Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságban milyen módszer...

Sorkatonaságban milyen módszerek léteztek, ha valaki el akarta érni azt, hogy leszereljék?

Figyelt kérdés

Tehát ha egy szolgálatot már megkezdett személy ki akarta szuperáltatni magát.

A szappanevésről hallottam. Meg olyat is, hogy valakit azért szereltek le, mert túl sokat önkielégített. (Bár nem tudom, ez tényleg igaz volt-e.)

De mik léteztek még? Én kapásból arra gondolnék, hogy gyakorlatozáskor ájulást vagy rosszullétet színlelni, de ezen gondolom, elég hamar átláttak.

2022. okt. 17. 15:44
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
29: 2001-ben sorozáson E-kategóriát (teljesen alkalmatlan) kaptam. És amúgyis már 15 éve külföldön élek. Egyszerűen csak érdekel a téma.
2023. nov. 8. 19:58
 32/47 gago77 ***** válasza:
50%
Ha 15 éve külföldön élsz akkor nem értem miért izgat a téma. Vagy attól félsz hogy ott fognak besorozni?
2023. nov. 8. 20:32
 33/47 A kérdező kommentje:
32: Nem izgat, érdekel. Szeretek olvasni arról, hogy milyen volt a sorkatonaság, mi az, amit megúsztam. Ez épp olyan, mint hogy szeretem a börtönben játszódó regényeket és filmeket.
2023. nov. 8. 20:55
 34/47 anonim ***** válasza:
58%
32.: Én meg azt nem értem, hogy miért van szinte minden egyes kérdésnél kötelező jelleggel egy olyan alak, akinek mindig magyarázkodni kell...
2023. nov. 8. 21:13
 35/47 gago77 ***** válasza:
32 és 34: Jaja, annyi kitétellel h ez pont nem olyan... :D De nem kell magyarázkodni. Egyeseket az elektromos autók érdekel másokat meg az hogy hogy lehet megúszni a sorkatonaságot! :D
2023. nov. 8. 21:16
 36/47 anonim ***** válasza:

35.: "De nem kell magyarázkodni. Egyeseket az elektromos autók érdekel másokat meg az hogy hogy lehet megúszni a sorkatonaságot! :D"

Jaja, így van. Milyen szép is lenne, ha ezt mindenki elfogadná, ugye? ;)

2023. nov. 8. 21:38
 37/47 anonim ***** válasza:
50%
Valószínűleg egy jól bélelt boríték is tudott segíteni.
2023. nov. 26. 16:00
 38/47 Dongaben ***** válasza:

2 Olyan katonatársam volt anno `89-ben, aki idő előtt, gyorsan leszerelt. Az egyik levágta 3 újját baltával. A másik egy akkori politikai vezető unokaöccse volt... Próbálkozások persze voltak, de akkor még voltak hátulütői a sorkatonaság kikerülésének. Munkahely, iskola választásnál. Illetve, ha jól emlékszem bankhitelt sem kapott, aki nem volt katona. (Ez nem tuti, csak így rémlik.)

Pár évvel később már simán el tudom képzelni, hogy leszerelték a szappanevőt.

2023. nov. 27. 04:41
 39/47 anonim ***** válasza:
#38 Nem voltam katona és 1980-ban bankhitelre vettem lakást.
2023. nov. 27. 08:25
 40/47 A kérdező kommentje:

38: Iskolaválasztás alatt mit kell érteni? Egyetemet és főiskolát? Tehát aki nem volt katona, azt lehet nem vették fel a megpályázott helyre?

39: Ezt furcsálltam is volna. Elvégre a katonaviseltségnek mi köze van a bankhitelhez?🤔 Habár a szoci kormánytól éppenséggel nem lett volna meglepő egy ilyen szopatás.

2023. nov. 27. 08:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!