Sorkatonaságban milyen módszerek léteztek, ha valaki el akarta érni azt, hogy leszereljék?
Tehát ha egy szolgálatot már megkezdett személy ki akarta szuperáltatni magát.
A szappanevésről hallottam. Meg olyat is, hogy valakit azért szereltek le, mert túl sokat önkielégített. (Bár nem tudom, ez tényleg igaz volt-e.)
De mik léteztek még? Én kapásból arra gondolnék, hogy gyakorlatozáskor ájulást vagy rosszullétet színlelni, de ezen gondolom, elég hamar átláttak.
35.: "De nem kell magyarázkodni. Egyeseket az elektromos autók érdekel másokat meg az hogy hogy lehet megúszni a sorkatonaságot! :D"
Jaja, így van. Milyen szép is lenne, ha ezt mindenki elfogadná, ugye? ;)
2 Olyan katonatársam volt anno `89-ben, aki idő előtt, gyorsan leszerelt. Az egyik levágta 3 újját baltával. A másik egy akkori politikai vezető unokaöccse volt... Próbálkozások persze voltak, de akkor még voltak hátulütői a sorkatonaság kikerülésének. Munkahely, iskola választásnál. Illetve, ha jól emlékszem bankhitelt sem kapott, aki nem volt katona. (Ez nem tuti, csak így rémlik.)
Pár évvel később már simán el tudom képzelni, hogy leszerelték a szappanevőt.
38: Iskolaválasztás alatt mit kell érteni? Egyetemet és főiskolát? Tehát aki nem volt katona, azt lehet nem vették fel a megpályázott helyre?
39: Ezt furcsálltam is volna. Elvégre a katonaviseltségnek mi köze van a bankhitelhez?🤔 Habár a szoci kormánytól éppenséggel nem lett volna meglepő egy ilyen szopatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!