Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Háború esetén engem is besoroz...

Háború esetén engem is besoroznának katonának?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, fiú, teljesen egészséges, nem vagyok allergiás, szemüveges sem, hallásom jó meg minden, nem vagyok sem kövér,sem sovány, sokak szerint erős vagyok.
2010. okt. 23. 17:24
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
28%
Nem, megölnek.
2010. okt. 23. 17:29
 2/32 anonim ***** válasza:
74%
Igen, ha Magyarországot megtámadnák, vagy valamelyik idióta politikai csoport vezetésével Magyarország támadna meg más országokat, téged is előbb-utóbb besoroznának.
2010. okt. 23. 17:33
 3/32 A kérdező kommentje:
mondjuk szívesen mennék honvédő háborúba
2010. okt. 23. 17:34
 4/32 anonim ***** válasza:
61%
Ha semmi bajod sincs akkor ez miért kérdéses számodra?
2010. okt. 23. 17:40
 5/32 anonim ***** válasza:
75%

"mondjuk szívesen mennék honvédő háborúba"

Egy darabig. Aztán mikor letépné egy akna a lábaid, vagy átlőtt gerinccel tolókocsiban hazahoznának és magad alá szarnál, hugyoznál akkor már nem tartanád olyannyira jó ötletnek.

2010. okt. 23. 17:42
 6/32 anonim ***** válasza:
85%

A honvédő háború nem olyan jó mulatság,ahogy te azt elképzeled! Nem csak te lősz,hanem vissza is lőnek. Az is lehet,hogy nem halsz meg,csak megsebesülsz,elveszted a kezed-lábad,és egész életedben nyomorék leszel és mások gondoskodására szorulsz.

Addig örülj,amíg nem kell katonának menned.

2010. okt. 23. 17:42
 7/32 anonim ***** válasza:
94%

NEM!...

A hadkötelezettség

6. § (1) Az általános hadkötelezettség alapján rendkívüli állapot idején és az Országgyűlés külön döntése alapján megelőző védelmi helyzetben a Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú, magyar állampolgárságú férfi hadköteles. A hadkötelezettség a 18. év betöltésekor kezdődik, és annak az évnek a december 31. napjáig áll fenn, amelyben a hadköteles a 40. évét betölti.

Jelenleg hatályos (2007.07.02.-tól) 2004. évi CV. törvény:

[link]

[link]

2010. okt. 23. 17:44
 8/32 anonim ***** válasza:
22%

"Aztán mikor letépné egy akna a lábaid, "

Kicsi az esélye. Nemzetközi egyezmény tiltja a taposóakna használatát.

2010. okt. 23. 18:05
 9/32 anonim ***** válasza:
78%
A kérdés az volt besoroznák -e. Nem az hogy mit ír erről a törvény. Igen be.
2010. okt. 23. 18:06
 10/32 anonim ***** válasza:
95%

"Nemzetközi egyezmény tiltja a taposóakna használatát."

Meg azt is jól tudjuk, hogy háborúk esetén mennyit érnek a nemzetközi egyezmények.

2010. okt. 23. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!