Mit tennétek, inkább dezertálnátok?
tegyük fel hogy a közel jövőbe a Nato háborúba bonyolódik teszem azt a Ruszkikkal vagy egy erősebb hatalommal...
ok lehet 1000+1 olaj földgáz víz stb
háború elhúzódik bevezetik a sorozást mer kell az ember...
Nos ti hadba mennétek ezért a rendszerért?
Orbán vagy Gyurcsány/Bajnai hívására
az Európai unióért stb? (ugye azt nem mondhatják harcolj a hazádért lényegébe nincs is...)
hát én azért erősen elgondolkodnék ezekért? egy nagy ló...t
Semmilyen körülmény között nem mennék el semmilyen háborúba.Elvből ellenzem, nem tudnék embert ölni.../még a legyet is sajnálom leütni nemhogy megölni embereket.../
Ha háború lenne se a hazát védeném hanem a politikusokat/mozgató hátsó hatalam kezére játszanék/, ennek mi értelme? Ha azt akarják meghal mindenki, ha nem akkor nem...nem rajtam múlna.
Egyébként ha kitörne a III. vh. nem a besorozott katonákon múlna az egész, hanem azon a pár pilótán akik ledobják az atombombát.
......"tény és nem vita tárgya."
BÉKEidőben igen és kívánom, hogy az is maradjon!
Valójában sajnos utópia törvényekben bízni.
Az én ideológia rendszerembe egyáltalán nem illik bele az, hogy az ember kockára tegye az életét egy csorda tagjaként azért, mert az íróasztalok mögött néhány nagyfejű hólyag azt mondja.
Lepontozhattok és tarthattok "sehonnai bitang embernek" (gy.k.: Petőfi Sándor: Nemzati dal), de mások érdekeinek alávetni magát az embernek? Az én életem fölött ne diszponáljon senki. Biztos másképp gondolnám, hogyha igazi nemzeti összetartás lenne nálunk, de sajnos ezt SENKITŐL nem érzem. Úgyhogy erre való tekintettel elhúznék a nagybátyámhoz, aki egy dél-amerikai országban él.
"mások érdekeinek alávetni magát az embernek? Az én életem fölött ne diszponáljon senki. Biztos másképp gondolnám, hogyha igazi nemzeti összetartás lenne nálunk, de sajnos ezt SENKITŐL nem érzem."
SENKITŐL nem érzed? legalább 3man kifejtették itt hogy ők minden áron harcolnának a magyarokért, még akkor is ha mi lennénk a támadók és olyan célért küzdenénk amivel nem értenek egyet. Te tényleg bitang ember vagy. A nemzeti összetartást hiányolod, de te többre tartod az életed mint Magyarország jövőjét.
Hozzáteszem: én is a dezertálást választottam, mert a kérdés úgy lett feltéve hogy ha az EU olajáért kellene harcolnom egy korrupt magyar miniszterelnök hívására, támadóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!