Ha részben bevezetnék a szomszédunkban eldurvuló háború miatt a sorkötelezettséget Magyarországon, mennyi magyar fiatal menekülne gyáván külföldre?
Mielőtt valaki túlzásba esne, én nem arra gondolok a kérdésemben, hogy ezeket a fiatalokat az ukrán frontra küldenénk az oroszok ellen. Csak kapnának katonai alapkiképzést a Magyar Honvédségnél, fegyelmet, rendet és némi tiszteletet tanulnának.
Sajó Sándor költőtől idézem:
"Gyáva népnek nincs hazája
Világ népe mind megveti,
Még az ég is kineveti
Úgy kell neki, úgy kell neki!"
6: Azért kíváncsi lennék, hogy a gyakorlatban hogyan érvényesülne ez a kiadatás dolog. Egy nyugati ország rendőrsége majd ezzel vesződne, hogy felkutassa és hazatoloncolja a sorozás elől meglépetteket egy kelet-európai országból?
Nem annyira értek hozzá, ez a kiadatási egyezmény nem csak a körözött bűnözőkre és szökött fegyencekre vonatkozik?
És mégis ki ellen, meg kinek az oldalán harcoljak én, meg KIÉRT is?
Egy olyan "országért" amelyik a honfitársainkat folyamatosan gyalázta, kirekesztette, most pedig golyófogónak viszik őket? Egy olyan sunyi, tetű féreg, gyökértelen "népért" mint a hohol, haljak meg, mert akkor hazafi és bátor leszek?
Az meg hogy a "nagy" honvédségnél tanulna valamit az ember, még viccnek is rossz. Csak megaláznának ott a komplexusos, tanulatlan kiképzőtisztek, mert ott legalább lehetnek valakik.
#10: "Nem járna érte semmi, már akkor sem járt, "
A 90-es években lehet, hogy nem, de 90 előtt 5 év sitt járt a katonai szolgálat megtagadásáért. A Jehova-tanúikon kívűl nem hiszem, hogy sokan ezt választották.
"Csak kapnának katonai alapkiképzést a Magyar Honvédségnél"
Ezt megtehetnék a környékbeli háborús helyzet nélkül is, mint ahogy mind a mai napig megteszik pár nyugat-európai országban. Kíváncsi volnék, Finnországból vagy Svájcból hányan (és hova) menekülnek előle a fiatalok?
Itt sokan nem tudják, hogy attól, hogy nincs sorkötelezettség, rendkívűli állapot elrendelése esetén hadrafoghatóság még van, jelenleg 65 éves korig.
#33: "A sorkatonaság egy elavult, idétlen, időpazarló hülyeség, aminek az égvilágon semmi értelme nincs."
Érdekes, valamiért az alábbi országokban még sem így gondolják:
"Európában általános sorkötelezettségen alapuló rendszert működtet többek között Ausztria, Ciprus, Észtország, Finnország, Görögország, Törökország, és a milícia típusú hadsereget fenntartó Svájc. Dánia és Norvégia azonban a sorkötelezettség és önkéntesség keverékén alapuló modellt alakított ki, amit lényegében 2015-ben Litvánia, 2017-ben pedig Svédország is átvett. A rendszer alapja, hogy a sorozottak közül – kifejezetten a hiányzó létszám
vagy beosztások feltöltésére – csak azok kerülnek behívásra, akik motiváltak és megfelelnek a sereg igényeinek, kritériumainak.
A litván országgyűlés 2015-ben vezette be újra a sorköteles, 9 hónapig tartó katonai szolgálatot. A csapattestek feltöltését továbbra is elsősorban az önkéntes jelentkezőkre alapozzák, a sorozásokat a hiány feltöltésére használják.
Az alkalmasnak minősített férfiak közül évente körülbelül háromezer főt egy algoritmus választ ki a szolgálatra.
Svédországban az önkéntes rendszer meghagyása mellett a 2010-ben felfüggesztett sorköteles szolgálat norvég mindtára megújított, férfiakra és nőkre egyaránt kiterjedő formája került bevezetésre."
Forrás: [link]
Hol mondtam olyat, hogy visszavezetném? Egy rövid, alapkiképzést említettem.
A te "megalapozott" (inkább gyerekes) érveid: "és tényleg időpazarló hülyeség" ergo a felsorolt országok mind hülyék, csak még nem tudják, "itt nem lesz soha többet" (látnok vagy?), legalább olyan nevetségesek, mint az én érveim lennének számodra.
Egyébként ezt is körberöhöghetitek:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!