Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igazságos háború?

Igazságos háború?

Figyelt kérdés

"A fegyveres erő alkalmazása nem okozhat súlyosabb kárt és zavart, mint maga a megszüntetendő rossz."

Szerintem ez tökéletes megfogalmazás a háború létjogosultsága ellenében. A háborút támogatóknak mi erről a véleménye?

2023. ápr. 15. 12:19
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, de ez sem a kérdésemre adott válasz.
2023. ápr. 16. 00:09
 12/35 anonim ***** válasza:

Kaptál válszt. Majdnem mindenkitől...

Csak egy kicsit áttételesen kéne gondolkodni.

2023. ápr. 16. 07:24
 13/35 A kérdező kommentje:
Akkor egészen konkrétam megkérdezem: ha a háború sokkal nagyobb károkat okoz, mint az ok, ami miatt kitört, akkor milyen indokkal lehet bárki is a háború pártján, a békekötés szorgalmazása helyett?
2023. ápr. 16. 13:25
 14/35 A kérdező kommentje:
Nem tudtok válaszolni?
2023. ápr. 23. 09:24
 15/35 Alex Fly ***** válasza:

Milyen választ vársz? Aki háborút indít, annak.mindig meg van a magyarázata arról, hogy ez miért szükséges és hogy ezzel mekkora kárt akadályoz meg. Aki elfogadja ezeket az érveket, az nyilván elfogadja a háború szükségességét is...

Hogy a konkrét eset példáját nézzük, szerintem számodra sem ismeretlen jelenség, hogy számosan elhiszik a ruszki propagandát és egyetértenek az agresszió szükségességével. Nekik a többszázezer áldozat és a tucatnyi porig rombolt település elfogadható ár az orosz befolyás növekedéséért és az általuk szajkózott "békepártiság" is csak az agresszió legalizálását jelentené...

2023. ápr. 24. 05:23
 16/35 A kérdező kommentje:
De én nem mások feltételezett véleményére vagyok kíváncsi, hanem a ti saját véleményetekre!
2023. ápr. 24. 06:49
 17/35 Alex Fly ***** válasza:
Megkaptad. Ez az én saját véleményem. Az meg nehogy már az én hibám legyen, ha nem tudsz vele mit kezdeni...
2023. ápr. 24. 08:09
 18/35 A kérdező kommentje:

Igazán nem vitatkozni akarok, de az "aki háborút indít", "aki elfogadja", "számosan elhiszik... és egyetértenek", "nekik...elfogadható", "általuk szajkózott" nem úgy hangzik, mint a te saját véleményed. Az ember saját véleménye egyes szám első személyben van megfogalmazva.

Mondhatnád persze azt, hogy egyetértek azzal, hogy "a békepártiság az agresszió legalizálását jelentené", de akkor egyrészt visszakérdeznék, hogy miért, másrészt felhívnám a figyelmedet az eredeti kérdésemre, pontosabban annak első mondatára, mert ez a kérdésem lényege.

2023. ápr. 24. 18:34
 19/35 A kérdező kommentje:
Bocs, rossz helyre került az egyik idézőjel, ezt akartam írni: Mondhatnád persze azt, hogy "egyetértek azzal, hogy a békepártiság az agresszió legalizálását jelentené".
2023. ápr. 24. 18:37
 20/35 Alex Fly ***** válasza:
Akkor mégegyszer (és lassan írom, hogy megértsd): bárki azért fogadja el a háborút, mert meg van róla győződve, hogy az kevesebb kárt okoz, mint az ürügyként szolgáló (vélt vagy valós) események. Még mindig nem érted?
2023. ápr. 24. 18:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!