Jelen helyzetben ha Magyarország megtámadná Ukrajnát, mi lenne a végkifejlet?
Nem lenne bölcs dolog Magyarországnak egy ilyen támadást indítania egy rövid határszakasz átlépésével úgy, hogy közben két ellenséges ország (Szlovákia és Románia, de talán még a szerbek is beszállnának a buliba) csak arra várna, hogy megakadályozhassa a magyar agressziót és segíthessen ukrán testvérein! Alapvető taktikai hiba lenne. De ha megtennék, mint mondtam, buknánk a Tiszántúlt és akkor még könnyen megúsznánk a dolgot...
Ugyanezen okokból nem lenne célszerű semelyik korábbi területünket sem visszafoglalni katonai agresszió útján, hiszen azonnal hátba, oldalba támadnának minket a kedves szomszédok, és akkor biztosan mi húznánk a rövidebbet.
Ellenben ha lennének szövetségeseink, akkor más lenne a helyzet, de a jelenlegi szomszédokkal nem lesznek szövetségeseink, hiszen a Trianon előtti területek visszahódítási szándéka őket is veszélyeztetné.
Szóval vagy önként csatlakoznak hozzánk, vagy sehogy. Csak akkor csatlakoznának hozzánk, ha óriási gazdasági előnyre tennének így szert, de ennek nincs meg a reális lehetősége.
Remélem kielégítő volt a válasz.
"közben két ellenséges ország (Szlovákia és Románia, de talán még a szerbek is beszállnának a buliba)"
Szlovákia és Románia katonai szövetségesünk.
"Szlovákia és Románia katonai szövetségesünk."
Papíron igen, de ha lerohannánk egy hasonszőrű, elcsatolt területekkel rendelkező országot, terület visszaszerzési célból, akkor azonnal ellenségek lennénk számukra. Ez világos, mint a nap, biztos, mint a halál és az adók.
Szerintem ha ilyen történne,akkor a vezetésünk értesítené elötte Oroszországot időben,akik ha nem is teljesen nyíltan,de talán kicsit benne lennének a közös buliban.
Aztán menne a hiszti meg az embargó,de semmi egyéb nem lenne szerintem.
Hosszútávon viszont totális kudarc,ez 100%
Légierőnk hasonló erejű,övéké talán erősebb némileg,úgyhogy egymagunk nem bírnánk el velük.
Tankok manapság nem számítanak,mert ha az egyik fél uralja a légteret,akkor azok csak céltáblák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!