Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért nem veszünk több tankot...

Miért nem veszünk több tankot és tüzérséget? a jövőbe többet vehetünk?

Figyelt kérdés

56 modern tankunk lesz (12 darab Leopard 2 A4 van és 44 darab Leopard 2 A7+ megrendelve) szóval nem sok, persze ez is hatalmas fejlődés de ha már hadra költünk akkor nem lehetne komolyabb? hiszen ez is 56, emellé még 44 tankot lehetett volna rendelni hogy a 100 meglegyen! persze ez is hihetetlen sok pénz, viszont eltudjuk mondani hogy van tankunk, oké, de mi a helyzet a tüzérséggel? 24 darab önjáró megrendelve, szuper! de 24 nem kevés? lehet én vagyok a hlye, sőt biztos! de lehetett volna többet is rendelni, na most pedig jön a kérdésem!

Van rá esély hogy további haderő fejlesztések lesznek amibe több tankot és tüzérséget valamint egyéb harcjárműveket rendelünk? én nagyon remélem hogy igen!

2022. szept. 18. 14:13
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Ez meg a másik! Teljesen egyetértek! Bár én azt nem mondanám hogy harckocsi nem kell, de drónokra pénzt költeni mert az a jövő, az kifejezetten logikus! Csak ha jól tudom 1 drón is méregdrága

2022. szept. 19. 01:37
 32/34 anonim ***** válasza:
59%
Én Rómániai vagyok kedves kérdező ne haragudj de én a magam részéről azt mondom hogy őszintén fogalmam sincs milyenek a többiek jók vagy rosszak nem tudom
2022. szept. 19. 05:15
 33/34 anonim ***** válasza:
20%

"Már ne is haragudj de 2017 és 2026 közti haderő fejlesztést a fidesz csinálja, sőt a légerőt is neki köszönhetjük! A baloldal is sokat tett a Magyar hadsereg meghalásáért!"

A baloldal (jelentsen ez bármit is) sokkal többet költött a honvédségre. A Fidesz éveken át egy dologra használta a honvédséget: ha kellett valamire hirtelen pénz (stadion, fatemplom, kórház Vietnámba), akkor azt mindig a katonai költségekből csípték le. A Fidesz a szó szoros értelmében hagyta szétrohadni és direkt szétverte a honvédséget, most meg kapkolódva, javarészt ostoba beruházásokkal próbálják a számokat kozmetikázni.

"lehet hogy a baloldal alatt 1% volt de az elmúlt évekbe REKORD magas a haderőre költött pénz!"

Az elmúlt évekbe'? 12 éve Fidesz kormány van, halló! A korábbi kurzus alatt 1,7% is volt, a hadseregre költött kormányzati kiadás, a Fidesz alatt ennyi SOHA nem volt. Persze megy az ígérgetés, de tudod ki fogja ezeknek elhinni :)

"De ha már fegyveres erők, a TEK et ki is aki megalapította? A fidesz! "

És? A szakértők elég nagy része szerint semmi szükség nincs a TEK-re.

"de nagyon érdekelne hogy a baloldal a 1% feletti pénzt mire költötte? Mert szétrohadt szovjet tank-tüzérségünk volt!"

Most meg egyikünk sincs :D Még mindig a T-72-esek vannak hadrendben, tüzérségünk meg technikailag nincs.

"Sőt gyalogsági járművűnk sem volt, légierő meg nulla!"

A Grippeneket az előző kurzus szerezte be, nem a Fidesz. Mondjuk az sem volt egy jó választás.

Gyalogsági járműveink szintén PONTOSAN UGYANAZOK VANNAK. Nézz már szét, te jó isten :D Értem én, hogy veled megetették, hogy itt aztán hurr-durr, haderőfejlesztés van, de gyakorlatilag még egy kapavágás nem sok, annyi sem történt.

Persze, csak előtte

2022. szept. 19. 10:22
 34/34 A kérdező kommentje:

"sokkal többet költött a honvédségre. A Fidesz éveken át egy dologra használta a honvédséget: ha kellett valamire hirtelen pénz"

És a baloldal mire használta? lehet hogy a költségvetés 1,7% volt de azzal a pénzel nem tudtak elszámolni! az idei haderőköltés pedig a GDP 2% ami még baloldali kormányzás alatt soha nem volt! Orbán szétverte a hadsereget az tény, de alatta többet javult mint a baloldal alatt (főleg most)

"1,7% is volt, a hadseregre költött kormányzati kiadás, a Fidesz alatt ennyi SOHA nem volt. Persze megy az ígérgetés, de tudod ki fogja ezeknek elhinni"

1,7% hová ment? mert szinte semmit nem fejlödőtt a hadsereg, viszont cserébe leépítés volt orba-szájba! a másik meg hogy nem kell hinni nekik! 2022 költségvetésnél feketén-fehéren le lesz írva :)

"És? A szakértők elég nagy része szerint semmi szükség nincs a TEK-re."

