Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennétek katonának a háborúba...

Mennétek katonának a háborúba ha besoroznának minket?

Figyelt kérdés
Szerintem egyre aktuálisabb a kérdés...

2023. febr. 22. 13:44
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

30-as, a kérdező nem mondta, milyen háborúra gondol, ahová mennünk kellene. Ahogy átnéztem a vonatkozó jogszabályokat, azok a haza védelméről beszélnek, nem "expedíciós" hadviselésről, és lényegük az alábbi:

A katonai szolgálat békeidőben önkéntes alapon működik, és ez jelenleg is így van. Azonban rendkívüli állapotban és az azt megelőző védelmi helyzetben a társadalom egy része hadköteles. Kik ezek? Elsősorban a 18-50 közötti férfiak, plusz a kiképzett tartalékosok 65 éves korig (én is, és nem is tudtam róla).

Ugyanis, hiába szünt meg a sorkatonaság, a hadkötelezettség nem szünt meg.

Én ezt magyarázom, és jogállamiság ide vagy oda, ha megtámadnának minket, más szempontok lépnének életbe.

2023. febr. 23. 18:25
 32/42 anonim ***** válasza:
100%
#29 nem érted. Svájcban meg Ausztriában bízhatsz benne, hogy az állam betartja majd a jogszabályokat háború esetében is. Vihetnek háborúba, de már most tudod a szabályokat, hogy kit, mikor, hogyan. Diktatúrákban ilyen nincs, a hatalom azt csinál, amit akar. Azért hoztam fel példának a sorkatonák fontra küldését, mert egy bizonyos diktatúra pont most küldte egy "különleges katonai hadműveletre" őket, pedig a helyi jogszabályok ezt nem engedték volna meg, mégsem lett semmi következménye. Legalábbis az uralkodóra nézve nem.
2023. febr. 23. 19:00
 33/42 A kérdező kommentje:
Úristen még mennyien hiszik, hogy kimaradunk úgyis a háboruból.. Az első vh. is egy szempillantás alatt jött el és kérdés nélkül ott lettek a magyarok a fronton. A másodiknál pedig hasonló a szitu mint most. És akkor kimaradtunk??? K*rvára nem. Pedig akkor is nagy békesség duma ment.
2023. febr. 24. 16:40
 34/42 anonim ***** válasza:
21%
33 a katasztrofizálás egészségtelen. Fordulj szakemberhez, ott tanulhatsz megküzdési stratégiákat a kezelésére.
2023. febr. 24. 16:47
 35/42 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, és te miért hiszed, hogy de igenis bele fogunk állni abba a háborúba, amihez semmi közünk? Vagy talán úgy gondolod valamelyik félnek kellene a területünk?
2023. febr. 24. 16:49
 36/42 anonim ***** válasza:
21%
Amúgy érdekelne kérdező hogy szerinted mégis kivel fogunk háborúzni, tekintve hogy a ruszkik a Dnyeperen túlra sem tudnak eljutni minden erejüket bevetve sem?
2023. febr. 24. 17:12
 37/42 A kérdező kommentje:
Az idő majd mindent kirajzol...
2023. febr. 25. 16:29
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha Orbán Viktor azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni. Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!

Na, de: Csak az menjen katonának, aki ilyent szeret.

Akkor most mi van?

2023. febr. 25. 16:43
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
#38 Orbán nem Kossuth, Orbán Horthy. Még a ritmus is kijön: "Orbán Viktor katonája vagyok, legszebb katonája"
2023. febr. 25. 16:47
 40/42 anonim ***** válasza:
88%
A behívó nem meghívó.
2023. febr. 25. 16:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!