A határon használhatod a fegyvered (katonakènt) ha a testi èpsèged ès járőrtársad testi èpsège közvetlen veszèlyben van ?
Mondom én:
nem is pont éles lőszer,de mondjuk tömegosztlató fegyver lehet használni (pl:gumilövedékes,paprika stb) jogilag használható,csak nem kerül ki..
Mivel ismétlem magam,nem mind1 hogy 1 téglát dobnak,vagy kés szorítanak a nyakadhoz,mivel életveszélyes körülmények kell lennie..
Hiába hogy nem lő fegvyerrel támadnak,de ugyan akkor már alapjából mérve kiskapuból indulunk ki,akkor bármi lehet használni mert nyilván én se hagynám magam HA:
-Mondjuk látnám xy társamat ütnék vágnák
-késsel támadnának éj közepén 10 ember rám kardokkal,késsekel meg stb fegyverrel
-Vagy életveszélyesen megtámadnának (akár megvágnának stb)
Nyilván nem indok hogy elő vedd a kalasnyikodvot,és lelőd,de mindig életképesnek kell lenni a bizonytéknak,meg hogy van mire alapozni,mivel szerintem alapból jogilag (mint katonaijog szerint) kell lereagálni!
Arra célzol, hogy önvédelmi céllal használhatsz-e fegyvert. Ez nem mindegy, mert én azt írtam, hogy kényszerítő eszközként használja. Mivel katona, inkább az lehet a célja, hogy valamilyen cselekvést kikényszerítsen, és erre a célra használhat fegyvert. Más kérdés, hogy lőni valószínűleg nem fog.
Amit te fejtegetsz, hogy a katonát megtámadják. Ez azért elég elvetemült dolog, főleg ha késsel támadnak, mert hát esélye sincs. Hiába fejtegeted ilyen hosszan, de ez támadás, amire a katona késedelem nélkül reagálhat. Ha csőre töltött fegyver van a kezében, akkor lőni fog. Nem bonyolult ez, csak végig kellene gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!