Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha Magyarország is háborús...

Ha Magyarország is háborús helyzetbe kerül, mitől függ az, hogy kit hívnak be katonának?

Figyelt kérdés

Életkor, foglalkozás?

Esetleg azokat, akik anno átestek a katonaságon?

Megeshet, hogy minden magyar fiatalt behívnak hadgyakorlatra?

2022. nov. 1. 21:09
1 2 3 4
 11/33 árokpart ***** válasza:
85%
A háborús veszélyhelyzet meghosszabbítása nem egyenlő a kényszersorozással. Egyébként már május végétől háborús veszélyhelyzet van Magyarországon. Amit a kormány ma meghosszabbított a hétköznapi gyakolratbna azt jelenti, hogy a parlament nélkül is meghozhat olyan rendeleteket amire gyorsan kell reagálni. Nyíéván sajnos a sorozásra is vonatkozhat adott esetben, de ne ijedj meg itt most nem erről van szó. Nem rendelt el ma este a kormány sem kényszersorozást, sem hadiállapotot. Nem is értem a sulitokbna az osztályfőnök osztályfőnöki órán miért nem beszél nektek ezekről a dolgokról, hogy mi az alapvető különbség a háborús veszélyhelyzet és a hadiállapot között. Nekünk annak idején mikor már elég régen még gyerek voltam a délszláv háború idején, nekünk az ofő egy külön órát is szentelt erre, hogy helyreigazítsa a tényeket és ne pánikoljunk feleslegesen.
2022. nov. 1. 21:22
 12/33 A kérdező kommentje:

Amúgy már gimis vagyok, szerintem eleve azt hiszik, hogy tudjuk. De különben a fontos dolgokról sosem esik szó.

Csak félek, nehogy a testvéremet, vagy az apámat besorozzák ilyen helyre. Az apám még volt sorkatona is, igaz már 48 éves. A testvérem meg tanár, azért érdekelt az

2022. nov. 1. 21:26
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

12

Mennyi idős is vagy ?

Senkit nem hivnak be!

2022. nov. 1. 21:27
 14/33 A kérdező kommentje:
16
2022. nov. 1. 21:30
 15/33 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem, mi ez a sok sorozásos kérdés?😅

Miért lenne itthon sorozás?

2022. nov. 1. 21:31
 16/33 A kérdező kommentje:
Most még nem, de ha esetleg majd arra kerül sor? Úgy értettem. De remélem, nem lesz ilyesmi.
2022. nov. 1. 21:32
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először a tartalékosok mennének, utána azok, akik kaptak még kiképzést és 60 év alatt vannak, utána pedig minden férfi, aki nem orvos/rendőr/tűzoltó/tisztviselő és befejezte már a tanulmámyait.
2022. nov. 1. 21:35
 18/33 árokpart ***** válasza:
59%
Kérdező! A félelem a legrosszabb ne tedd. Ugyanígy voltam mint te csak én 8-as általános sulis voltam a délszláv háború idején és akkor sokkal rosszabb volt a helyzetünk, mert 1993 január 8-án a szerb tankok felsorakoztak a magyar határnál. Az egész 8-as sulis évemet tönkretette a félelem az átlagom is nagyon leromlott és majdnem fel sem vettek középsuliba. Mára már egy fősulit végzett emebr vagyok szerencsére. Tehát fiatalként, gyerekként a tanulással és a boldog diákévekkel foglalkozz, mert nem nektek kell ezt megoldani, hanem nekünk a felnőtteknek a dolga ez. Egyébként ha ez megnyugtat valamennyire téged, ha ilyesmit bejelentenének abban a pillanatban mi kizárólag felnöttek ( ti szépen otthon vagy a suliban maradtok ez nem bulitüntetés lesz) abban a szent pillanatban kimegyünk és a törvényeket betartva, kifejezzük a tiltakozásunkat ez ellen és követeljük a törvényes rend, a törvényes békés állapotok helyreállítását az országban.
2022. nov. 1. 21:36
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Első körben a tartalékosok, katonai képzettséggel rendelkezők (korábban leszereltek 40 év alatt). Utána a 18-28 közötti korcsoport. Ezen belül a stratégiai ágazatban dolgozók (pl. energiaszektor) nyilvánvalóan nem. A többi attól függ elég volt-e az "emberanyag" (ki kell-e terjeszteni a korcsoportot), illetve mennyi felszerelés áll rendelkezésre. Az egyes ágazatokra, foglalkozásokra kvótát, arányszámokat határoznak meg. A tanárokból pl. elviszik a felét, de nem mindet.
2022. nov. 1. 21:39
 20/33 árokpart ***** válasza:
53%
Szerintem már többet mi felelős felnőttek ne kommenteljünk, ne ijesszük meg ezt a fiatalkorú tanulót, mert nem az ő dolga, nem a gyerekek dolga ennek a megoldása, hanem a tanulás, fejlődés és a felhőtlen diákélet. Nekik most ezzel kell foglalkozni, nem a felnőttek dolgával.
2022. nov. 1. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!