Hazugság! nagyon kevés szakértő mondja ezt, és azok is nem igazán szakértők és nem függetlenek! a másik hogy a TEKnek nézd már meg mennyi sikeres akciója volt! ők kapcsolták le a terroristát is aki Magyarországon akart embereket ölni! lehet éppen a TE vagy egyik szeretted életét mentették meg! több tiszteletet nekik! rádásul VILÁG SZINTEN elismert a TEK! nagyon erős kommandós csapat jól felszerelve, és valljuk be, jó ha van 1 speciális kommandós egység amiket a legnagyobb vészhelyzetbe éehet riasztani! mikor Bécsben volt a terror támadás akkor valahogy csendbe voltatok hogy a TEK védte a határt! bármit is mondasz, a TEKre hatalmas szükség van és kárt még nem okozott, csak hatalmas hasznot!

"Most meg egyikünk sincs :D Még mindig a T-72-esek vannak hadrendben, tüzérségünk meg technikailag nincs."

Leopard 2 A7+ harckocsi: 44 db megrendelve (2018. december 19-én jelentette be a honvédség a harckocsik megvásárlását a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttól. Az első példányok 2023-ban érkeznek várhatóan és 2025-ben válik teljessé a "flotta".)

PzH 2000 önjáró löveg 24 db (2018. december 19-én jelentette be a Honvédség az önjáró lövegek megvásárlását a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttól, 2022-23-ra várható a leszállításuk.[24]

2022. január 26-án Tatán bemutatták az első Magyarország számára gyártott PZH2000 önjáró löveget. A jóváhagyást követően e minta alapján gyártják majd le a többi önjáró löveget a KMW kasseli üzemében az egyedi magyar igényeket figyelembe véve. Bár ez a harcjármű visszafog kerülni a gyárba, a véglegesen a Honvédség állományába kerülő PZH-k 2022 nyár elején érkeznek előreláthatólag.)

"Gyalogsági járműveink szintén PONTOSAN UGYANAZOK VANNAK."

Lynx KF41 gyalogsági harcjármű 218 db megrendelve (2020.08.16 A magyar kormány és a Rheinmetall Group aláírták a megállapodást (2 Mrd € értékben)[6] mely szerint a Lynx családot Magyarországon is gyártani fogják és a Magyar Honvédség rendszeresíteni fogja. A rendszeresítendő mennyiség hivatalosan 218 harcjármű, de egyes kormányzati dokumentumok 256 db a megrendelt járművet említenek.[7] Az első 46 db, még német gyártmányú harcjármű 2022-ben illetve 2023-ban érkezik Magyarországra. A gyár üzembe helyezése 2023-ban várható, hazai igények kielégítésére kb. 50 jármű fog készülni évente.[8]

A Honvédség a következő változatokat fogja rendszeresíteni alapváltozaton (gyalogsági harcjármű) felül: aknavetős (120 mm), sebesültszállító, parancsnoki jármű (Mobil harcálláspont).[8] Légvédelmi gépágyús (SPAAG) változat iránt is érdeklődik a Honvédség, de ez még fejlesztés alatt áll, rendszeresítésére évek múlva kerülhet sor.

2021 májusában született szerződés szerint a StrikeShield aktív védelmi rendszerből 209 Lynx harcjárműre elegendő készletet szereznek be.)

Szóval tankunk és tüzérségünk és gyalogsági járművűnk MÉG NINCS! de a következő 4 évben érkeznek meg! tudod a 2017-2026 közti fidesz haderőfejlesztése :)

Magyarán haderőnket a fidesz megerősítette, a TEK el pedig az égvilágon semmi baj sincs! kifejezetten büszkék lehetünk rájuk! szóval mi a probléma? tudom már! a hungarofóbiád! érződik rajtad hogy "ami Magyar az sz.r) mentalitásod van, 1 haderőnk fejlődik ami az elmúlt 20 évhez képest JÓ HÍR, a TEK világ szinten elismert DE TE SZERINTEM SEMMIT NEM ÉR (persze ha gyurcsány alapította volna akkor más lenne a véleményed) tehát valós sikereket tudunk felmutatni de te egyszerűen lesz.rozod! nyugi nem mondom rád hogy hazaáruló, hiszen romániát nem árultad még el :P

2022. szept. 19. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!