs módom. Így csak tőled kérdezem, TE miért vagy azon a véleményen, hogy ez az elhúzódó háború, a pusztítás, öldöklés, ukrán emberek halála, városok lakhatatlanná válása, területek elnéptelenedése, emberi tragédiák, folyamatos félelem (és még sorolhatnám) jobb Ukrajnának, mint a békekötés, akár területi veszteségek árán is.
@29: te minek kérdezel valamot,ha egyszer a válasznak pont az ellenkezőjét akarod az ember szájáva adni?
Akkor mégegyszer: nem, Ukrajnának nem jó az elhúzódó háború. Alapvetően semmi szükségük nincs a háborúra.
Lehet, hogy az utóbbi másfél évet szatyorban töltötted, ezért nem vetted észre, hogy nem Ukrajna háborúzik, hanem az oroszok? Talán rajtuk kellene számonkérned...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!