Utóbbiból meglepetésemre kiderült, hogy még én is behívható vagyok, mivel tartalékos kiképzést kaptam anno, és bár már közel járok hozzá, még nem múltam el 65 éves.
2023. febr. 23. 16:25
24/42 anonim válasza:
#8: Van jogalapja, honnan veszed, hogy pont ennek nincs? Lásd Alaptörvény, valamint 2011. évi CXIII. törvény.
És nem csak fegyveres szolgálatot rendelhetnek el, hanem:
"„Az Alaptörvény rendelkezései szerint a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú, tehát 18 éven felüli magyar állampolgárok számára rendkívüli állapot idejére honvédelmi munkakötelezettség, illetve honvédelmi és katasztrófavédelmi feladatok ellátása érdekében a sarkalatos törvényben” meghatározottak szerint polgári védelmi kötelezettség rendelhető el.”
Tehát hadiipari meló, romeltakarítás, és hasonlók.
2023. febr. 23. 16:37
25/42 anonim válasza:
Annyira végtelenül naiv jogszabályokat idézni ebben a témában. Már most sem teljesértékű jogállamban élünk, de ha a beüt a baj, akkor a hatalom azt csinál a polgáraival amit csak akar. Ha kell, akkor visszamenőleg átírja a törvényeket 10 perc alatt, vagy még azt sem csak visz, mert megteheti. Ezt kéne megérteni azoknak, akik az "illiberális demokrácia" pártján állnak... a saját testetek feletti autonómiát is leépítettétek.
2023. febr. 23. 16:46
26/42 anonim válasza:
24-es, ezzel együtt sem aktuális a kérdés, nem lesz nálunk háború, máshová meg nem megyünk idegen országba amihez semmi közünk, meccseljék le egymással.
2023. febr. 23. 16:56
27/42 anonim válasza:
#25: Nem kell átírni semmit, pont azt tartalmazzák az idézett jogszabályok, hogy adott esetben általános hadkötelezettséget lehet elrendelni.
"ha a beüt a baj, akkor a hatalom azt csinál a polgáraival amit csak akar"
Ez így van az egész világon már pár ezer éve...
#26: Varázsgömböd van, hogy látoda jövőt? Minden esetre, legyen igazad.
2023. febr. 23. 17:25
28/42 anonim válasza:
#27 lehet hogy nehéz elhinni, de valódi jogállamban még háborúban sem tehet meg bármit az állam. Pl. hogy sorkatonákat küldjön a frontra, amikor jogszabály tiltja...
2023. febr. 23. 17:37
29/42 anonim válasza:
#28: Akkor az olyan jogállamokban, ahol jelenleg van sorkatonaság, mint Svájc, Ausztria vagy Finnország, csak díszszemlékre használnák őket. Az USA -ban is működik a Selective Servise System, mely lényege, hogy a 18 év felettieknek regisztrálniuk kell magukat, hogy ha nem lenne elég önkéntes egy komoly konfliktus idején akkor a kongresszus és az elnök döntése alapján besorozhatják őket. El vagy te tévedve.
2023. febr. 23. 17:52
30/42 anonim válasza:
Kedves 27-es, nincs varázsgömböm, de miért terjedne a háború Magyarország területére? Több ezer kilométerre vannak ezek az események tőlünk, a délszláv háború sem jött át hozzánk, itt meg teljesen felesleges harmadik világháborútól tartani, az nem fog bekövetkezni, most biztosan nem. Beavatkoznunk meg miért kéne? Egyik sem EU, sem NATO-tagállam. Ha ezek mégis beavatkoznának, akkor is elégséges létszámú profi hadsereg áll rendelkezésére a szövetségnek. Szóval hogy kerülnénk mi képbe?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!