Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Háború esetén engem is besoroz...

Háború esetén engem is besoroznának katonának?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, fiú, teljesen egészséges, nem vagyok allergiás, szemüveges sem, hallásom jó meg minden, nem vagyok sem kövér,sem sovány, sokak szerint erős vagyok.
2010. okt. 23. 17:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
27%

"Nem zavar hogy elötted idézték a törvényt ami szerint a 18-40 évesek hadkötelesek ha az ország területét támadás éri?"

Az hadiállapotban senkit sem fog érdekelni. Szóval ezzel a törvénnyel ne is gyere elő. Vagy te mondjuk annak örülnél ha 38évesen kimész megdögölni, hogy 17éves kölök otthon a PS2vel pokémont tudjon játszani? Úgy vinnék be mint a sicc.

2010. okt. 23. 19:08
 22/32 anonim ***** válasza:
45%

"Magyarország támadna meg más országokat, téged is előbb-utóbb besoroznának."

Hát tuti nem mennék. Mit akarunk mi itt háborúzni. Úgy kinyírnának minket mint a sicc, ha valami közelben lévő országot támadnánk meg.

2010. okt. 23. 20:56
 23/32 anonim ***** válasza:
73%
Igy van utolsó,Magyarország maradjon azon a kis fenekén ami még van..,ne akarjon még nagyobb bajt magának!!!
2010. okt. 23. 20:59
 24/32 anonim ***** válasza:
79%
Ha ilyen elszánt vagy,intéztesd el valakivel,hogy Szolnokra kerülj a kommandósokhoz,1 év múlva meg irány a Légió.Ott sem fogsz nagyon háborúzni,de jól kiképeznek és utána akár menő zsoldos is lehetsz,ha jó ismeretségeket szerzel.
2010. okt. 23. 21:46
 25/32 A kérdező kommentje:
nem. külföldre nem. csak magyarország védelme.
2010. okt. 23. 22:47
 26/32 anonim válasza:
64%

18:24

"Nem zavar hogy elötted idézték a törvényt ami szerint a 18-40 évesek hadkötelesek ha az ország területét támadás éri? Ekkor az országgyűlés hadiállapotot hírdet és be kell vonulni ha volt katona az illető ha nem!"

Vannak törvények melyekhez mindaddig nem nyúlnak hozzá,amíg nem kerülnek előtérbe,vagy amíg nem szükséges a megváltoztatásuk.Magad is láthatod,hogy a jelenlegi

kormány milyen könnyedén változtat törvényeket néhány óra alatt.Egy esetleges háború esetén is ez történne,csak a visszamaradott,fejletlen országok kényszerítik a tisztes családapákat a vágóhídra egy konfliktus kedvéért.Ez egy nato tagállam,itt csakis önként lehet hősként elesni,jó pénzért.Minimális az esélye annak,hogy valaki belekössön egy nato országba.A nato olyan mint egy banda,ha valamelyik bandatagot támadás éri,akkor a többi kiáll mellette.A mi katonáink se véletlenül vannak irakban,és afganisztánban, nem azért mert nem volt pénzük a maldív-szigetekre,és jobb híján a sivatagban nyaralnak.

És ne keverjük ide a polgárháborúkat,és az etnikai tisztogatásokat.

2010. okt. 24. 06:51
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

".gy esetleges háború esetén is ez történne,csak a visszamaradott,fejletlen országok kényszerítik a tisztes családapákat a vágóhídra egy konfliktus kedvéért.Ez egy nato tagállam,itt csakis önként lehet hősként elesni,jó pénzért."

Igen, csak olyan "visszamaradott" országokban van jelenleg sorkatonaság, mint Svájc, Németország vagy Finnország, és az is teljesen mellékes, hogy az USA -ban is működik a Selective Servise System, mely lényege, hogy a 18 év felettieknek regisztrálniuk kell magukat, hogy ha nem lenne elég önkéntes egy komoly konfliktus idején akkor a kongresszus és az elnök döntése alapján besorozhatják őket.

2010. okt. 27. 11:10
 28/32 anonim válasza:
igen be soroznának csak egyből megölnének. ha! ha! ha!
2010. okt. 27. 15:32
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha elég hosszú lenne a háború, akkor rád is sor kerülne. De lehet, hogy nem bírnád magad, elszöknél otthonról, és önként mennél. Ebben a helyzetben nem nagyon vizsgálgatná a hadkiegészítő az életkorodat.

De nem nagyon tudom megmondani, hogy utólag hogyan emlékeznél vissza a katonaévekre. Lehet, hogy a jó pajtásokra emlékeznél, meg arra, hogy milyen izgalmas volt, és mi minden volt, hű. De az is lehet, hogy a rossz maradna meg benned, hogy a pajtásodat ellőtték, hogy fáztál, éheztél, és hadifogoly is voltál, és az ellenség rabszolgaként tartott. Vagy hogy akkor szereztél egy maradandó fogyatékosságot, ami szinte bármilyen fogyatékosság lehet. Vagy lehet, hogy nem is élnéd túl, hogy visszaemlékezz.

2010. okt. 27. 21:33
 30/32 RaimiPuch ***** válasza:
60%
Ha be is soroznának, akármennyire tudhatsz lőni, meg lehetsz erős, de ha nem vagy zizis hanem normális ember vagy, több mint valószínű, hogy pszichológiai kiképzés nélkül, összefosnád magad hangoktól, s mikor egy elvetemült, ölésre kiképzett profi, a te szerény gyorsan innen onnan összeszedett kiskatona személyed ellen szemtől szembe rohanna, egyszerűen annyira megfagynál, hogy nem tudnád hol a ravasz, egy háborúban a kiképzetlen és normális elméjű ember képtelen ölni, a pszichopaták járnak a legjobban, mert ők képesek szemrebbenés nélkül nekifutni egy bicskával a tanknak, van bennük annyi esztelenség, de a normál ember, ha nem tanítják meg ölni, ösztönösen meglapul a félelem miatt, s ha túl is élnéd háborút, életed végéig rémálmaid lennének, a holtestek, a bűz, a vér és a barátaid halálának képével a fejedben élnél tovább, én is szívesen lennék katona, s lehet leszek is, de őszintén tök jó gondolat hősködni, mindaddig én is kipróbálnám, míg nem kell öldökölni, s hullák között kúszni, ezért is inkább örülnék annak, hogy árvízkor zsákokat pakoljak, meg feszengjek a csajoknak a szép egyenruhámban.
2010. okt. 28. 16:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!