Ha egy iskolában állítanak fel tüzérséget az nem háborús bűncselekmény?
Civilek tiltakoznak, hogy az ukrán katonák miért az iskolájukban állítják fel a tüzérségüket? Szerintem joggal, micsoda egy aljas dolog et már, nem elég a háború, még a gyerekek is célponttá váljanak?
Dehogynem, utána meg telesírják a médiát, hogy az oroszok civil épületeket lőnek:
Mint csernobilban: megvédjük az országot vér árán is.
Ha kell vérrel tapossuk ki az utat.
Mit gondolsz miért csinálja ezt az ukrán hadsereg?
Mert akkor lehet hogy előbb utóbb hajlanak a légtér zárra.
Megy a propaganda-háború mindkét oldalon rendesen úgy látom. Önmagában nem háborús bűncselekmény sem a civil épületet védelmi pontnak használni, annak közelében lövegállást kialakítani - sem az ha ezért meg műveleti területnek tekintik és szétlövik.
Persze mindkét oldal a saját optikáján fogja mutatni. Az egyik hogy hú megtámadtak egy iskolát, a másik meg hát kérem azé' szórtuk meg az adott lakótelepet vagy 200 gránáttal mert hát láttátok az egyik felvételen, hogy valahol, valakik lőállást alakítottak ki.
Szerintem Mariupolban, ahol többségben vannak az orosz ajkúak, ott igen! Ott vannak a gyermekek is!
Nem véletlenül állandóan meghiúsul a civilek kimenekítési kísérlete! Ott vannak a ukrán szélsőségesek, akik gyűlölik az oroszokat, na nehogy már kiengedjék őket, sőt még alá is aknázták a menekülő utakat.
Láttam olyan twitter videókat, ahol az orosz civileket akik el akaráták hagyni a várost, menekülés közben családostul, kivégezték őket, közelről kézi fegyverekkel!
Az oroszok lebombáztak egy szülészetet, ahol azt állították, mielőtt kiépítették a fegyveres állásaikat, hogy minden civil elhagyta a területet, és mégis voltak gyermek halálos áldozatok! Akkor????
Elképesztő ez a gyűlölet, ahogyan utálja egymást néhány ember, akik rákényszerítik a tömegekre az akaratukat, és ezért szenvednek egész embertömegek!!!!
Ezért szerintem itt nincs is igazsága, egyik félnek sem, mert az egyik "tizenkilenc, a másik meg egy híján húsz".
Kérdező láttam én is azt a videót amire gondolsz. De az orosz propaganda jól működik, mert gondolom csak a rövid részletet láttad amikor kérik az ukrán katonákat hogy menjenek onnan.
Na de az a felvétel amúgy nem annyi, hanem van tovább is ahol a videó készítője elmondja hogy nincsenek gyerekek az iskolában egyszerűen csak azért kérik az ukrán katonákat hogy menjenek el mert nem akarják hogy az iskola épülete elpusztuljon stb
Megy a parasztvakitas keményen, de a teljes igazságot csak akkor tudnánk ha ott lennénk.
7-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!