Sorkatonaságban milyen módszerek léteztek, ha valaki el akarta érni azt, hogy leszereljék?
Tehát ha egy szolgálatot már megkezdett személy ki akarta szuperáltatni magát.
A szappanevésről hallottam. Meg olyat is, hogy valakit azért szereltek le, mert túl sokat önkielégített. (Bár nem tudom, ez tényleg igaz volt-e.)
De mik léteztek még? Én kapásból arra gondolnék, hogy gyakorlatozáskor ájulást vagy rosszullétet színlelni, de ezen gondolom, elég hamar átláttak.
Eszembe jutott coming out a neve hallás útján írom lehet két m
Nincs olyan külön hely a melegeknek.
Csak akkor van baj, ha a tiszt is az és kér egy pipát.
Szappanevésért nem szereltek le. Ha nagyon akut a probléma akkor vittek gyomormosásra, gyengusz, utána pszichomókus aki megállapította mennyire vagy önveszélyes. Ha úgy ítélte meg nem akut pszichés probléma, akkor mentél vissza az alakulathoz - pontosabban őrszázadba ahol jobban szemmel tartottak. Szándékosan sz.póágra hogy a többi katonának elrettentő példa legyen.
Nem volt a melegeknek külön laktanyája, ez baromság. S nem is számított minden korszakban leszerelési oknak. A 70-es években ha valaki meleg volt az tripla b.szogatásra számíthatott a vaskalaposabb feljebbvalóktól. Volt pár öngyilkosság amiatt hogy a sorkatona meleg volt, ezt követően kezdték el kerülni a besorozásukat.
Amiért leszereltek: súlyos pszichés probléma, valós öngyilkossági kísérlet. Gyengusz, pszichomókus és ha úgy ítélte meg gond van akkor leszerelés. Ez persze nem azt jelentette boldog kisétálás, hanem átvitték szépen valamelyik pszichiátriára és jó hosszú procedúra után eldöntötték kell-e kényszergyógykezelés vagy sem.
A lőtéren össze-vissza lövöldözés sem leszerelés hanem futkosó, sok-sok évvel (szintén elrettentési célból). Ott olyan pszichés nyomás alá helyezve az elítéltet, hogy sokszor szintén a pszichiátriára vezetett szabaduláskor kifelé az út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!