Ha részben bevezetnék a szomszédunkban eldurvuló háború miatt a sorkötelezettséget Magyarországon, mennyi magyar fiatal menekülne gyáván külföldre?
Mielőtt valaki túlzásba esne, én nem arra gondolok a kérdésemben, hogy ezeket a fiatalokat az ukrán frontra küldenénk az oroszok ellen. Csak kapnának katonai alapkiképzést a Magyar Honvédségnél, fegyelmet, rendet és némi tiszteletet tanulnának.
Sajó Sándor költőtől idézem:
"Gyáva népnek nincs hazája
Világ népe mind megveti,
Még az ég is kineveti
Úgy kell neki, úgy kell neki!"
#83: Hol is mondtam meg, hogy mit csinálj? Sorold már a válaszok számait.
Apádat vén pöcsözzed, aki a legelemibb jóérzést sem nevelte beléd te barom.
#81: Az a baj, hogy te még most is gyökér vagy. Vagy csak ironizálsz?
#82: Ez igaz, de nem akarok erőltetni senkire semmit. Idézd, már mivel erőltettem?
Szánalmas hogy még mindig élnek ilyen komcsi mosdató vén majmok mint ez a Berlini... Hogy mitől akkora nagy szám ez az idióta sorkatonásdi azt bezzeg nem emlegeti, csak leszólja a mai generációt, aki szerinte tiszteletlen (én ezt vállalom is, az olyan vén majmokat soha nem fogom csupán a koruk miatt jobban tisztelni), viszont az ő korosztálya sem különb egy fokkal se a másikétól.
Azt meg hogy kortárs nőktől hallotta hogy a mai fiatalokra ráférne a katonaság, na igen, könnyen beszélnek a kis virágszálak, ők amúgy sem lennének erre kötelezettek, tehát más f.szával könnyű verni a csalánt, ha meg arra gondolunk, hogy ezek a kislányok szívesen lennének katonák a szerintük férfiatlan fiúk helyett, hát a bevonulásuk után egy órával sírva-ríva futnának anyucijuk szoknyája alá nem bírván a kiképzést. Másrészt aki volt katona az semmivel sem férfiasabb attól aki nem volt.
Szóval semmi értelme a katonásdinak ebből a szempontból sem de csak védjed nyugodtan, égesd itt magad. És ha te nem adod meg a tiszteletet akkor mástól se várd ezt vissza csak a korod miatt bommer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!